Tillit


image124


Tänk ibland hur man kan reagera jag har jobbat på ett ställe som timanställd och jobbat ganska mycket, just nu är det lite lägre beläggning där så det finns inte jobb åt mig i samma utsträckning som tidigare. Vad händer jo det ringer från ett annat ställe och undrar om jag kan tänka mig hoppa in och jobba där när de fattas personal vilket jag säger ja till utan att veta att de ska dra ner på mina timmar ytterligare på det första stället. Normalt borde jag vara ganska orolig just nu eftersom jag lever ensam och är beroende av ett jobb, men jag känner bara att det kommer att ordna sig till det bästa för mig JAG HAR FULL TILLIT till det och det känns så himmla skönt. Jag förstår att det finns någon menig med det här mer jag vet inte vilken menig det är. Känner mig glad och positiv trots den osäkra situationen. Men jag har min övertygelse att allt löser sig när det är dags. Så där är jag just nu förstår än en gång att jag tagit ett stort steg i min personliga utveckling, och det känns härligt att kunna känna sig harmonisk och glad trots att situationen är som den är. Jag vet att tankens kraft är oerhört viktig och kan påverka min situation antingen i en positiv eller negativ  riktning. Tidigare har jag många gåner fått jobba för den postitiva tanken nu kommer den automatisk, jag gör mig inte till offer för situationen.

image125
 
Jag är övertygad om att det finns en högre plan eller syfte för våra liv, som vi styrs till att följa. Vi kan välja att inte följa den planen genom att gå stora omvägar eller avstickare från den raka vägen som finns för oss att gå. Oftast förstår man efteråt att man gjort avstickaren eller kroken och då kan jag ju välja att se det som ytterligare liverfarenheter. 

Ska nu iväg och jobba på det nya jobbet, återkommer i morgon.
Jag ger alla läsare en varm kram önskar er en härlig kväll.


Tips

image123

  
Tips för den shoppingintresserade.

   Jag gick efter gatan när jag blev tilltalad av en väldigt smutsig
skabbig,  hemlös kvinna som tiggde om pengar till mat.

   Jag öppnade börsen och tog ut hundra kronor och frågade: - Om du får denna
peng, kommer du att använda dom till vin i stället för mat?

   -Nej, jag har slutat dricka för flera år sedan, svarade kvinnan.
   -Kommer du att använda dom till shopping i stället för mat? frågade jag.
   -Nej, jag vill inte använda min tid till shopping. All min tid går till
att  försöka hålla mig vid liv, svarade kvinnan.

   -Kommer du att använda dom för att gå till en frisör i stället för mat?
   Frågade jag
   - Är du inte klok, jag har inte varit hos frissan på 20 år, svarade
kvinnan.

   -Ok, sade jag. Du får inte pengarna, jag vill att du istället följer med
mig och min man ut på middag i kväll.

   Den hemlösa kvinnan svarade chockad: -Tror du inte att din man vill bli
arg  om jag gör det? Jag vet att jag är smutsig och luktar förmodligen
ganska  illa. 

   Då svarade jag: Det är helt ok, det är viktigt för honom att se hur en
kvinna ser ut när hon slutat med shopping, frisör och vin!

Min eftermiddag


♥ Täkte bara göra er lite sugna att ta en må bra stund ♥


image120

image121

image122

Det här är något jag verkligen gillar!

Igår förstod jag

I går kväll tittade jag på den här gamla filmen

image119

Den filmen har alltid berört mig i mitt inre som jag inte riktigt förståt, i morse när jag gick och funderade så kom jag på varför.

Vivvi är en kvinna som prostiuerar sig, men hon hör egentligen inte hemma på gatorna som prostiuerad. Hon träffar mannen med mycket pengar och får leva en vecka i lyxliv inte utan problem naturligtvis. Hon ifrågasätter hans sätt att leva och visar honom lite andra värden i livet. När hon blir erbjuden ett bra boende med  lyx och pengar tackar hon nej trots att hon älskar honom.  Hon vill ha honom, den mannen hon såg att han är i sitt hjärta, själen, hon värderar det högre än pengar och lyx.  Det är då man säger äkta kärlek. Hon låter sig inte luras av sitt ego utan är verkligen kvar i Kärleken och får hon inte den äkta kärleken då får det vara. Nu insåg ju han vikten av det också till slut, Konstig Det var ju film, ;-).

En fundering jag får, jag undrar hur många som verkligen ser sin partners innersta väsen, för det mesta så är det nog ändå mest det yttre med alla beteenden och det vi är i samhället som påverkar oss i vårt val av partner.
Jag undrar hur många tror att de har och verkligen känner kärleken i hjärtat, fast det egenligen har skapat känslan i huvudet,  vilket naturligtvis beror på vad vi har i ryggsäcken. Tråkigt nog så vet jag att det är ganska vanligt förekommande.  

Något att fundera på Kanske?

Ha en trevlik fortsatt Söndag och en stor varm kram från mig!

Återkommer i morgon då det är  " En ny dag med nya möjligheter"

Färdig ????

I gjorde jag färdigt (???????) det jag började på för en dryg månad sedan.
Min vännina Rigmor kom till mig igår , vi skulle måla tillsammans. För några år sedan träffades vi ofta för att måla  och det var kul för att man ger varandra inspiration. Här är mitt resultat om den är färdig eller inte vet jag ej. Jag har satt upp den på väggen där den ska vara, men jag måste titta på den ett tag för att veta om jag ska göra mer eller ändra något. Men det får framtiden utvisa.
Så här är resultatet. 

image117

Här sitter den

image118

När jag målat klar och tittade på målningen upptäckte jag att det blivit tre hjärtan itället för två som var tänkt från min sida, bilden jag hade i huvudet. Men när jag upptäckte de tänkte jag att det kanske fanns någon menigen att det skulle bli tre. När jag stått och tittat på tavlan en stund så fick den ytterligare en mening eller dimension för mig som jag inte tänkt mig, så visst var det meningen att det skulle bli tre. Nu på morgonen när jag legat och tittat på tavlan har jag upptäckt flera saker som fördjupar tavlan i mig. När jag målar så hamnar jag inågot slags flöde så jag bara målar utan att tänka det bara blir så att säga.


Jag leeer

I dag när jag går på stan kommer jag på mig själv att jag går och ler alldeles för mig själv, tanken som far genom huvudet är "vad livet är härligt". Jag känner verkligen att jag äntligen värdesätter mitt välmående tar det inte för givet utan gör mitt bästa för att ta vara på det och vara i det här och nu.

 Känner än en gång tyngden i orden som jag har som motto " lev ditt liv och låt dig inte levas ditt liv". När jag hittade de här orden så gick det rakt in i hjärtat och hela kroppen på mig, men jag hade inte en aning om hur jag skulle göra för att nå dit. Idag har jag kommit en bra bit på väg genom idogt inre arbete, en väg som absolut inte varit lätt att gå, det har varit många hinder efter vägen både små och stora. De stora har jag ibland upplevt så stora att jag trott att jag inte skulle kara av dem, men med min vilja och envishet har jag lyckats erövra dessa hinder. Ett annat uttryck för hinder är rädsla, skuld och skam, våra största fiender. Det har blivit många tårar, ilska, frusration, känsla av hopplöshet under resans gång. Jag har också fått uppleva känslan av villkorslös kärlek och glädje,  dessa upplevelser har gjort att jag orkat igenom när det varit riktigt tunga perioder.

I augusti 2006 började jag arbeta på ett jobb som jag arbetat på för 8 år sedan då såg jag verkligen vad det hänt mycket med mig på min inre resa. Jag kände att det hänt en hel del med mig, men när jag kom dit fick jag  verkligen se och känna vad jag hade förändrats,  det blev som ett kvitto och jag förstod vad som gjort att jag dragits tillbaka dit igen. 

Ja som sagt det har varit många kast mellan mörker och ljus, idag försöker jag få dessa delar i mig att leva ihop genom att  hjälpa och lyfta  varandra, allt eftersom jag lyckas få ihop delarna i mig så lyfter jag som person också. Målet är att de ska sammansmälta till ett där ljuset blir ännu starkare genom att de lyfts av mörkret.

image116

Ha en trevlig fortsatt kvällUtmaning

Jag har fått en utmanig av Qristall


Här  kommer mina 8 NEVER EVER!


♥ Skulle aldrig
sluta älska mina barn och barnbarn

♥ Skulle aldrig göra någon medvetet illa fysiskt

♥ Skulle aldrig 
göra någon medvetet illa psykiskt 

♥ Skulle aldrig
 tillåta någon annan använda mig som dörrmatta

♥Skulle aldrig lägga över ansvaret på mitt liv till någon annan så länga jag är frisk och kan ta ansvar själv

♥ Skulle aldrig sluta respektera andra människor för den de är

♥ Skulle aldrig sluta tänka på att när jag ger kärlek till mig själv kan jag också ge kärlek till andra

♥Skulle aldrig egentigen säga aldrig för jag kan ju alltid ändra mig ; )

Vem mer antar utmaningen?

image112image113En ny dag

Jag känner mig fortfarande glad, när jag vaknade i morse såg jag verkligen fram mot denna nya dag

"En ny dag och nya möjligheter"

Var faktiskt det första jag tänkte i morse när jag vaknade. Jag har en del frågetecken i mitt liv nu men det känns som om allt kommer att lösa sig jag är inte det minsta orolig, kanske jag ska välja nya banor i mitt liv vad vet jag. Det har varit en tid nu när jag burit på frustration när det gäller främst jobb och ekonomi. Men just nu känns det som att det löser sig på det vis som är bäst för mig, och Jag har tillit till det.

Jag önskar verkligen att jag skulle kunna förmedla det jag känner inom mig nu till Er som läser detta.

Som Kay Pollak sa våga vara i din egen STORHET, jag känner att jag är där just nu.

image111

Och kom ihåg att just du är värdefull

image110

Från mig till er alla som läser detta.

Forgive Me

  


Forgive Me When I Whine  

Today, upon a bus, I saw a girl with golden hair

I looked at her and sighed and wished I was as fair.

When suddenly she rose to leave,

I saw her hobble down the aisle.

She had one leg and used a crutch

But as she passed, she passed a smile.

Oh, God, forgive me when I whine

I have 2 legs, the world is mine.

I stopped to buy some candy

The lad who sold it had such charm

I talked with him a while, he seemed so very glad

If I were late, it'd do no harm.

And as I left, he said to me,

"I thank you, you've been so kind.

It's nice to talk with folks like you.

You see," he said, "I'm blind."

Oh, God, forgive me when I whine.

I have 2 eyes, the world is mine. 

Later while walking down the street,

I saw a child with eyes of blue

Sh e stood and watched the others play

It seemed she knew not what to do.

I stopped a moment and then I said,

"Why don't you join the others, dear?"

Sh e looked ahead without a word.

And then I knew, she couldn't hear.

Oh, God, forgive me when I whine.

I have 2 ears, the world is mine.

With feet to take me where I'd go. 

 With eyes to see the sunset's glow.

With ears to hear what I would know.

Oh, God, forgive me when I whine.

I've been blessed indeed, the world is mine.

 
Tack för denna Kicki 


Glädje från hjärtat

Idag träffade jag en man som jag pratade med rätt länge. Jag blev väldigt förundrad och mycket glad för det var en man som vekligen vågade möta sig själv, sitt inre på ett sätt som jag upplever är mycket ovanligt för det krävs en mycket  stark vilja hos personen som gör det på det sättet. Det är sällan jag möter sådana män, men det gör mig lika glad de få gånger jag gör det. De gånger jag mött sådana män så har det varit på utbildningar som inriktar sig på personlig utveckling och de är lätt räknade kan jag säga. 

image109

Mina tankar om måndags bilden.
 
Den som sitter i den lilla båten tar sig fram stilla på ett stort vatten kanske rent av ett hav. Den kommer från fast mark ,land. För mig är vatten om jag ser det symboliskt käslor. Det här vattnet är både vackert blått och lugnt, båten åker på vattnet stilla framåt. På något sätt känns det oändligt och samtidigt på betryggande avstånd från land än så länge. Att ha kontakt med jorden samtidigt när jag är i känslan kommer spontant till mig när jag skriver detta, jag får också en stark  känsla av frihet när jag tittar på bilden. 


Dina tankar är skapande. som du tänker så blir det.
Du ensam väljer vilka bilder du frammanar.

Du är i varje val och tanke en skapande människa.
                                                                          Kay Pollak 


När du vågar visa dina svagheter det är då du visar din verkliga styrka  
        


Vilken dag

I dag har jag varit på föreläsning i Gävle det var  Kay Pollack. Jättebra! Tänkvärt, roligt och energigivande. även om jag känner att jag redan  vet det han pratade om så ger det alltid något ändå.

image107       image108

Det var ett fullsatt konsertus vi som var där fick köpa böckerna för 150 kr 

Jag återkommer i morgon eller torsdag med mer om föreläsningen och om mina tankar runt gårdagens bild eftersom jag kom hem sent, ska upp och jobba i morgonbitti. när jag kom hem från Gävle var det bara att rusa iväg till ett styrelsemöte som vanligt blev sent. 

Så god natt till alla.  

En favoritDen här låten gillar jag verkligen.

Måndag igen

Jag har nyss kommit hem från jobbet är ganska trött men det går nog över snart. I lördags kväll när jag var hem och sov tog jag mig ett härligt bad och använde en av badbomberna, inte hela bara 1/3 del hon sa ju så expediten på LUSH där jag köpte dem. Gissa om det blev mycket skum. Inte fullt så här mycket men nästa. 

image105

Gissa om det var någon som somnade i badkaret.

Dagens tankebild

image106

Vad tänker, känner du när du ser denna bild.

Till alla goa vänner

Jag önskar alla goa bloggvänner en trevlig helg, föresten er andra också. Vi får väl se om jag orkar blogga i mogon kväll när jag kommer hem en sväng och sover annars återkommer jag på måndag.

image104

Visst är den söt!

Fredag igen!

Jisses vad veckorna går fort det är som om det är bara måndag och fredag i veckans dagar. Jag har min långa jobbarhelg framför mig, så jag vet då vad jag ska göra i helgen.

image103

Jag bjuder er på en skål med godis idag, för det är ju fredag eller huuuur.
Visst ser det härligt ut, eller?

Nu till hur gårdagens fråga om spegel hur jag tänker, känner och ser på den.

Den spegeln som jag visade tycker jag är  väldigt vacker och en vacker spegel kan verkligen förgylla ett rum den kan göra ett lite rum större och skapa mer djup. Att titta sig i spegeln kan vissa dagar vara ok, ibland bra men också kännas pest och pina. Speglar är väldigt olika en kanske jag ser smal ut i och i nästa tjock, men jag ser alltid min egen spegelbild om det är jag som står framför mig och den är oftast mycket talande till mig, för den säger till mig hur jag egentligen mår just då, om jag vill se det förståss. Att stå framför spegeln och tala om för spegelbilden att jag älskar dig är inte så lätt alla gånger. Ibland kanske jag inte ens vill titta mig i spegeln för att jag vet vad jag kommer att se just då, när det sker är det läge att ställa mig framför spegeln och fråga vad ser jag just nu?  Vad kan jag göra för att det ska bli bättre? Då börjar jag alltid att titta mig själv rakt in i ögonen, ögonen är ju själens spegel. Detta är mina tankar om spegel.


Spegel, spegel

Spegel spegel på väggen där säg mig Du vem som vackrast i världen är.

image102

Speglar är för endel ett hatobjekt men kan också vara det motsatta. en spegel kan sätta igång många känslor och tankar så nu undrar jag
vad väcker, tänker, känner du när du ser spegeln?
I morgon kommer mina tankar, känslor och vad den väcker i mig.

Nu till gårdagens undran om Grodan vad den är för mig.

För det första så tycker jag att den här grodan var väldigt vacker, min första tanke när jag såg den var "är det drömprinsen", sedan gick mina tankar igång. Grodan för mig är både ful och vacker. Den ser både grov ut med den stora kroppen men har också något skört över sig med de smäckra benen som den tar sig fram med stora hopp, trots sin stora kropp(nu blev det rimm helt plötsligt :) ). En bild jag har är att den sitter på ett stort näckrosblad och njuter av livet.

Berusad NÄE

image100

I dag när jag gick från massagen var jag alldeles groggy var det någon som såg mig trodde de med all sannolikhet att jag var berusad, jag kände hur jag tog snedsteg när jag gick, men så var inte fallet. Lite obehagligt var det, fast det visar ju på att jag behövde massagen. Gick till affären för att köpa ingedienser till ett recept ur en av böckerna lyckades efter många om och men få ihop dessa, hade ingen koncentration alls. Hem åt och vilade en stund sedan på boule möte.  Det var min eftermiddag och kväll idag. Hur har din sett ut?

Nu ska jag
image101

Så Natti Natti!

Ny Dag

En ny dag med nya möjligheter och förutsättningar!

Har just ätit frukost, gröt ff men nu också med krossat linfrö och pyssulliumfrö (säkert felstavat). Funderingar hur jag ska lägga upp dagen ska till min väninna Brippen på fm, sedan massage kl 13 och styrelsemöte på Boulen ikväll. Men jag behöver äta mat och så vill jag ju blogga också. Men men allt reder sig nog "bara koa är i båse" med det menar jag "ta det lungt ha tillit allt blir som det ska" .

En annan fundering

image99

När ska grodan bli en prins?

Jag hittade den här bilden på nätet och tycker den är vacker nu undrar jag vad tänker ni på när ni ser en groda?

Jag kunde inte låta bli!

Jag håller på att läsa en bok av Michel Montignac "Jag äter så blir jag smal" köpte den på bok rea i sommras för
25 kr, igår var jag till Bollnäs och på Åhlens och där hade de kokböcker som utgår från den första bokens metod på REA till på köpet så jag kunde inte låta bli att köpa dem.

 

Två stycken jättefina böcker till bra pris, så nu behöver jag inte gå hungrig Leeeeeer........
Det ska verkligen bli spännande att testa några recept i böckerna som verkligen tilltalade mig när jag tittade igenom dem som hastigast när jag kom hem från stan men hade lite bråttom för jag skulle iväg till jobbet. Ska titta mer idag. Gillar jag kokböcker? NääääE skrattar, kan det finnas någon som känner mig som har något att invända mot det.  :D

Hann inte

I går hann jag inte blogga något hade fullt upp hela dagen och jobbade kväll och natt så jag kom hem först kl 10.00 idag.  Det här handlade jag när jag var bort i helgen

 

En vinter jacka hittade jag på Åhlens och badskumstvålar hittade jag på en för mig ny butik på 9:an har tidigare handlat i liknande butik i Stockholm. De skulle visst delas upp på tre gånger sa en trevlig expedit . Så nu får det bli ett mysigt bad nångon kväll, den ena var lite glittrig så expediten varnade och sa att jag kunde bli lite glittrig men vad gör det i och för sig ramlar det väl av på lakanen om man går och lägger sig direkt efter som är skönt att göra, meeen, det finns ju tvättmaskin. :)
Att lägga sig i ett bad tända några ljus i badrummet och lyssna på musik, gärna avslappnande, tycker jag är härligt att få göra ibland.

Jag har haft en mysig helg med min son och hans familj. På söndagen fyllde Mija år och då kom även
Malin(dotter), Dennis(barnbarn) och Urban (X) ner så jag åkte med dem hem, jag åkte X-tåget dit det är verkligen lämpligt. Det är bara synd att de har tokhöjt biljettpriserna nu så i dag är det inte lönt att åka tåget om man är fler än en som ska åka tåget. Tidigare åkte jag ner dit betydligt oftare och tog hellre tåget än bilen.  
 


Skratt genom tårarEn tänkvärd text tycker jag♥

Trött


Katter!

I natt har jag stundvis haft tre katter i sängen två vuxna och en kattunge som var på riktigt bushumör. Hur lätt är det att sova då Leeeer.... Kattungen låg på min huvudkudde ett tag hade tassarna mot mitt ansikte och det var ju rätt mysigt med de mjuka trampynorna MEN inte när klorna helt plödsligt kom fram då var det minsan inte så mysigt kan jag säga.

image93
 
Det var Sigrid som sov med mig på kudden i natt.

I dag har jag varit på stan och handlat. Vad det blev för resultat får ni se när jag kom hem.
Jag var till filmstaden för att äta min älskade chokladkladdkaka som bara är ett måste när jag är hit.
Igår skulle jag köpa AXA:s sportgryn när vi var till ICA Maxi, jag letade och letade frågade en expedit men det fanns inte, så det blev ingen gröt i morse. Nu har jag inte tid längre, ska jag baka bullar.


Så det kan bli


Tänk hur det kan bli! Jag som haft ett sådant motstånd mot bloggandet, plötsligt så är det första jag gör när jag kommer hem knäpper på datorn och går ut på bloggen???? Är det jag ???? Ja faktiskt, leeer......... Men, men efter det åkte jag till Bollnäs för att äta lunch med min väninna Ann, vi åt lunch på ett ställe och gick för att dricka kaffe på ett café. Vi hade ett par mysiga timmar tillsammans.

Det blev ingen sån här fast visst såg de goda ut Ann? 
image92

Sedan bar det av söderut med tåg för min del, det blir en helg med sonen och hans familj vilket jag ser fram mot eftersom det var länge sedan.

Det snöar!

image91

Det snöar idag, och kallt är det. Dags att ta fram vantar och varmare jacka kanske.  Jag som hoppades att det skulle dröja ett tag med vintern. Förhoppningasvis töar det bort.
Fast barnen brukar ju tycka att det är roligt med snö.

Jag LEEEER

image90
En tanke värd att fundera över.......


Vi blir som vi tänker - då tänker vi bättre - och bestämmer oss för att inte fastna i negativa stön över gäddhäng, celluiter och bilringar. Topp Hälsa har förslag på nya, mer poetiska namn på kroppsdelarna vi baktalar:

1.   Istället för dubbelhaka  -  SMEK-BACKE
  Så mjuk, så mjuk är huden här. Ett ställe att varligt och eftertänksamt smeka för att locka fram kloka tankar och bra beslut.

2.   Istället för rynkor   -   LIVSLINJER
 Ansiktet är livets gästbok. Här har lycka, sorger, skratt, smärta, stolthet och oro lämnat anteckningar efter sina besök. Bär linjerna livet som skrivit till dig med stolthet.

3.   Istället för påsar under ögonen   -   TÅRTKUDDAR
För att de dämpar tårars fall och låter sorgen landa mjukt.

4.   Istället för gäddhäng   -   ÄNGLAVINGAR
Lite svirr under armarna visar att du varit med förr. Ett bevis för att du besitter lite av den överjordiska klokhet och gudomlig mognad som 20- åringar bara kan drömma om.

5.   Istället för ridbyxlår   -   GUDINNEBOLSTER
Sååå mjuka att smeka och vila mot. Kraftiga? Nej kraftfulla! Troget bär de dig genom livet.

6.   Istället för bilringar   -   NJUTNINGS-SOUVENIR
Ett kvitto på att du flitigt i njutningens land, tagit del av fantastiska njutnigar och har vett att uppskatta livets goda.

7.   Istället för celluiter   -   AFRODITE-SKÅLAR 
Som små fördjupningar att utforska för en älskares smekande händer.

8.   Istället för hängbröst   -   GODISPÅSAR
De kanske inte längre är  de toppiga gräddbullar de en gång var, men oj så mycket njutning och kärlek
 de har givit både partner och barn.

9.   Istället för ryggfläsk   -   KÄRLEKSHANDTAG
Vi importerar och direktöversätter det engelska uttrycket "love handles" rakt av. Greppvänliga kvinnor uppskattas ofta av de riktigt goda älskarna.

10.   Istället för tunt hår   -   SILKESFLUFF
Skandinaviskt skirt, mjukt och lent. ett hår som är lätt till lek med vinden.

När ja g skrev detta hade jag ett stort leende på mina läppar hela tiden. Så tack Kicki för att du sände mig detta. Jag hoppas det är fler som får sig ett leende eller skratt. 

image89


Av min dotter idag

Den här fick ja g via sms från min dotter idag. Jag tycker den var vacker.

image86

Hon finns i Ditt hjärta!
Hon ger Dig tröst,
hon ger Dig stöd när Du behöver det.
Hon finns alltid där för Dig,
i glädje och i sorg.
Hon finns där när egna tårar rinner,
men även då Du av glädje och lycka strålar.
Ängeln fick Du när du föddes
av Dina förfäder i himmelen!
Av de som älskar Dig mer påtagligt än själva livet.
Med ömhet och värme vakar hon över Dig livet ut.
När Dina dagar en gång tar slut ,
då följer hon Dig hem till det dina.
Hon överger Dig aldrig.
Hon finns hos Dig genom livets alla dagar.
Hon ger Dig kraft och glädje
En ängel inom Dig bor

image87image88

Är det så?


image85
En pessimist ser svårighet i varje möjlighet
en optimist ser möjligheter i varje svårighet
                                               Winston Churchill

Mannen älskar lite och ofta
kvinnan mycket och sällan
                                Jan Basta

Arbeta som om du skulle leva i evighet.
Älska som om du skulle dö idag.
                                                        Seneca

Vi är inte det vi tänker eller det vi säger eller det vi känner.
Vi är det vi gör.
                                                                  Gordon Livingstone

image84

En test

Gjorde en test på hur min självkänsla och självförtoende var för kul ikväll.

Prova du också det står en hel del annat bra där också så sidan är väl värd att besöka.

Ditt resultat på självbildstestet

Dina svar visar en person där både självkänslan och självförtroendet är högt. Troligtvis så tycker du att det är roligt att prestera och vill hela tiden utvecklas, du ser motgångar som utmaningar och är realistisk när det gäller att bedöma vad du klarar av.

Du går inte runt och ständigt önskar att livet vore annorlunda, övertygad om att du själv inte kan göra något åt det. Har du både självkänsla och självförtroende vet du att du kan förändra ditt liv. Du vet att du är värd att vara lycklig.

Ett bra sätt att behålla den inställningen är att lära sig att slappna av och att jobba med mental träning. Här har du jättevinster att hämta. Ladda ner ett par avslappningsövningar, lyssna, väx och njut. Om det är ett redskap som passar dig har du möjlighet att beställa cd-skivor med fler övningar. Du kan också gå igenom tipsen för att se om du får inspiration till ytterligare utveckling.http://www.utbildning-co.se/sv/sjalvbild/
Jag hittade länken hos Pialotta/kaffebönan blogg


Äntligen

I morse blev det äntligen morgonpromenad igen, Solen sken och det var var väldigt vackert ute. Löven regnade från träden, det kändes som om det regnade guld.

image81

image82

image83

På min promenad idag fick jag flasch back, på ett ställe där jag gick låg en massa lönnblad på backen och jag hamnade helt plötsligt på skolgården vid den gamla stora lönnen minnena började rulla. Jag ser mig själv när jag är i 9-12 års ålder på skolgården som inte finns kvar i dag. Nästan alla löven har fallit av och jag springer omkring i dem sedan börjar jag göra svansarna  som vi tävlade om vem som kunde göra den längsta svansen. En härlig tid och ett härligt minne, må jag säga.

När jag kom hem blev det grötfrukost igen, men idag kom jag ihåg att stänga av plattan. Jag upptäckte nämligen igår när jag hade släckt lyset i köket för att gå och sova att en platta var på, så den måste ha stått på sedan morgonen när jag kokade gröten, Usch vad kunde ha hänt? Tänker man då. Men jag hade tur den här gången.

Grötfrukost


Tänk att jag klarade och äta det, utan att kvälja!
image79

I morse åt jag grötfrukost på AXA:s sport gryn (typ havregrynsgröt).
Jag har aldrig gillat havragrynsgröt men fick för mig i morse att jag skulle prova att äta det, för jag hade två paket hemma sedan i sommras då mitt barnbarn var här. Och faktiskt det gick ju bra att äta det, det var ju till och med gott. De få gånger jag åt det som barn bara kväljde jag och  tyckte verkligen att det var jätte äckligt. Men jag är ju inte sämre än jag kan ändra mig, Leeeeeer..........
Egentligen är jag ingen frukostmänniska över huvud taget, så jag kan gärna hoppa över den. Fast jag vet att det är den viktigaste måltiden på dagen, men jag kan säga att jag har blivit bättre med åren. 
Efter att ha jobbat hela dagen är jag nu så trött att jag tänker gå och

image80
Natti, natti

En slödag

I dag en riktig slödag!
En mellan dag mellan två långa arbetspass. Sov länge och har sedan inte gjort många knop, men jag tänkte åka till stan men nej det blev inte, tänkte gå och spela boule men nej det blev inte. Det får vara så ibland, men jag har tittat på Söderkåkar och skrattat rejält, och legat i badet och funderat på livet. Kan det vara livskvalite, ja idag har det varit det det för mig.

image77            image78

Dessa två artister såg jag ikväll och jag gillar dem verkligen, Båda hade en utsrålning som värmer, jag har länge tyckt att Peter Jöback varit bra som artist och sångare men ikväll hade han något mer, Det glittrade verkligen i hans ögon och jag upplevde att det fanns en djup skörhet men ändå trygghet i ögonen. Jag har alltid tyckt att han varit väldigt snygg men ikväll upplevde jag honom vacker på ett djupare och självklarare sätt. Lill har jag tyckt om väldigt länge förutom under en period som jag upplevde henne i en ytlighet och nonchalans, men det har förändrats.
 
Nu är det dags att sova så att jag orkar upp för att jobba i morgon. Jag önskar ALLA som läser det här en trevlig Söndag, så återkommer jag i morgon kväll om Gud vill och hängslerna håller. Kram    


Önskan


Önskan

Jag önskar dig inte guld mitt barn,
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du sagt.

Jag önskar dig inte guld mitt barn,
ej heller pengar och makt.

Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå.

Jag önskar dig kärlek i rikliga mått
och vänner att lita på¨.

image74image75image76

 Jag vet inte inte vem som skrivit denna dikt, men jag har givit den till mina barn som textad tavla en gång. Och nu är det väl dags snart för mina barnbarn att få en varsin sådan tavla.

Jonas Gardell

Aldrig  Ska Jag Sluta Älska Dig

Jag vet att jag inte är någon skönhet eller så
om du lämnar mig kan jag väl det förstå
för vad har jag ge dig som ingen annan har
jag är ingen särskild medans du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

Livet är en gåta du är gåtans svar
allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
för också när jag tvivlar det känns som allt är slut
jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

När jag klantar mig
när jag sviker dig
när jag sabbar och förstör
var kvar ändå
tro för oss två för du vet vad jag än gör
ja vad jag än gör

Så aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ja jag är där för dig

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

Ge aldrig upp
Älskar dig så


Jag tror att Jonas Gardell har skrivit den här kärleks sången till Mark, jag har tycker mig ha hört det vid något tillfälle, jag är inte säker. Men för mig när jag lyssnade på den här sången nu på morgonen blev det så uppenbart att det är kärleken till mig själv jag associerar till.  Jag kan ärligt erkänna att jag inte gillade Jonas Gardell i början av hans karriär, men ju mer jag utvecklat mig själv ju mer ser jag djupet i hans texter.

Äckligt!

Jag har fått inneboende hos mig!

image70

Inte bara en utan massor . Igår hade jag 15 st stora spyflugor på mitt köksfönster då kände jag att måttet var rågat, så i morse ringde jag bovärden. Ifjol höst och vinter var jag invarderad av nyckelpigor som åt upp mina pelargonior. Men får jag välja så har jag hellre nyckelpigor än feta spyflugor fast helst inget av dom. Själv funderar jag om det har att göra med att det är oerhört mycket duvor och andra fåglar på taket och jag bor på 3:e vån under taket. Fick i alla fall veta att de ska rensa hängrännorna och att kanske det hjälper. Jag får se, pratade med kvinnan som bor under mig och hon har inte upplevt att hon har mycket flugor. Annars har någon något bra tips för att få bort dem.

Nu ska jag iväg och arbeta snart så det blir inget bloggande förrän i morgon kväll :( hur ska jag klara det ;)
Jag jobbar nämligen från 15.30 - 18.00 i morgonkväll.

Förresten kom på en sak Grattis Frank du har ju namsdag idag och
Grattis Lena du fyllde ju år igår.

  

Lite om Kärlek

Förra veckan när jag gick förbi min bokhylla med cd skivor föll min blick på en skiva som jag kom på att jag inte lyssnat på sedan jag fick den, en skiva som jag glömt avbeställa på skivklubben jag då var med i. Tänkte att jag skulle lyssna på den eftersom jag inte kunde göra mycket annat. Den heter Absolute "Alla hjärtans dag" en dubbel cd första skivan var så där i mitt tycke men den andra var bra så den har jag lyssnat på ett antal gånger. Några textrader i Shirley Clamps "När kärleken föds" har fastnat i mitt huvud. De Lyder:

När kärleken föds, har den inget namn
När kärleken dör, vet du vad som försvann
När kärleken föds, har den inget namn
Men vi hade den här tills du släppte min hand

När kärleken föds, har den inget namn
Men jag vet att jag fann den, samma stund den försvann
När kärleken föds, har den inget namn
Den följer ebb och flod, flyger med vinden

image69

Dessa rader ger en tankeställare tycker jag. Vad tycker Ni som läser det här

Kärlek är inte lätt, för vi ser på kärleken på så olika sätt. Men för mig finns det bara en kärlek som är rätt och det är den kärlek som kommer inifrån djupet av vår själ, den villkorslösa kärleken. Sorgligt nog så är det många gånger svårt att hitta den djupa rena kärleken i sig sjäv, för  ryggsäcken vi bär på är för tung. Skuld, skam och rädsla är stora bovar till att vi bygger upp skydd och stänger av vad vi känner, då har vi inte har tillgång till att känna ren kärlek. Ibland tror vi att vi känner kärlek men det är något dom vi skapat och "känner" i huvudet för vi har inte tillgång till känslorna i kroppen. När jag älskar mig själv kan jag också älska någon annan. Något som kommer till mig när jag läser igenom det jag skrivit  "lika mycket som jag älskar mig själv , lika mycket kan jag älska någon annan". jag skulle också kunna tillägga "lika mycket kan jag bli älskad av någon annan"
Tänkvärt eller

Vad hände med mig?

Vilken energi jag haft idag, jag känner mig välmående som veckan före jag blev sjuk, men det är en ändå något  som är annorlunda för jag känner mig lättare och friare inombords. Åter till dagen jag var till Mobackesoch köpte blommor till mitt köksfönster och så här blev det

image68

Tänk vad mycket det gör med fräscha blommor i fönstret.

Så här har min dag sett ut

Vaknade vid 8, jag ringer en vän angående en begravning, telefonen ringer en 4-5ggr helt plötsligt är kl 10.30 Skyndar mig att duscha blåsa håret och klä mig har ju tvätt tid kl 15 åker iväg för att  handla, var till Malin, Mobackes nästa passade på att fika där och träffade en väninna som jag inte träffat på flera år, trevligt, var på stan till Fanny för att prova jacka träffade mina kusiner pratade en stund ilade sedan iväg för att klippa Urban, skyndade mig hem tvätt tiden måste passas, tvättat flera maskiner, upp mellan varven kollade på bloggar, var till Kerstin som jag haft dåligt samvete att jag inte varit till sedan försommaren, hämta tvätten, satte om blommor, dammsugit, pratat itelefon men nu sitter jag vid datorn. Det var min dag och jag känner gläje i hela mig. 

I Livet igen

I morse kände jag att livet är tillbaka där det var innan jag blev sjuk ,en dryg veckas "karantän" har gjort susen. Det har varit en tuff och jobbig vecka men oj så nyttig jag lär mig ständigt nya saker om mig själv, och det är härligt. Känner mig så fri i mig själv som en
image67

 Nu är jag på väg till Bollnäs måste handla och har lovat att klippa Urban (min fd)  och ett litet besök hos dottern. Jag ska till Mobackes för att köpa nya blommor till köksfönstret där är det mysigt att gå och titta samt ta en fika vilket jag tänkt mig sedan är det dags att rusa hem till tvättstugan.
Tror ni att de har så här stora blommor  på Mobackes. Tror inte jag.

image66 

 

Förbannad!!!!

Har just suttit och gjort ett inlägg ett ganska långt , men jag hade glömt att skriva rubrik och när jag ska förhandsgranska så försvinner alltihop när jag trycker på fortsätt redigera. Så nu ger jag upp för idag.
Jag får säga till mig själv nu "LEEE för faaaannn" fast just nu är det svårt. :-) Mija skratta inte!!!! (min sons sambo).

Äntligen!!!!

Nu har jag ÄNTLIGEN kommit till skott, gjort det jag tänkt göra hur lääääänge som helst. Ni som känner mig vet att det legat i träda i flera år, men ni vet också att jag älskar att göra det, både tid och rum försvinner bort när jag hamnar i det rätta flödet och det är en sån härlig känsla. MEN NU SKA DET BLI AV, ÄNTLIGEN. Vad är det då jag gjort idag på em.Jag har spänt upp en målarduk på spännram för att börja måla tavlan jag ska ha ovanför sängen.  Motivet har jag haft i huvudert ända sedan jag flyttade in i min lägenhet för ett och ett halvt år sedan. Men inte fått ändan ur vagnen och sätta igång. Fast det har hänt väldigt mycket runt omkring mig så jag har inte haft den rätta inspirationen att sätta mig. Ska det bli bra så är det viktigt att det känns bra när man börjar att måla. Blir jag nöjd ska ni få se den när den är färdig.

Jag fick en bukett med blommor av min dotter och hennes son förra veckan nu hade rosorna slagit ut så jag fotograferde dem

image63

Än en gång mina älskade höstfärger!  Tack Malin och Dennis.

RSS 2.0