DU


    
image74
                                                   Du tände elden i mig 
                                                        och sedan försvann du
                                                             Du fattas mig.
                                                                  Jag släpper dig nu fri 
                                                                        för att flyga fritt
                                                                             dit ditt hjärta leder dig

                   image71 

Härligt!

I dag har jag fått taktil massage av min väninna och arbetskamrat Irené, Tack Irené. Hur skönt som helst kan jag säga. Men jag blev lite snurrig i huvudet och illamående när det var färdigt, meeen, men det blev jag inte överraskad av, har varit med förr så att säga =).

image70

Natten som var har jag drömt oerhört mycket  det var dröm på dröm. Så jag undrar vad som händer i natt efter massagen, massage brukar ju kunna starta upp processer i en.  Jag har insett att det hänt mycket med mig inombords (personlig utveckling kan man också säga) denna vecka som jag varit dålig och varit nästan helt i ensamhet, tidvis mycket i sängen, ingen TV och lite vid datorn det har helt enkelt inte fungerat för då har jag blivit både yr och illamående.. Alltså mycket tid för eftertanke. Därför blir  jag inte förvånad om jag kommer att drömma  mycket i natt också men det är bara att tacka och ta emot i så fall. Spännande är det i alla fall för det är ju på drömmarna jag ser hur jag utvecklas som person.

En grå trist dag

I dag har vädret verkligen varit grått och trist, så här såg det ut från min balkong idag. Vanligtvis ser jag en slalombacke och vackra berg men de har varit borta hela dagen.Jag har poat på här med lite av varje, till slut måte jag inse att jag kanske borde äta också, då gjorde jag en nyttig sallad med alfa groddar, fetaost, och algbröd till. Såg riktigt vackert ut på tallriken och gott var det.Det som är mysigt en sån här dag är att man kan tända ljus tidigt. Jag älskar levande ljus.Just nu när jag sitter och skriver detta hör jag hur de har öppnat portarna där uppe och verkligen häller ner vattnet. Då är det skönt att vara inne tycker jag.

Trött!

image65

Visst är den söööt!!! Lite obekvämt kanske, men säkert varmt.

Andlighet

Hörde Paulo Coelho prata på TV 4 nyhetsmorgon han sa om andlighet: "strunta i andligheten det viktiga är att komma i kontakt med sig själv "vilket ger mig???????
 
Andlighet för mig är när kropp, själ, känsla, och intellektet är i balans och jag är kontakt med mig själv, jag lever mitt liv med att vara här och nu . Andligheten ligger inte utanför mig utan i mig som jag ser det. Mina livs erfarenheter säger MIG att det är andlighet. Vilket jag kan erkänna att den uppfattningen har jag inte alltid haft. Jag läser gärna Coelhos böcker, men jag behöver ju inte ha samma uppfattning som honom för det som tur är. En favorit bok  som jag har är

image64

Vid floden Piedra satte jag mig ner och grät.
Den här boken har jag faktiskt läst två gånger och känner att jag skulle kunna läsa den igen.

Tänkvärt

Hittade tändsticksaskar i dag med dessa tänkvärda texter.

VAR här
Stanna i varandet, våga vara kvar i närheten,
bara busigt bada i härochnuet.
Luta dig tillbaka i närvarons fåtölj
ännu en kort sekund.
Välkomna allt som vill tala till dig,
VAR här.
                       
Lina

image62

Var SANN
Lev din väg, det som är rätt för dig.
Det är så helande.
Det genljuder i hela kroppen, i känslorna,
i tankarna, och själen är med.
Nära dina kära, nära dig Själv.
Lev i sanning i närhet i nuet.
DET är att leva.
                        Lina

Insikter

image61

Många tankar och funderingar har farit genom mitt huvud de här dagarna när jag till största delen legat i min säng. Igår var jag till läkarstationen och tog mitt blodtryck och det var inget fel på det, läkaren sa att han trodde inte att det var någon propp, det tydde mest på att det var något med balanssinnet men han kunde inte säga riktigt vad. Han skulle ringa på fredag och checka av med mig. Men då hoppas jag att jag är frisk för jag ska jobba i helgen.
Jag har verkligen analyserat vad det kan vara som gjorde att det blev så här. Min tro eller övertygelse är att det startade redan lördag kväll när jag åkte hem för jag var så otroligt trött som jag inte brukar vara när jag träffat mina barn. Söndagen var ju helt hopplös, måndag hade jag en försäkringskarl här en timme och jag sa till min arbetskamrat på kvällen att jag förundrades över mitt beteende inför och under mötet. Insåg när han var här att jag lever här o nu och inte i framtiden eller bakåt i tiden, den insikten gav en skön känsla, det betyder ju faktiskt att jag börjat "leva mitt liv och inte låter mig levas mitt liv".
Det har hänt mig mycket sedan Nyåret som varit känslomässigt tufft. Nu var det dags att släppa taget för att gå vidare, den här gången blev det ett stort steg till mitt  innersta rum, själen. Jag är tydligen en sån person som behöver göra fysiska utrensningar för att förstå att det händer känslomässiga framsteg i mitt liv. Mina drömmar efter måndagen talar också sitt tydliga språk, att jag kommit ett stort steg framåt i min personliga utveckling. 
Tack Marianne att jag har dig att bolla mina tankar och drömmar med och ger mig en "spark i baken" när jag behöver det. 

En dag i sängen

I dag en dag i sängen, med mycket tankar, funderingar och känslor av lycka och sorg blandat underlig blandning kan man tycka men det kan vara så ibland. Att vara uppe längre stunder har inte varit att tänka på kroppen vill liksom inte idag.
Men i morgon är det en ny dag och då är det säkert bättre.

Mina underbara barn och min mamma blev bekymrade idag och har hört av sig och undrat hur jag mår.

.  

Jag älskar dom så mycket.........

Tack Irené för att du gjorde dig tid att komma upp med chokladen det betydde mycket för mig.

Lång natt i natt

image58

Det var en lång natt i natt. Jag hade en jobbar kväll och natt, men det berodde inte på det för det är jag van och jag trivs väldigt bra på mitt jobb.  Igår kväll blev jag helt plötsligt väldigt yr och det var bara att slänga sig ner på sängen allt snurrade så mycket att jag så småningom blev illamående kände att det var annat som tyckte på, tarmen förståss. Det var bara att försöka ta sig in på toaletten  vilket inte var lätt med den yrseln. Jag som hade annat att göra, men men vad gör man. Tänkte att jag måste hem men insåg rätt snart att det var inte att tänka på för jag skulle aldrig klara av att köra bilen och sedan ta mig upp för mina tre trappor så det var bara att stanna kvar. Varje gång jag var upp på toaletten fick jag slänga mig på toalettgolvet för jag kunde inte sitta på toaletten pga av yrsel och kallsvettningar när det lugnat sig något var det bara att  kasta mig tillbaka till sängen lägga mig på höger sida i framstupa sidoläge för då stillade yrseln sig lite. Jag tror aldrig att timmar har varit så långa som inatt. På morgonen hade det lugnat sig en del men jag var absolut inte bra men jag kunde i alla fall ta mig hem till min egna säng att vara kvar och jobba var inte att tänka på. Jag vet inte att jag haft en sådan yrsel någon gång tidigare och det upplevde jag väldigt obehagligt och många funderingar har flugit genom mitt huvud i natt. Är det magsjuka, är det dadlarna jag ätit eller något annat en propp osv... När jag kom hem och var på väg uppför trapporna tänkte jag "är det en känslomässig utrensnig som jag genomgår igen" Jag har ju varit med om det förr men absolut inte på detta vis.  

Arrrrgg!!!!!

image56


Min dag började INTE bra idag, kan jag säga. För det första sov jag halva dagen till halv tolv, jag som bestämt att göra en del saker idag. Sedan när jag glad ihågen skulle skruva ihop hyllan jag köpte igår, VAR DET FEL HYLLA, Gissa om jag blev arg, det var tur att ingen var här kan jag säga. Efter det så skulle jag plocka ur soppåsen ur hinken gissa hur det gick. Skulle skriva ett nytt inlägg på bloggen jag gjorde om den igår med hjälp av Mija. Vad händer, jo, texten på de jag skrev blev stor och ett annat typsnitt än vad jag lade in igår, då blev det helt enkelt för mycket för mig. Då gick jag och duschade klädde på mig och åkte iväg till min svägerska som fyllt år.  En sådan här dag testas man, det är tur att jag kan skratta åt det nu.

image57


En härlig dag

image52

I dag har jag varit med mitt  X till IKEA han skulle dit och handla och undrade om jag ville följa med vilket jag gjorde eftersom jag behövde en till del till min bokhylla. Har för mycket böcker??????? Tony och Mija kommer också dit vi fikade och handlade det vi skulle. När Jag går på ljusavdelningen hör jag någon ropa på mig och det var min arbetskamrat och vännina Irené som dök upp där ni kanske kan tänka er vilket liv det blev. Skratttaaaar.........
Gick vidare för att hämta min hylla och inser att vi inte får in den i bilen. Jag blev sur och vrång så Mija var tvungen att säga " Jaha nu har vi den 10 åriga Christina här" och naturligtvis var det så. Leeeeer........ Men då kom mitt X på att du kan väl fråga Irené om du får skicka den med henne. Vilket jag fick, hon var sänd från högre makter idag.
Efter IKEA blev det en Grekisk resturang Det är länge sedan jag åt så god mat vill jag lova. Hmmmm man glömmer fort det var ju himmla gott på Axmarbrygga också. Men om jag säger pasta då, det andra var ju fisk.
Det var en jättetrött Christina som åkte hem efter denna dag!
När jag kom hem hämtade jag min hylla hos Irené som hjälpte mig upp med den, det skulle ni ha sett vi var båda trötta och eftersom vi har lätt för att skratta båda två så kan ni ju gissa resten. Undrar vad grannarna tänkte. :-)
 Orkade inte sätta ihop hyllan det blav bara god natt.

image53


Min svärdotter (fult ord tycker jag)

image40

Man brukar säga att svärmor och svärdotter inte går särskilt bra ihop. Men det stämmer inte när det gäller mig för min sons sambo Mija tycker jag är helt UNDERBAR. Detsamma gäller hennes barn Adam och Ida som jag ser som mina barnbarn. Jag är sååååå glad att de har kommit in i mitt liv. Jag hoppas att jag får träffa Mija, Zacke (Tony), Adam och Ida i morgon.


Blir väckt!

Jag blir väckt av telefonen i morse, vilket i vanliga fall brukar göra mig väldigt irriterad. Men inte i morse jag känner mig bara så glad hela jag och jag är tacksam för varje dag jag gör det. Fast egentligen borde jag ha blivit irriterad på mig själv för jag hade glömt jobbets medicinskåpsnyckel i fickan i går kväll när jag åkte hem, så jag hade den här hemma, så klantigt av mig. Men det löste sig på ett bra vis som tur är. Irené fick lite extra motion när hon fick springa de tre trapporna upp till mig för att hämta nyckeln. Tack för att du gjorde det.
När jag sitter och skriver det inser jag att känslan som jag har i kroppen är lika som när man är nykär men det är jag INTE, jo förresten kanske i mig själv .Leeer...........Jag känner att jag är HÄR och NU, varken framåt eller bakåt i tiden och det är ju det som är meningen med livet men som är så svårt.

image39 
 

Glad!

image38

I morse blev jag väldigt glad, jag köpte mig ett par jeans när jag var till Sicilien i våras men som suttit väldigt tajt och senaste tiden har jag inte kunnat ha dem. I morse fick jag ett ryck att jag skulle prova byxorna och gissa JAG  KUNDE HA DOM utan att dra in magen, jag har bestämt mig för att hålla igen men inte börjat riktigt än eftersom jag visste att jag skulle ut och äta i söndags och jag ska bort på fest i morgon kväll. Men det får bli så ändå, hålla igen alltså, det behövs några kilo till. Min fundering är att det beror på att jag mår så himla bra nu, allt känns så lätt på något vis. Jag har glädje i hela kroppen känns det som. 

Tur i dag

image34

I dag på förmiddagen skulle jag åka till Bollnäs, jag hade en tid att passa kommer på strax innan jag ska åka att tiden var 45 minuter tidigare än vad jag hade i minnet. Stressad sätter jag mig i bilen. Jag kan säga att jag i vanliga fall har svårt att hålla hastighetsbegränsningarna och idag var jag stressadså....... När jag kommer ut på 83:an får jag en bil framför mig som i mitt tycke kör sakta svor eftersom jag var stressad och jag kunde inte köra om eftersom jag mötte bilar hela tiden. Och tur var det!!! för i Lottefors stod polisen med kamera och har jag inte haft denna bil framför mig så är jag helt säker på att jag åkt dit för fortkörning. Så egentligen ska jag tacka bilen som åkte före mig, leeeer.

Hjärtan!

image46image32image33

Hjärtan och ett visst namn har sedan i våras förföljt mig och jag förstår inte varför, har trott att jag skulle få ett svar på varför men det har inte dykt upp i mig ännu.
Det började med ett stort hjärta utanför dörren där jag bor. Jag åkte till Sicilien där var jag på ett café med min väninna och drack kaffe, jag dricker ur mitt kaffe, vi sitter och småpratar av en händelse tittar jag ner i min kopp som då var urdrucken och på insidan av koppen har det bildas ett större och ett mindre hjära av skummet som var på kaffet . Jag visar min väninna, vi tycker båda att det är märkligt, (jag fotograferar det men bilden blir tyvär suddig). På kvällen sitter vi på en resturang och ska äta mat kyparen börjar prata med och oss och vill att vi ska presentera oss han börjar med att presentera sig själv vid namnet som förföljer mig vilket jag och min väninna pratat om tidigare under veckan. Vi tittade på varandra och började skratta hejdlöst, den stackarn fattade naturligtvis ingenting så vi försökte förklara att det hade definitivt inte med honom att göra, han accepterade vår förklaring, verkade det som i alla fall. Dagen efter när vi ska åka hem är det ett regnbågsfärgat hjärta som bildats av oljespillning av en bil på vägen till bussen. Jag somnar i bussen men vaknar efter någon mil, tittar då ut ser en stor skylt vid vägkanten och namnet står med stora bokstäver. Sätter mig på flyget jag får sitta vid fönstret eftersom jag är flygrädd känns det bättre om jag sitter vid fönstret. När vi flugit ett tag tittar jag ut genom fönstret och vad ser jag ett stort vitt moln format som ett hjärt. Jag säger till min väninna att titta ut utan att tala om varför, hon tittar på mig frågande och säger "vad betyder det här, det är ju mäkligt" ja det undrar och tycker jag också.
 Så här fortsätter det hela sommaren och det  pågår fortfarande nästan dagligen, undrar hur länge det kommer att pågå och om jag kommer att få någon förklaring på vad det är som gör att det blir så här, jag kan tänka mig att det vill säga något till mig som jag inte förstår ännu.

 
 

Höst

Jag gillar verkligen hösten!

image41  image42 image43

Det är så otroligt vackra färger och luften känns klar och ren. En annan fördel med hösten är att när man tänder ljus då lyser det så vackert i mökret, jag tänder ljus året om men just på hösten blir det en speciell känsla.

image44

Sött

Den här bilden är väl bara sååå sööööt!

image40

Kan faktiskt väcka många tankar, inser jag när jag sitter och tittar på den en stund.

Tänkvärt"Lärare kan ge dig hjälp, men mycket måste
du lära dig på egen hand, ensam i ett rum"
                                                                - Dr Seuss

image38

Axmarbrygga i dag

Idag har jag för första gången varit på Axmarbrygga och ätit mat, min fd man Urban och jag bjöd våra barn och barnbarn, det är mysigt när vi kan träffas och göra något tillsammans ibland, det blir inte så ofta men desto roligare när vi träffas. Synd att det var lite kallt och regnigt men maten var helt underbar och mätt blev jag.

     

En sak är säker jag ska åka dit igen men då ska det vara vackert väder så att jag kan stöva omkring där och titta på alla vackra hus som jag såg där.

Tack!!!

image31

Visst är den otroligt vacker, jag blir så glad när jag tittar på den.

 

Jag älskar ju hösfärgerna och det är inte ofta jag får en sådan här vacker blombukett.
Massor med kramar till Malin, Dennis, Tony, Mija, Adam, Ida och UrbanVarit på Café

I dag har jag och min väninna Ann varit på Normans Café och ätit sallad och pratat om både det ena och det andra. Jag tycker det är så härligt att gå ut och äta en fräsch sallad ibland med någon god vän.

. image29 

Efter att jag varit dit åkte jag till min dotter Malin och hennes son Dennis och hjälpte dem att sätta upp tavlor, för de har precis flyttat in i en ny lägenhet. Det tog lite tid eftersom man behöver tänka till så att det blir harmoni mellan tavlorna. Och nu har jag bakat en hålkaka i långpannan som jag ska ta med mig till boulen i morgon vi ska ha KM då och då behövs det fikabröd.Den luktar gott så jag hoppas att den smakar gott också.

Om bloggen

Att det är så roligt att blogga hade jag aldrig kunnat tänka mig och ni ska veta att jag är otroligt förvånad att så många är och kikar in på min blogg det hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Det skulle vara roligt att veta vilka ni är.
Egentligen vet jag inte varför  startade min blogg. Jag hade varit in på min sons sambo Mijas sida otaliga gånger och beundrat henne hur duktig hon är att skriva och få ihop bilder,bakgrunder mm. Min dotter Malin och hennes son startade också bloggar. Detta gjorde att jag blev lite nyfiken på hur man gjorde, men jag tyckte att jag är nog för gammal det är nog bara yngre personer som bloggar. Men så hamnade jag fel en gång när jag var in på Mijas sida och kom dit där man börjar skapa sin blogg jag vet inte vad som styrde mig men helt plötsligt sitter jag och skapar min egna bloggsida, efter en stund kommer jag på mig själv och tänker "vad gör jag" , men så inser jag att jag kan ju ta bort den om jag vill så jag forsätter. Det ångrar jag inte kan jag säga.

image30

Rosor till ALLA ER som kikar in till mig!
(ni får gärna ge er tillkänna vilka ni är jag skulle bli glad men valet är ert)

Det skulle vara roligt att veta hur ni som har egna bloggar använder dem, om ni har något speciellt syfte med dem eller om det är för att det är roligt helt enkelt.
 

Höstbukett

Den här vackra höstbuketten fick jag i tisdags. Gissa om jag blev glad, jag älskar höstfärger.

image28

Fryser

FRYSER, FRYSER,FRYSER känner mig som

image24

Nu önskar jag att jag hade någon som kunde värma mig, men jag får väl lägga mig i badet om jag ska bli varm, tur att jag har badkar. Förstår inte varför jag fryser så in i bängen har gjort det av och till i flera dagar. Är det fler än jag som går omkring och fryser? Irriterande, jag hatar när jag fryser så här invärtes för det hjälper inte att klä på sig.

Städat klart

Gissa om det känns skönt nu när jag gjort en storröjning här hemma.

image23

Har hållit på och städat i en och en halv dag, jag har nog inte bara städat min lägenhet utan även i mig själv (själsligen) förstod jag imorse när jag vaknade. I natt har jag nämligen drömt mycket starka drömmar som jag kom ihåg klart och tydligt i morse när jag vaknade. Nu är jag en sån person som kommer ighåg många drömmar men ibland blir det extra kraftfulla och tydliga, drömmarna i natt var bådadera. Just nu känner jag bara att jag mår så enormt braaaaaaa.

Alla människor drömmer varje natt men vi kommer inte alltid ihåg vad vi drömmer om, vissa människor kommer aldrig ihåg vad de drömmer. De som kommer ihåg sina drömmar kan lära sig mycket om sig själv och bearbeta olika händelser i livet som vi är med om. Om man aldrig kommer ihåg vad man drömmer så kan vi faktisk träna oss att börja komma ihåg våra drömmar, en förutsättning är förståss att vi vill komma ihåg dem. Det är ett bra sätt att komma framåt i sin personliga utveckling.

Tänkvärt om Kärlek


image22


Oh, det hjärta som verkligen älskat glömmer aldrig

                                                                  Thomas Moore


Människor som älskar innerligt
blir aldrig gamla.
De kanske dör i hög ålder,
men dör ändå unga.

Arthur Pinero

Efter en jobbar helg


I morse när jag kom hem från jobbet frös ja så mycket, så där invärters ni vet, det hjälper inte hur mycket man än klär på sig man fryser ändå. Då bestämde jag mig för att göra så här
image21

Trots att jag hade bestämt mig för atty göra en storstädnig av min lägenhet. Men dammråttorna ligger säkert kvar till i morgon så jag får väl städa då istället. Mitt motto är:
"Lev ditt liv, låt dig inte levas ditt liv"

Rekomenderar den här

image20

Den här rekomenderar jag verkligen om du har torr hud eller om du som jag har varit till utlandet och solat mycket. Den är helt underbar!
Elefanthuden liksom bara försvinner av den. Luktar gott gör den också. Jag har tidigare provat oliv och tyckt den varit bra, och det tycker jag fortfarande. När jag var i Larnaca så kände jag att jag behövde något att smörja kroppen med efter allt solande och badande i saltvatten. Kom på att jag gått förbi en Body Shop butik på mina många vandringar i staden. Så jag bestämde mig för att gå dit och köpa en Oliv  body butter, men expediten övertalade mig att köpa en SHEA body butter för den var bättre när huden när den var torr. Och jag kan bara tacka henne för att hon lyckades övertala mig, det är inte så lätt alla gånger vill jag säga. 

Grattis!

image19 
Urban på födelsedagen och Tony Zackarias på namnsdagen.

Jag önskar Er en bra dag.

Semestern slut

Nu Är Semestern slut för den här gången!
Jag har i alla fall haft 14 HÄRLIGA dagar på Cypern med mycket sol, bad och jag känner mig utvilad och full av energi. Jag mår med andra ord JÄVLIGT bra, (hoppas inte Ida, mitt barnbarn, läser det här för då får jag på "moppo" eftersom jag svärde) Skrattar.
Jag hamnade i Larnaca på hotellet Atrium, hotellet hade pool på taket och ber på taket. Det var ca 100 m till havet och stranden, Det blev ungefär varannan dag vid poolen och havet, temperaturen var mellan 35-38 grader i luften (skuggan) och mellan 31-34 grader i vattnet. Var till Aiya Napa och träffade min son med familj en dag, det var kul och mysigt.Här äter vi lunch tillsammans det var dyrt men fräscht och gott

image12

Tony, Mija och Ida vid stora poolen


image14

Tony, Mija och Adam solar och blir bruna     

Sedan blev det vinfestival i Limassol, med mycket vin och mat.

Eftersom jag gillar att gå har gått mycket de här två veckorna och jag insåg att Larnaca är en stad som man inte kan gå fel i, hur än jag gick hamnade jag alltid tillbaka på huvudgatan som gick till hotellet.  Hittade några små resturanger lite på sidan som var mysiga och med god mat. Pizzan och glassen var inte lika god här som på Sicilien så det blev inte mycket av den varan den här gången, men mycket sallad blev det dessa varmycket fräscha och goda. här fick man ofta citron till maten som man skulle pressa över och man fick krydda själv för det var dåligt kryddat. Till Cypern ska man inte åka om vill ha en billig semester för det är inte billigare än i Sverige utan snarare lite dyrate. Jag förundras över alla fina bilar som jag sett bilmärken som BMW, Mercedes, Toyota var mycket vanliga, men jag såg också Rols Roys här. Fick veta av en guide att bilen är mycket viktig för cyprioten.

Ja det här var lite från min semestertripp till Cypern, nu är det bara att börja planera var jag vill åka till våren har tänkt mig två veckors ledigt då.


RSS 2.0