På söndag 1:a advent

Något att tänka på nu i advents och juletider när vi brukar använda extra mycket ljus och göra fina dekorationer av mossa och annat lättantändligt.
image169
Så var försiktiga detta händer ju så lätt.

För mig har det blivit lite bloggande de sista två veckorna det har varit både det ena och det andra plus att jag jobbat också. Inte blir det bättre i helgen för jag åker till Stockholm i morgonbitti och kommer hem på söndag kväll. Det ser jag fram till för det är nu 2½ år sedan jag var dit senast. Gissa vad jag saknar mest när jag inte har tillgång till bloggen, jo min dagliga runda hos er som jag brukar besöka när jag har tillgång till datorn.

image170

 Ord som är viktiga och betyder mycket för mig är
Respekt, Tillit, Ödmjukhet, Kärlek och Tacksamhet. 

Vad betyder de här orden för dig? Du kan välja ett ord eller flera. 

Ha det gott och En varm kram från mig till dig.

 

Blev väcktimage168I morse blev jag väckt av telefonen hoppa in och jobba, måste erkänna att jag just för tillfället inte är den roligaste att ringa på morgonen nu eftersom jag är så trött. Men jag kom upp i alla fall.

I går morse hade jag ställt klockan 06.00 eftersom jag skulle åka till Uppsala men klockan ringde inte förstår ej varför men jag vaknade strax före sju skulle vara i Bns 7.30 och den bedriften klarade jag utan frukost, fast jag var jättetrött hela dagen.

För ett tag sedan skrev jag om tacksamhet på bloggen efter det har jag fått nyhetsbrev från ett par boklubbar på mailen om böcker som handlar om just tacksamhet. I går fick jag för mig att köpa tidningen LEVA har aldrig tidigare köpt den tidningen men fick för mig igår att jag skulle prova den. Vad upptäcker jag när jag betalat tidningen och slitit av plasten som var runt den, jo det stod om tacksamhet i tidningen. Det är inte första gången sådant händer mig, utan är en ganska vanlig företeelse i mitt liv. 

♥   Tacksamhet är att låta sig drabbas av de ordinära och aldrig ta något för giviet    

♥   Att stå i tacksamhetsskuld har inga likheter med tacksamhet                                     

♥  Tacksamhet är smittsam. Om vi dalar med oss av den, kan den sprida sig hur långt som helst 
                                                                        
♥   Om din enda bön i ditt liv är "Tack" så är det tillräckligt. (Fritt citerat eftrer Mäster Eckhart, medeltid teolog och mystiker)                                                                        
                                                                
♥   Man kan leva sitt liv på två sätt: Som om ingenting är ett mirakel eller som om alltting är mirakel. En viktig del av tacksamhet är förmågan att förundras.       

Ur I tacksamhetens tecken /Patricia Tudor-Sandal (Levnu)image167


Idag Dop

I dag har jag varit på barndop, jag tror att det är tolv år sedan sist,  mysigt var det.

image162

Efter dopet var jag och hälsade på min bror Sven och hans fru Elisabeth som jag inte träffat på ett tag.

image163image164image165

Sedan var jag och köpte Natur Care Body Shampoo som är ett otroligt skönt dusch shampoo
Allra helst tillsammans med en massageduk, de har hudens ph så man känner sig väldigt mjuk när man använder shampot plus att det räcker länge om man använder massageduken till. Julklappstips kanse.

Nu är det dags att sova så jag önskar er

image166

Jag ska upp tidigt i morgon åker till Uppsala fram och tillbaka i morgon.


Trött


image161

Jag är så oerhört trött och seg främst på mornarna nu. Har jättesvårt att ta mig upp, hela förmiddagen blir förstörd när jag är ledig. Har alltid varit seg på morgonen men nu är det extra mycket känns det som.  Ändå så sover jag som en klubbad oxe på nätterna. Idag blev jag väckt vid 10 och ff känner jag mig så trött att jag skulle vilja gå och lägga mig igen. Men det kan jag inte för jag lovade barnbarnet att byta dragkedja i hans jacka idag och jag ska till Bollnäs på barndop till 14.30 så det är väl bara att sätta igång, han vill ju ha jackan till skolan i morgon.
Sååååååååååå tröööööööööt som jag är nu var det länge sedan jag var. Hela kroppen känns bara som en stor tung klump, om jag kunde förså varför. Tidigare gick jag ut och gick tidigt på morgonen, det är helt otänkbart just för tillfället. Men nu ska äta frukost i alla fall

Önskar alla en skön Söndag!!!!

Månen - Astrologi-Jag

Nu till gårdagens undran om

image163


Personligen tycker jag att månen kan vara oerhört vacker när den lyser i all sin kraft och det är stjärnklart. Jag vet att jag påverkas av månen, mer vissa månader och mindre andra. Ett par dagar före fullmåne så brukar jag sova sämre och även över fullmånen. Vissa månader känner jag av det mer, det var en astrolog som sa till mig en gång att det berodde på hur mina övriga planeterna står de olika månaderna och hur månen påverkar dessa just då.

Det här läste jag hur man ser på månen astrologiskt vilket intresserar mig. 

Månen styr vårt emetionella liv, våra känslor, våra reaktionsmönster och våra vanor. Månen är extremt viktig i våra födelsehoroskop, ofta till och med viktigare än Solen, särskilt under barndomen då vi annu inte lärt oss behärska vårt känsloliv. Många vuxna som uppför sig irrationellt eller omoget sätt har en mycket stark Måne i födelsehoroskopet. Man framställer henne feminin och vacker, men också som en grym förföreska. Både mytologiskt och astrolgisk så är hon förbunden med barnafödsel.

Mitt intresse för Astrologi skapades för ca 13 år sedan då jag hamnade i en stor livskris, allt bara rasade. Jag hade ett egetföretag, blev sjuk fick kronisktrötthetssyndrom med muskel och ledvärk det senare är anledningen till att jag idag inte äter rött kött för att jag får mer ont i kroppen om jag äter detta.
Så tom i mig själv som jag kände mig då hade jag aldrig känt mig jag visste absolut ingenting. En mycket obehaglig upplevelse och känsla, för att förstå måste man nästan ha upplevt det själv för det går inte med ord att förklara eller beskriva. Detta gjorde att jag började ett sökande vilket ledde mig till en astrolog och detta gjorde att det skapades ett intresse hos mig för  bl. a astrologi. Min resa har varit både lång och krokig med många stora  hinder efter vägen, ibland har jag upplevt dem oöverkommliga men min vilja har hjälpt mig att ta mig igenom dessa hinder. Det har varit oundvikligt för mig att möta det absolut mörkasate mörkret i mig, det fanns inget annat val och tack vare att jag vågat göra det så är jag är idag. Denna resa har varit lång och kommer aldrig att sluta det vet jag, men det har givit mig mycket värdefull livserfarenhet och pesonligt växande som jag har stor nytta av i mitt arbete med människor. Att arbeta samtalsterapeutiskt och som behandlare kräver att jag som person har kommit en bra bit på väg med mig själv.

image164

Jag önskar er en skön Lördagkväll

I månens sken

I månens sken och en stjärnklar himmel badade jag och mina arbetskamrater i en sån här igår kväll.

image162

Snö - 8 grader i luften, det kändes nästan magiskt att sitta där i det 39-40 gadiga varma vattnet.
Innan vi badade åt vi julbord för mig som inte äter kött så blev det flera olika sorters sill, stömming, gravad lax, janson och omelett gott var det. När vi badat färdigt blev det ris a´la  malta.

Jag hade en trevlig kväll med mina arbetskamrater och arbetsgivare.


Ingen sovmorgon

När jag är ledig vill jag helst sova på morgonen och ta det lugn, men i morse så skulle jag på AF så det var bara att jäkta iväg. Efteråt gick jag till en studievägledare för att kolla upp lite utbildningsmöjligheter och när jag gjort det så blev det lunch på Normans Cafe. Förresten det blev både frukost och lunch eftersom jag inte hunnit äta frukost innan jag åkte hemifrån.
 
Just nu utanför mitt fönster är månen i hela sin prakt inte undra på att det var kallt ute idag. Känner av mina leder sedan jag varit ute i kylan upptäckte också att mina ben svullnat mer än vanligt.

image160

Vad känner, tänker, upplever du när de ser månen?

Att månen påverkar oss människor och naturen på något sätt vet väl de flesta av oss vissa människor har svårt att sova när det är fullmåne,  vattnet i kroppen ökar vid fullmåne. Det sägs också att opererar man sig när det är fullmåne så blöder man mer. Tidvattnet  påverkas också av fullmånen om jag inte missminner mig.

Återkommer i mogon med mer tankar om månen

image161

Personalfest nästa ;)

Kärlek

Vi tar bilden igen

image159

Visst är det mycket kärlek och värme i bilden.
Giraffspråket.
Metoden gör oss bättre att känna empati (medkänsla, inlevelseförmåga). Giraffens långa hals symboliserar känslolivet. Giraffen vågar blotta sina känslor, den vågar göra sig sårbar. Samtidigt kan den överblicka situationen och se vad som kommer att hända. Giraffen viker inte undan.
Giraffspråket är hjärtats språk. Det är vårt naturliga sätt att kommunicera.  
Giraffspråket är egentligen ett förhållningssätt till livet och till mänskliga relationer och har med människosyn att göra. Det är ett konkret redskap för att öka vår förmåga till empati. Att öka vår emotionella intelligens.
Ärlighet är grunden för all mänsklig kontakt. Att vara ärlig på giraffspråk innebär att man är i kontakt med vad man känner och behöver och att man uttrycker detta. Giraffspråket hjälper oss att få det vi vill, utan att behöva ångra det efteråt. Det är ett språk som skapar kontakt.


Ibland blir jag irriterad

Hade skrivit ett långt inlägg och så bara försvinner det fast jag skrivit överskrift.

Stressad är jag för jag ska iväg och jobba. I morse missade jag mamografin och styrelsemötet som jag var helt säker på att båda var i morgon bitti, men Icke. Fast egentligen så är det bra för morgondagen blir inte lika stressig som jag trodde att den skulle bli. Hade också missuppfattat när jag skulle få främmande så det blir heller inte nu. Undrar vad jag håller på med egentligen?! *skrattar* lika bra det blir ändå inget bättre om jag blir arg på mig själv.

Ska strax iväg och jobba så jag känner mig lite stressad när jag skriver detta.

Pialotta du räknade rätt på antalet blommer som blommar samtidigt, 22 st var det.


image157

Den här bilden kan du fundera lite på om du känner för det .
Så återkommer jag imorgon med mina tankar funderingar om bilden.


Ha det gott kära nänner

 image158 

och kram på er.

För mig fantastiskt

Gissa hur många blommor som blommar samtidigt.

image155

Jag har aldrig haft en orkidé med så många blommor som blommat samtidigt, så lite stolt är jag.


Håll tummarna

Nu är det bara att hålla tummarna att det håller.

Mina tankar om rädsla

Jag tycker att det har varit inressant  och givande att läsa era kommentarer om rädsla. Själv har jag funderat en hel del på mina egna rädslor. När jag analyserat vad jag är rädd för så inser jag att det mest handlar min kontroll, hur då kan man då undra. När jag i höstas var till Cypern hände det en kväll när jag lagt mig för att sova att allt började skaka riktigt ordentligt, det var ett jordskalv. Den rädslan jag upplevde då och kan känna av fortfarande var väldigt obehaglig, för jag kunde ju absolut inte påverka eller göra något åt situationen utan kände mig maktlös och utelämnad, rädslan blev förlamande.  Så Min största rädsla kan jag nog konstatera är när jag hamnar i en situation när jag känner mig totalt maktlös och utelämnad jag kan absolut inte påverka eller kontrollera situationen eller händelsen. Visserligen har jag orm fobi eller rädsla men den kan jag ju faktiskt påverka själv. Naturligtvis vill jag ju inte att det ska hända mina närmaste något illa, men det är ingen rädsla jag bär på för det finns händelser som hänt bakåt i tiden som gjort att jag släppt dessa rädslor.


image153
Är detta sant då blir jag gammal kan jag säga.


På Fredag kväll blir det personalfest med bad i en sådan här

image154

Det ska bli spännande.

Är det någon som badat i en badtunna.
Nytt försök

I dag gör jag ett nytt försök igen! I går gick det inte alls så det var lite frustredrande.

Grattis Adam på 9 års dagen
( fast det är en dag försent)

     image149

Något är inte som det ska  med min dator just nu men vet inte riktigt vad det är seg är den i alla fall, så det tar väldigt mycket tid. Har suttit här en bra stund nu och nu måste jag gå ut ett tag så jag gör ett nytt försök på em.
Önskkar er alla en bra dag, hoppas solen strålar hos er också.

Sen kväll

Det är sent och datorn har bara hakar upp sig har försökt flera gånger, så nu ger jag upp. Jag återkommer i morgon. Kan inte ens sätta in någon bild för mitt redigeringsfält är försvunnen. GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR AAAAAAAAARRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG. God natt

Nya funderingar

I går var det ett program på radion som någon ställde en massa frågor till Reneè Nyberg till sist fickhon ställa en fråga till den person som skulle  bli nästa programs gäst hennes fråga var: -  vilken är din största rädsla?  Började själv att fundera på den frågan,  men jag kom inte på något speciellt så jag kommer att fundera vidare på det till måndag. Jag är helt övertygad om att jag har någon rädsla som ligger och lurar . Så nu ställer jag den frågan till dig som läser detta

Vilken är din största rädsla?  

Någon undrade vad en delpersonlighet är och mitt svar på det är: Det är delar i vår personlighet som kommer fram i oss vid olika situationer, händelser och möten. Vissa är vi i mer andra mindre

Vi kan fråga oss; vem är denna del som tog över?

Det kan vara barnet inom oss, eller kritikern, domaren, kontrollanten, busen, alkoholisten, rebellen, clownen,  martyren, yrkesmannen/kvinnan, hundägaren osv.

Jag ska ge ett exempel.

Jag möter någon som retar upp mig och jag blir arg börjar skälla tillbaka och vara elak, häxan i mig kom fram. Men är jag medveten om att jag har den delen i mig så kan jag välja att låta bli att använda den och i stället ta fram motpolen eller någon annan del som jag finner lämplig i den situationen. Det handlar om vilja och val.

Nu är det dags för jobb till måndag morgon, sova borta två nätter igen jag som helst vill sova i min egna säng. Jag har blivit en riktig eremit lite konstigt eftersom jag alltid varit väldigt social av mig. Men jag behöver väl det nu kanske. Bloggen har blivit den kommunikation som jag använder mest just för tillfället. Det finns en sak som jag bara måste börja göra igen och det är och motionera


image148God natt

Jag önskar Alla en God Natt, själv mår jag lite illa och har lite huvudvärk så det blir sängen nu

image147

Visst ser de härliga ut.

Dessa ord får avsluta denna dag.

"Herre Gud, nog vet man vem man är, men icke vad man kan bli"
                                                                           William Shakeespeare

Alptoppsmaränger

Här kommer ett receptet på maränger som verkligen är supergoda
( Mia frågde om det)

.
Johans  ALPTOPPSMARÄNGER        150º ca 40 min (sega i mitten )


100 g äggvita 

250 g strösocker

lättrostade mandelflarn


Värm äggvitan till 60º. Vispa sedan smeten hårt tills den kallnat. Rosta gärna mandelflakes och blanda ner dem i smeten. Klicka sedan smeten på en smord bakplåt, de ska vara stora.

Denna bild tog jag fram för att visa storleken ungefär på marängen men vet inte vad dessa kallas.
image146

Det går ju att blanda i choklad också om man vill. Men de är farligt goda som de är utan choklad.

Jag gorde en google sökning på alptoppsmaränger  för jag tänkte att jag skulle hitta en bild, men glömde att klicka i bild. Gissa om jag först blev förvånad och sedan full i skratt. För den första hänvisningen som stod på sidan var en hänvisnig till en kommentarssida på min blogg med de gröna vantarna som  första bild då måste jag bara skratta. Jisses hur det kan bli, men jag fick en rolig stund i alla fall.  

Julklapp

Jag har slagit in min första julklapp

image145

Så nu är bara resten kvar :)

Men det blir inte så många till tror jag i alla fall, det brukar bli mer än vad man tror i slutändan.

Önskar Alla en bra Fredag med en
image146
Så fortsätter jag och fundera på om jag ska åka till Bollnäs eller inte. Jag brukar träffa en väninna där och ta en lunch ibland på fredagarna, få se hur det blir idag.

Min Ryggsäck

Min tanke om ryggsäcken

Jag började använda ryggsäck när jag gick mina två utbildningar i Stockholm, hade aldrig tidigare använt mig av ryggsäck och varför jag inte gjort det förstår jag inte, eftersom det är väldigt praktiskt när man som jag har besvär med ryggen. Dessutom kunde jag av utrymmessjäl inte plocka med mig en massa onödigt att bära på, jag fick helt enkelt lära mig att sortera ut det jag verkligen behövde, och det var nyttigt i sig. En sak till som slår mig när jag skriver det här är att det även blev en symbolik i detta. Utbildningarna krävde att jag gick igenom mig själv och mitt innersta på djupet. Jag var helt enkelt tvungen att öppna på den osynliga ryggsäcken jag haft på ryggen sedan födseln för att se vad som fanns i den, sedan göra val, vill jag fortfarande bära på det här eller vill jag  plocka upp det titta på och bearbeta det som finns i ryggsäcken. Vad jag gör med det som finns i den det är helt upp till mig, mitt ansvar och mitt egna val. Vissa saker som låg i den var lätta, glad och roliga medan andra var sorgliga, tråkiga och tunga. Det positiva och roliga var det naturligtvis inga som helst problem att hitta i ryggsäcken, men betydligt besvärligare var det med det negativa och svåra för det gjorde ont och ibland blandades det med skuld, skam och  rädsla plus att egot också lade sig i och bråkade ibland. En sak jag inte tänkte på när jag öppnade livets ryggsäck var att dragkedjan gick sönder så den går inte att stängas igen. För mig har det fått effekten att jag ibland blir så himmla trött på mig själv men de stora personliga vinsterna jag gjort uppväger detta 1000-fallt. 
Livets ryggsäck är ändå det bästa jag har, för där lär jag mig mycket om mig själv genom att möta mig själv men också i mötet med andra människor. Det är ju ändå denna som hjälpt mig att bli och vara den jag är idag.

Resultatet = idag är det jag som bestämmer i mitt liv
 och inte mina delpersoligheter eller gamla beteendemönster

image143

Ha det gott ALLA kära vänner!

Blogg torka idag

Efter en sömnlös natt på jobbet i natt så blev det lite bloggtorka för mig idag. Men så satt jag och tittade på inlägg som jag fått och då kom jag på något

image142

Vad tänker du på när du ser den här ryggsäcken? Vad står den för?  Känner du något speciellt när du ser den?  Påminner den dig om något? Frågorna skulle jag kunna göra många fler, men nöjer mig med dessa.

Själv återkommer jag i morgon med vad den är  för mig.

Skrattar!!!!!


Idag börjar jag dagen med ett skratt!Hoppas ni gör det också Kram till er

Tack!

Tack alla goa bloggvänner för alla era kramar idag ni ska veta att det värmer hela mig.

Jag vill också passa på och tacka er alla för alla fina kommentarer jag får av er, de värmer verkligen.

image141
Till er Alla för att ni lyser upp min och mitt bloggande.

När jag började blogga visste jag egentligen inte varför jag gjorde det, det bara liksom blev. Men idag inser jag att det är mycket för att träna upp mitt skrivande och lära mig sätta ord på sådant jag upplever, känner och ser. Detta har inte varit ett naturligt uttrycksätt för mig eftersom jag från det jag gick i lågstadiet har trott att jag inte varit en teoretiker utan en praktiker. Jag hade nämligen en lärare som var väldigt elak mot mig vilket gjorde att istort sett hela min skoltid blev förstörd. Min föreställning om mig själv har varit att jag kan inte stava eller skriva, räkna osv. Men när jag för några år sedan började läsa in gymnasiekompetens insåg jag helt plötsligt att jag klarar av allt det där utan problem egentligen, men det har satt mycket djupa spår i mig. Så skrivandet är fortfarande ingen självklar utrycksform för mig.

En annan fråga jag har till mina bloggvänner som jag brukar besöka nästan varje dag, så undrar jag om det är OK att jag länkar till er ni vet säkert vilka ni är eftersom jag ofta skriven en kommentar när jag är in till er.

Vackert av Sissela och Peter


Ny Vecka Igen

I Dag är första gången på länge som jag känner att jag saknar någon vid min sida, jag vet inte varför jag har den känslan just nu, men så är det bara. Egentligen handlar det nog om att jag vill bli omhållen och få vila i en trygg famn, inte behöva säga så mycket utan att bli förstådd ändå. Det var mycket förra veckan som påverkade mig både positivt och negativt, efter en dag i ensamhet, vila och eftertanke så är det om jag tänker efter kanske inte så konstigt.  

image140
Men jag mår bra i alla fall, jag får väl krama mig själv så är det bara. Skraaaaaatttttttar.........

Jag önskar alla en bra dag, själv ska jag se till att jag får det också.

Ticket to haven


Kan lyssna på denna hur många gånger som helst


Måndag morgon

image139

Ett gott skratt


Låt kärleken flöda


I dag vila och mycket tankar

I dag kan jag garantera att det ska bli vila!
I natt var det första natten jag sov hemma efter att ha sovit först på ungdomshemmet i två nätter och sedan på fam. behandlingshemmet en natt. Det känns som om jag inte varit hemma nåonting sedan i onsdags. För i går förmiddag när jag kom hem från jobbet så åkte jag direkt till min son med familj för att gratulera barnbarnen,Ida som fyllde 7 år i Tosdags och Adam som fyller nio år den 19. Jag glömde kameran IGEN. Är nog lite för trött nu det har varit mycket som hänt veckan som varit. Jag kan säga att det i stort sätt varje dag har hänt något som fått mig att tänka till ordentligt. Det är allvarlig sjukdom, dödsfall, konflikter och människor som brakar ihop på olika sätt  för att de helt enkelt inte orkar längre. Att de människor som har en stor empatiskt förmåga brakar ihop är ju förståerligt, men nu har jag även sett människor som upplevs som känslokalla och hårda börjat vackla.

I går kväll när jag kom hem, illamående och fuktansvärt trött ställde jag mig frågan:  Vad är det egentligen som börjar hända?

Jag kan även se att vissa människor börjar hamna på sina rätta platser och mår mycket bättre, det märks på deras utstrålning och beteenden. Men jag upplever att dessa är mycket färre än den första gruppen. Av naturliga själ genom mina ykesroller så ganska lätt för att se när det blir förändringar både i det yttre och inre hos människor.

Något jag upptäckt under årens lopp är att jag upplever det som händer här nere på jorden och oss människor verkar vara en universiell påverkan av något slag. Detta tror jag är anlednigenen att vi upplever det ibland som om vissa saker sprids som en löpeld.

Ett ex på vad jag menar:
Jag känner mig väldigt yr, ledsen och trött en dag sedan pratar jag med någon eller flera som jag känner då har de också vid samma dag kännt sig ur form på något liknade sätt fast det inte varit exakt som jag kände. Därefter  träffar jag personer som jag inte umgås med vanligen och de börjar berätta att de upplevt att de mått på liknade sätt ungefär vid samma tidpunkt som jag och de som jag tidigare talat med. När jag får reda på sådana händelser är det mycket sällan jag berättat om min egen upplevlse först utan dekommer spontant från den jag talar med.

I allt detta som som händer, med de händelser som berör mitt inre på olika sätt i både styrka och närhet kan jag känna hur styrkan i mig växer sig allt starkare utav att jag vågar vara kvar i det och möta det som sker runt omkring mig just nu på olika sätt.

Några menigar som kommer till mig när jag skriver detta är:

 Det är jag som är skaparen, dirigenten över mitt eget liv .
Det är jag som väljer om jag vill ta ansvar för mitt liv.
Det är jag som väljer om jag vill vara offer och bitter eller om jag vill leva
ett liv i glädje, lycka, kärlek och harmoni.
Det är jag som väljer om jag vill använda mina tankar på ett postivt sätt för att få det liv jag vill leva.

Kom ALLTID IHÅG

image138

Kram till ER ALLA som läser detta

Ps Krya på dig Mija

Tänkvärt

"Att leva så gott man kan och se på sig själv med ett leende"
                                                                                          Assagioli
Lite tänkvärt ur  Kay Pollaks böcker

"I varje möte med en annan människa gör jag valet
mellan att värdera mig själv högt eller lågt" 

"Vi är alla födda fullständigt gudomliga"

"Om det gick att vara lycklig dag ut och dag in
- skulle du välja det -  om det var möjligt"


Nu när jag sitter och skriver detta blev det en hastig inrycknig till jobbet igen skulle ha vrit ledig till 15 för att sedan jobba kväll och natt men det blir tidigare så är det ibland när det händer oförutsedda saker. Så jag önskar alla en bra dag så återkommer jag i morgon eller på lördag ska ju jobba imogon kväll och natt också på mitt första jobb.  

En spa eftermiddag

Jag och två arbetskamrater tillbringade vår eftermiddag  på Romerska Badet i Ljusdal idag.

image135  image136  image137

När vi kom dit ficks vi börja med en fräsch landgång och dricka därefter blev det massage, ansiktsbehandling, bada bubbelpol, bada ångbasu och vanlig bastu. Det serverades massor med frukt godis och nötter. Kropparna fick vi tvätta med riven olivtvål i en jutevävspåse. Så nu är man slät som bara den över hela kroppen.
Vi avslutade på övervåningen med hemlagad paj och dryck. En riktig må bra eftermiddag kan jag säga. Kul hade vi också med mycke skratt och skämt.
Kan verkligen rekomenderas.

Vi kan tacka vår arbetsgivare för den eftersom vi fick den av dem i julklapp förra året.

Det var bara en sak som var fel JAG HADE GLÖMT KAMERAN SKIIIT OCKSÅ!The Secret

I går kväll tittade jag och två väninnor på filmen The Secret vi har läst boken alla tre men eftersom jag har köpt filmen också så tittade vi på den igår kväll. En filmkväll med popkorn, apelsiner, vindruvor, glass, chokladkladdkaka och te. Det blev ganska lägligt eftersom jag skrev om Tacksamhet igår.
Vad det handlar om är vilken kraft tanken har och att vi skapar våra liv genom våra egna tankar. Vi kan få allt vi vill bara vi tänker rätt,

image133image134

Det tråkiga med filmen är att den inte är textad på svenska utan bara på engelska. Jag har givit boken till mina barn som sommarpresent, kände bara när jag läste den att jag ville ge den till dem och hoppas de har nytta av den.
Men egentilgen så är det många som skrivit om samma sak som denna bok  och film innehåller. När jag var på föreläsningen med Kay Pollak så handlade den också om samma sak egentligen. Jag skulle kunna räkna upp många böcker som handlar om detta ämne Att förändra sitt tänkande för att få det jag vill ha i livet.

Sorg

Fick ikväll veta att det var ett kusinbarn till mina barn och hans mamma som omkommit i bilolyckan
 i Farsta, Stockholm och som vi umgicks väldigt mycket med för ett antal år sedan.

image132

Tänder detta ljus för dem.

Och jag sänder massor med varma tankar till pappan till den omkomne grabben och hans familj, samt till bröderna/sönerna med deras familjer till de två omkomna, grabben och deras mamma, samt till alla övriga anhöriga. Naturligtvis går mina varma tankar även till grabbens flickvän som ligger svårt skadad på sjukhuset.

Med detta säger jag god natt!

På banan igen

Jag har sovit som en stock hela natten ända till hav nio i morse, trots att jag sov så mycket igår men det behövdes antagligen. När jag lagt mig i sängen för att sova i går kväll så hade jag glädje och känslan av tacksamhet i hela kroppen så den känslan somnade jag med. 

Så dagens ämne får bli tacksamhet 

Jag upplever att det många gånger är svårt att vara tacksam för det jag, för det har jag ju eller hur, det blir så självklart på något vis så det finns liksom inte.  Istället jagas det hela tiden det jag inte har, för att jag vill ha, måste ha osv....... det kan finnas tusen skäl till varför just måste och vill finns just då. Undrar vad som skulle hända om frågan: behöver jag verkligen det här? skulle ställas i alla situationer och vara absolut sann mot sig själv i sådana situationer.  

När jag får presenter är det lätt att visa tacksamhet, men att få uppskattning eller beröm för det jag gör, hur jag ser ut osv...... då är det svårt att visa tacksamhet.  Istället för att tacka och visa glädje sägs det tex  den här gamla trasan, det var väl inget,  jag som blev så missnöjd med min frisyr, jag som sovit så dåligt i natt det finns tusen ursäkter till att inte visa tacksamhet. Träffar man någon som säger tack det var roligt att du tycker det, då blir förvåningen stor så då blir det ett långt samtalsämne. Något som jag personligen tänkt på är vilken energi skillnad det är när jag träffar personer som säger tack för komplimangen och när jag träffar personer som inte kan ta till sig en komplimang.

I går kväll innan jag somnade funderade jag först på glädje känslan jag hade i kroppen och sedan kom jag automatiskt in på jag har ju så mycket att  känna glädje och tacksamhet för bl a:

 Stor Tacksamhet för mina barn, barnbarn 3 st och min sons sambo
Tacksam för min familj som jag vuxit upp i och de nya familjer som vuxit ur den
Tacksam att jag får vara så frisk att jag kan jobba.
Tacksamhet för erfarenheterna från ett 35 årigt förhållande och äktenskap
Tacksam att vi ff har ett en fin vänskap
Tacksam för mina fina vänner och arbetskamrater
Tacksam för att jag kommit så långt i min personliga utveckling och att jag forstsätter den trots många hinder
Tacksam att jag vågar känna känslor i hela kroppen
Tacksam för alla nya möten med människor jag inte träffat tidigare
Tacksam för det jag lär mig av andra människor
 Tacksam för min lägenheten som jag stortrivs i
Tacksam för att jag har haft möjlighet att möblera den som jag vill ha den
Tacksam att jag får jobba så att jag klarar mig ekonomiskt 
Tacksam att jag kunnat åka utomlands två ggr i år
Tacksam att jag har friheten att göra det jag vill.
Tacksam för den inre resa som min utbildning medförde.
Tacksam för att jag äntligen gjort klar min ex upsats så att min utbildning blev komplett med diplom

Ja Ja listan skulle kunna göras hur lång som helst detta är bara en droppe i havet egentligen.
Ställer nu en fråga till dig som läser detta 
vad har du att känna tacksamhet för?

 
image131
 

Trött

Trött, trött, trött, trötttttttttttttttt!

I kväll när jag kom hem från jobbet hade då jobbat sedan igår eftermiddag, när jag kom hem gick jag som vanligt och knäppte på datorn , det vanliga senariot Leeeer.......... Men idag knäppte jag bara på den var lite trött så jag la mig på soffan för att vila en stund, vad gjorde jag JAG SOMNADE! Detta var vid 17 vid 19.30 tiden ringer telefonen, jag svarar nyvaket en väninna ringde för vi tänkte se filmen The Secret i morgon kväll.  Har sedan dess haft fullt sjå att hålla mig vaken och förstår egentligen inte varför jag inte lägger mig för natten istället, men är väl rädd att jag inte ska sova hela natten och då blir det så snedvridet.

När jag sitter och skriver detta är det tät dimma utanför fönstret så jag ser nästan inte husen mittemot.

Dags att sova nu i alla fall så natti natti återkommer i morgon

image130

Allahelgosdag

image129

Så här såg det ut när jag vaknade, ganska vanligt när det  är Allhelgona helg. Hur såg det ut hos er?

Det krävs stor övning för att kunna se
att allt, alla händelser, möten
och omständigheter är till hjälp.
                              A Course in Miracles

Vad tror ni som läser detta, är det så? Själv har jag många gånger upplevt att det är så. Kanske inte just när jag är i en tragisk händelse kan jag se att det är så, men när det gått en tid så brukar jag kunna se meningen. Naturligtvis beror det på om jag vill se det också.

Jag önskar er alla en bra allahelgons dag med mycket tända ljus och kanske kunna känna närvaron av de som lämnat oss här på jorden för att vandra upp i ljuset. Jag tror att de finns alltid omkring oss fast inte i fysisk form.

  

Energi

En dag fylld med energi

image128

Idag har jag verkligen haft energi till tusen jag har städat sådant som jag skulle ha gjort länge men inte tagit mig för skåp och garderober inte det roligaste men idag gick det liksom bara utav sig själv på någe vis.

Det fortsätter hända märkliga saker på jobbfronten det verkar som om jag är inne i en positiv förändringsperiod just nu, återkommer om detta vid senare tillfälle när jag vet mer om jobbet de ringe om idag, detta är heller inget jobb jag sökt, men intressant verkar det i alla fall.

Det finns bara två sätt att närma sig en annan människa.
Det ena är utifrån rädsla. Det andra utifrån kärlek
.

Men nu blir det natti natti sov gott alla goa vänner.

Frysa tror inte de

I vinter behöver jag inte frysa om händerna hoppas jag i alla fall. Köpt nya fulsnygga handskar. Kommer ihåg att jag haft något liknande en gång i tiden när jag var ung. Men det var då det. 

image127


Klippning

I går var jag till min väninna Lena på HÅR o SÅNT och klippte mig. Jag hade själv tonat håret dagen före. Mina barn brukar säga när jag får för lång utväxt "- Är det inte dags nu" också tittar de på min utväxt. Mitt hår växer så fort att så på sex veckor har det blivit nästan 2 cm, jag håller med dem det är inte vackert skulle jag inte färga håret vore jag nog nästan helt vit. Jag är inte mogen för att låta det växa ut ännu.

Men igår när jag kom till jobbet sa en av tjejerna "- Harru klippt dig, Du ser ju mycke yngre ut nu Jö"
Kan ni gissa någon som sög i sig det hon sa, skrattar...........

Jag kan säga att jag varit med om tvärt om också, En gång när jag varit till en frisör som skulle vara väldigt duktig och inne på frisyrer , Min dyraste klippning någonsin kan jag säga.
När jag var färdigklippt åker jag ner till stan för att handla tittar till i ett skyltfönster och inser då först hur jag ser ut. Det blev ner med huvudet och snabbt hem. Väl hemma så kommer min man hem, han tittar på mig säger "- samma frisör som mormor", då kommer tårarna. Efter ett tag kommer sonen hem och säger samma sak gissa om det bara blev för mycket just då, rusade in i sovrummet slängde mig på sängen och stortjöt , Då var jag inte gammal inombords kan jag säga ; ) . Men det värsta av allt det var samma frisör sombrukade klippa min mamma som klippt mig. JAAAAA Jissees hur det kan bli, tur idag skrattar jag åt det. Finns det fler med liknande minnen?

Så är blir det nog nästa gång eller hur Lena och Mija.

image126

leeeeeeer........................... ;  )

RSS 2.0