Jaaa ni????

Mycket tankar nu

Jag förstår inte men ibland så är det sammelsurim av tankar i huvudet, skulle vara roligt och kunna se hur det ser ut inne i huvudet sådana gånger. Just nu är  det så för mig.

Jag viiiiilll såååå himla mycket nu.

Därav sammelsuriumet i mitt huvud just nu. Det tar alldeles för mycket energi av mig vilket gör mig trött och oförmögen att ta tag i vissa saker som jag skulle behöva göra. Just nu önskar jag att jag hade någon vid min sida att bolla alla tankar och ideer med, eftersom jag nu inte har det så flydde jag in i sömn en stund för att få lite tyst och lugn i mitt huvud ett tag.

Vad tänker du på när du ser den här bilden?


Den här bilden bara sa mig sååå mycket just nu. Undrar varför? Klar jag vet varför!

Tankekorn

Ingen vet vad som ska hända härnäst,
och ändå fortsätter vi framåt.
För vi har tillit. För vi har tro
Paulo Coelho, Livet


Idag Järvzoo

Jobbade på mitt gamla jobb idag

Det är ju sportlov så det blev Järvzoo med massor av snö. Halva vägen är uppför gissa om jag fick slita med denna vagnen i snömodden uppför.
Men jag är ju van att slita i snömodd.
Den ser lätt ut på bilden men det var annat när jag drog den, fast det var inte lika tungt som byråarna
 som jag kämpade med i söndags. När man kommit halva vägen så har de stugor med eldar där man kan grilla korv om man vill de har även eldstäder utomhus men det var för snöigt idag för att vara ute.

En vacker kungsörnDet har varit en härlig dag ute i snöväder, så ikväll somnar jag nog skönt.
Just nu känner jag mig så där skönt trött så ikväll blir det nog inte mycket gjort för mig.

Tankekorn

I stället för att alltid blicka bakåt förflyttar jag mig i
tanken tjugo år framåt i tiden och försöker se vad jag
behöver göra nu för att komma dit då
                                            Diana Ross

Gjorde bort mig nu igen!!!!


Jag kan erkänna att jag kände mig nedrigt dum.

För det första så måste jag berätta att jag skrev en kommentar på Mias blogg i dag att jag sällan tar fel på dag. På eftermiddagen går jag ner till tvättstugan lägger in tvätt eftersom jag hade tvätt tid idag mellan 17-20. När jag kommer ner dit igen för att hänga den och lägga in nästa tvätt sitter det en kille där nere??? Jag undrade vad sjutton gör han där det är ju jag som har tvätt tid. Går in och plockar ur maskinen som är färdig men innan jag lägger in nästa så frågar jag honom om han ska tvätta, får till svar - ja jag har tid kl 18. Gissa om det snurrade i mitt huvud, kollade på klockan klockan var 17.55 förstår ingenting men jag går till tavlan för att titta JAG HADE SKRIVIT FEL DAG inser jag när jag står där och tittar. Det var igår jag hade tvätt tid enligt tavlan inte idag. Jag kände mig hur dum som helst kan jag säga. Men det löste sig för han hade bara två maskiner så jag kunde tvätta mina två kvarvarande maskiner efter honom, som tur var.
En del straffar Gud med detsamma när de är kaxiga *skrattar*.

Tankekorn

Det finns ingen större synd än brist på kärlek
Var modig och älska
även om kärleken verkar förädisk och skrämmande.
Gläds med kärleken. Gläds med segern.
Låt hjärtat bestämma.
                                            Paulo Coelho

Fullspäckad dag

Den här bilden tog jag med min mobil i måndagsNågot hände med den, men det blev till det bättre

Idag ska jag klippa mig och på eftermiddagen bjuda dottern och barnbarnet på mat sedan är det dags att tvätta. Plus att jag ska börja med att åka till Arbrå en sväng. Så det blir en fullspäckad dag i dag.

Tankekorn

Den som älskar och förväntar sig något i gengäld
kastar bort tiden


Skruvat och klart

Så var det kopskruvat och klart!!!!

Jag var jättetrött igår kväll så jag somnade på soffan trots att utbildningen blev uppskjuten till andra tillfällen för att datorerna inte fungerade som de skulle, men vi hade drygt halv dag. Sent om sider igår kväll så började jag att skruva ihop byråarna, hoppas att inte grannarna hörde när jag hamrade det sista. Men nu är det gjort och bra blev det.

Just nu är det kaos i köket har satt upp glasfiberväv och börjat måla väggarna.Beställt kakel idag, det blir beigt kakel med svart fog. kaklet stämmer överrens färgmässigt med kaklet och fogen med underskåpen. Annars har det varit en slappardag.

Tankekorn

 Ingen kan undfly sitt hjärta.
Därför är det viktigt att du är uppmärksam
på vad det säger.
Då slipper du bli överrumplad
Alkemisten, Paulo Coelho

Envis

Ibland är det bra att vara envis!

Idag när jag åkte förbi Valbo passade jag på att köpa två byråar, det var rabatt på dem nu och jag hade tänkt köpa dem.
Förstod att de skulle vara tunga men bestämde mig för att försöka få dem med mig i alla fall. Inne på IKEA hjälpe en expedit mig att lasta på dem på vagnen, men sen fick jag klara mig själv. det var inte det lättste att få den tunga vagnen genom snömodden till bilen som stod längst bort, men jag lyckades och fick in dem i bilen också. Sonen hade sagt att han kom och hjälpte mig om jag behövde, fast det kändes inte rätt att han skulle åka från Gävle bara för att hjälpa mig att lyfta in byråarna i bilen och jag fixade det ju själv.

Får sätta ihop dem i morgon för nu är jag trött och ska sova, har ju utbildning i morgon så jag behöver vara pigg då


Söndag igen

Vad blev det av min lediga helg?

Jo först jobbade jag på mitt gamla jobb igår mellan 9-19 och idag ska jag göra en akut resa för mitt nuvarande jobb, så så blev det med den helgen. Men det känns som om det inte gör något, jag har ju något att göra i alla fall och jag har ju valt det själv. I dag har jag i alla fall fått sova tills jag vaknade av mig själv, det är det viktigaste för mig just nu. Sedan att köra bil i ca 30 mil gör mig inget, eftersom jag gillar att köra bil, allra helst om jag får köra fort.
Angående om att köra fort måste jag bara berätta en om något som hände i höstas.
En arbetskamrat skulle åka med mig på personalfest. Vi blev sena eftersom det hade blivit missuppfattningar, jag frågar henne om hon är åkrädd, vilket hon inte var. Vägen vi skulle åka var rätt krokig  vissa stycken, det gillar jag verkligen om jag får köra själv. Vi åker iväg och jag kör rätt fort, jag frågar henne än en gång om hon är rädd för då saktar jag ner, men det var hon inte, så jag kör på. När vi kommer fram skrattar hon och säger det gick undan de, sen pratar vi inte mer om de. Därefter blev det att honskulle åka med mig vid några fler tillfällen och det kom några skrattande kommentarer, så till sist var jag tvungen att fråga henne igen om hn hade varit rädd den första gången. Jag får då till svar - Näe, men jag blev så otroligt överraskad att du körde såå fort, för det hade jag aldrig trott om dig. Skenet bedrar ibland *skrattar*.
 I dag ska jag hålla mig till hastighetsbegränsningarna, försöka i alla fall ;) Jag kan tillägga att kör fort gör jag mest när jag är ensam i bilen.


Tankekorn

Vi frestas alltid att fantisera ihop sådant
som inte finns
i stället för att se det som vi har mitt framför oss
och som kan lära oss något viktigt.
                    Pilgrimsresan, Paulo Coelho


Tacksamhet

Funderat mycket de senaste dagarna

På vad mycket jag har och vara tacksam för jag vet att jag gjot det många gåner förr, något jag nu upptäckt är att för varje gång blir tacksamhetskänslan bara starkare och starkare.

Solen skiner på mina fönster och jag inser att de behöver putsas, hade tänkt vänta med och storstäda tills det är färdigt i köket, men nu när jag sitter och tittar så vet i sjutton om jag inte måste putsa för stren i rummet i alla fall. Den vårsolen, den vårsolen!

Tappade en flaska vatten på hemtelefonen idag, nedrigt onödigt kan jag säga. Så nu fungerar den inte har lagt den på elementet för att torka. Jag har tappat den i vattnen förut men då tappade jag den i diskhon och då tog det några dagar innan den fungerade igen. Får se hur det blir den här gången.

Just nu ser jag fram mot en ledig helg och nästa vecka blir det inget kvälls och nattjobb för våra elever är hemma på sportlov. Men vi har utbildning måndag och tisdag på ett nytt dataprogram för journalskrivning och vrig dokumentation.


Hittade den här i vår dagstidnig en dag så det får bli en dikt istället för tankekorn idag

En gång i drömmen
skymtade bilden föbi
av den jag älskar.
Sedan den gången går jag
alltid hoppfull till vila.
Ono No Komachi

Lätta snöflingor

Ja, idag faller det lätta snöflingor utanför mitt fönster när jag vaknar.Idag har jag fått sova tills jag vaknar av mig själv och det var 9.30, i natt har varit en sån där drömnatt. Vissa nätter drömmer jag väldigt mycket som jag kommer ihåg när jag vaknar, men nu en tid har jag nog varit för trött. Många kommer ihåg drömmar i perioder fast vi drömmer varje natt.  Jag brukar ofta komma ihåg vad jag drömmer en träningssak är det, fast när jag är för trött så kan det vara perioder när jag inte kommer ihåg. Drömmar är oerhört lärorika. Jag jobbar ju med ungdomar och de drömmer ofta väldigt mycket och jag brukar hjälpa dem att hitta sitt egna symbolspråk så att de kan tyda sina drömmar på ett bra sätt. För kan man det så växer man och lär sig mycket om sig själv. De tycker att det är roligt när vi pratar om deras drömmar.

Nu har jag varit på en lång promenad tillsammans med dottern och barnbarnet, lite kallt när vi gick mot blåsten men annars var det härligt. jag fortsatte en bit till för jag gick till Mobackes och "lillak" och åt en sopplunch Thaisoppa med ostsmögås som det var mycket grönsaker på. Jag blev riktigt mätt kan jag säga. Snart ska jag åka till Arbrå på styrelsemöte, eftersom jag är orförande så tror jag att jag bör åka, *skrattar*. Fast just nu har jag lite huvudvärk.

Tankekorn

Världens härlighet är förgänglig,
och det är inte genom den vi ska mäta våra liv,
utan genom valen vi gör när vi följer vårt levnadsöde,
tror på utopier
och kämpar för våra drömmar.
Vi är alla huvudpersoner i vårt eget liv,
och det är ofta de anonyma hjältarna
som lämnar efter sig de djupaste spåren
                                                   Paulo Coelho
"

Tillbakablick på Lördag morgon

Lördag morgon utan för mitt sovrums fönster på jobbet alltsåVid 07.30 det är rådjursspår som syns på bilden

Ja då var en lång jobbarhelg till enda igen. Jag gillar mitt jobb, men tycker ändå det är skönt att jobbarhelgen är över  för de är långa och oftast intensiva. Sedan är det bara att se fram till den lediga helgen när jag får sova på morgonen. 
Jag har inte så mycket att skriva om egentligen för jag är både trött och tom i huvudet nu. 

Eftersom det var alla hjärtansdag på lördagen och jag inte kunde göra något inlägg då så får det bli ett tankekorn om kärlek idag istället.Tankekorn

Den kraft som många kallar kärlek
är egentligen ett stoff som universum är byggt av.
Det är en kraft som inte går att styra
- det är den som varsamt driver oss,
och i den finns allt vi har att lära i livet.
                                          Paulo Choelo


Jag är hopplös

Jag är hopplös

Undrar hur många gånger jag tappat bort min telefon den sista tiden och naturligtvis så känns det lika olustigt varje gång. Idag glömde jag den på jobbet och i måndags var den också borta när jag var på jobbet. Letade som en tok ringde dottern och hon gick hem till mig för att leta här fanns den inte, då var det att ringa mamma för jag hade varit där också, men icke. Till slut hittade jag den på jobbet under en massa kläder inne på kontoret, fast jag stått och ringt till den hade jag inte hört den. Ni ska veta att det är fler gånger detta hänt, så dottern sa när jag ringde henne och bad henne att gå hem till mig för att leta "inte nu igen, du är otrolig".  det brukar ju vara så att mammorna säger så till sina barn men här är det tvärtom just nu. Idag kom min arbetsgivare med telefonen till mig gossa vad han sa, -Jag får nog köpa ett senilsnöre åt dig att ha telefon i, skrattade han. Hmmm undrar var jag gjort av min mobiltelefonväska som jag köpte???? Kom jag på nu

Igår skickade jag iväg min Nokia X press Musik telefon för lagning det fräste i den när jag pratade och ibland hörde inte den jag jag pratade med inte vad jag sa. Hoppas jag får den tillbaka snart! Det är märkligt för jag har haft mycket problem med mina telefoner det senaste 1½ året.

Idag har vi haft utbildnig på jobbet om ett nytt datorprogram utformat för HVB hem, intressant måste jag säga. Det är alltid roligt att lära sig något nytt. Nu ska jag bara ta det lungt resten av dagen och kvällen, har jag tänkt i alla fall.

Tankekorn

Mina möjligheter att känna frid, glädje och lycka
är ett val som jag kan påverka.
                                                    Kay Pollak

Vilken Dag!

Full fart hela dagen

Fast jag hade sovmorgon i alla fall. Sedan var jag till min bror med gardinstänger, eftersom han inte var hemma gick jag och klippte Urban (X-make) för han hade bett mig om det. När det var klart gick jag tillbaka till broder och hjälpte honom med gardiner som jag lovat. Därefter hem och äta sedan sätta sig i bilen och åka till Arbrå på styrelsemöte. Snöigt och halt var det. Här har det nog kommit minst ett par decimeter snö kan vara mer.Det syns inte på bilden hur mycket det snöar, men det är tagit här i dag.

Tänk vad fort den här ledigheten har gått, jag som tyckte att jag hade sååååå många dagar ledigt.

Tankekorn

Att alltid vara en liten
smula barn - det är att vara
verkligt vuxen.
Jevgenij Jevtusjenko


Höll tummarna

För Nina Söderkvist
Men tyvär gick det inte så bra för henne. Hon får den här rosen i alla fall.Idag har jag tvättat och fått färdigspacklat i köket i morgon kanske jag får upp glasfiberväven på väggarna och sedan är det "bara" att måla väggarna. Jag måste försöka hitta kakel också, har varit och tittat men inte hittat något jag föll för på direkten, så det blir bara att gå och titta igen. På eftermiddagen var jag och hjälpte min bror en stund för han har flyttat i dag in till stan.

Har haft en sån där svettnings dag idag, vissa dagar kan jag vara lite men en sån dag har det inte varit idag kan jag säga. Var till doktorn i tisdags och det togs en massa prover igen, det är så himla äckligt att svettas så mycket som jag gör. I ett och ett halvt år har jag hållit på så här. Så nu känns det att det får vara nog.

Tankekorn

Kärleken är aldrig bortkastad.
Besvaras den inte flödar den åter
och helar och renar hjärtat
                      Irving Washington


LEEEEEEDIG!!!!!!!!!!!!!

Jisses hur blev det nu, ledig från torsdag morgon till måndag eftermiddag!!!!!Vilken lyx att få vara ledig så många dagar i rad, guuuud såååå härligt!!!! Det är bara att njuta.
Idag har jag bakat bullar som skulle gjort för länge sedan, inte för att jag äter själv men det är bra att ha när jag får främmande. Det har jag mer av sedan jag flyttade. Men jag skickade 2 påsar till sonen och hans familj också för Dennis åkte dit i kväll.

I dag träffade jag en kvinna som är en så OTROLIGT negativ person, det är bara så tragiskt med människor som är så negativ. Det tar mycket energi av andra och det visar sig oftast i att man blir mycket trött när man är tillsammans med  sådana här personer. När jag ser att andra påverkas av den här personens negativitet då blir jag riktigt ledsen och det blev jag idag, kände mig helt uppgiven måste jag erkänna, alltså lyckades hon att få mig ur balans också. Jag kan säga att det är ovanligt att jag påverkas av negativa människor. De gånger jag träffat henne tidigare har jag aldrig påverkats av hennes negativitet men i dag blev det bara för mycket, kände bara nu orkar jag inte mer.
Egentligen är det synd om henne för hon far mest illa själv, jag förstår ju att hon inte mår bra.
 Det är mycket svårare att vända en negativ person att bli positiv än att vända en positiv person att bli negativ. Visst är det märkligt, men så är det.

Tankekorn

Hur mycket längre tänker du låta
din energi sova'? Hur mycket länge
tänker du förbli okunnig om din 
egen enorma kapacitet?
               Bhagwan Shree Rajneesh 

 

Birsta i Sundsvall

I Lördags var jag till Birsta i Sundsvall med jobbet.

Det var länge sedan och jisses vad det hade växt och blivit stort och fint där. Tänka sig det enda jag handlade var ett läppstift. Jag jobbar på ett ungdomshem och där får de klädpeng var tredje månad och då brukar vi ibland göra en utflykt för att de ska få handla sina kläder. För det mesta brukar det bli Gävle men vi har också varit till Stockholm någon gång. Men det blir liksom ingen ro att gå och titta på kläder åt sig själv, det får bli en egen resa dit nåt tag.

Men nu är en tung jobbarhelg till enda i alla fall.

Här har det varit en riktigt vacker vinterdag i dag klarblå himmel 9 grader kallt och strålande sol. En sådan där dag när jag skulle ha tagit en riktig långpromenad, men jag har istället suttit inne på personal möte hela dagen. Det blir väl fler sådana här vackra dagar får jag hoppas.

GRATTIS till TEAM HANNA!!!!!!

Jag sa när första programmet gick att de skulle vinna, kände det i hela mig och då brukar jag ha rätt. Kan inte förklara men det är en speciell känsla jag får i hela kroppen och den kommer som en blixt i från klar himmel. Det har varit samma sak när jag tittat på idol, jag har bara vetat vem som blir vinnare redan i första deltävlingen. För varje deltävling jag tittat på så har jag också vetat vem som skulle åka ut. Man brukar visst kalla det för god intuition, en del tycker att det är obehagligt när de har människor med bra intution i sin närhet. Jag undrar hur många gåner jag fått höra att jag är otäck för att jag bara vet vissa saker. Men jag kan säga att jag har stor nytta av det i mitt jobb ibland.

Tankekorn

En uppblåst ballong är sårbar,
men det enda sättet att få den 
att flyga
                                          Okänd
 

RSS 2.0