Regn lördag

Fy sjutton vilken regn dag, riktigt grått och tråkigt har det varit. 

Jag har jobbat tre kvällar och nätter nu slutade klockan 16.30 idag. Så nu är det bara att kura ihop sig i soffan och bara vara. Det tråkiga med att jobba kvällar och nätter är att man väldigt ofta missar sådant som är kul. I går kväll var det nämligen något som man kallar Hyele kväll här, då är det alltid mycket folk ute på sammhället eftersom man då har de fixat stora uteserveringar där det är uppträdanden. Brukar vara väldigt fartfyllt och kul, men det missade jag som vanligt smällar man får ta.

I onsdags klippte jag av mig håret så nu är jag korthårig igen, kortare än jag brukar ha till och med. Jag hade ju lyckas bränna av mitt hår med hårfönen. Något min hårfrissa och kompis Lena inte kunde förstå hur jag lyckats med, för hon hade aldrig varit med eller hört någon som gjort detta tidigare, men jag kan ju lyckas med det mesta jag. Min nya frisyr känns faktiskt riktigt bra måste jag säga. Skulle försöka knäppa en bild på hur ja ser ut i den men det lyckades inget vidare så det blir ingen bild på den nya frisyren jag trivs väldigt bra i den i alla fall.

Jag började med detta inlägg igår kväll när jag kom hem från jobbet men fick avbryta pga magknip, jag får skylla mig själv för jag hade ätit en chokladkaka med 60% choklad vilket det förmodligen var aldeles för mycket kolhydrater i. Jag äter nämligen LCHF kost nu och det går riktigt bra måste jag säga. Det förvånar mig vad jag håller mig mätt länge och att sockersuget försvinner, fast igår blev jag sugen på det men det blir jag alltid om jag äter mycket vitlök och det hade jag gjort igår. Nu vet jag att jag ska passa mig för sånt, kan säga att det var riktigt rejäla magknip jag hade. Känner av det lite idag också, är jag dum så får jag skylla mig själv så är det.....

Tankekorn

Mitt liv är som en bergochdalbana, en våldsam svindlande lek.
Livet är att hoppa fallskärm, det är att ta risker,
falla och resa sig på nytt.
Det är bergsbstigning,
det är att försöka nå upp till ens egen topp
och känna sig otillfredställd och fylld av vånda
när man inte klarar det.

Proven kan vara hårdare än vi föreställde oss.
Men de är nödvändiga för att lära.
Och för varje prov kommer vi ett steg närmare
att uppfylla våra drömmar.
Paulo Coelho, citat ur boken Livet

Tankekorn

Tankekorn

Jag finner styrka och ett mod som jag inte visst att jag hade.
Det hjälper mig att våga mig ut på själens okända sida.
Jag driver med strömmen och kastar ankar vid den ö
som strömmarna för mig till.

Håll alltid ögonen öppna om ni önskar er något,
koncentrera er och var säkra på att ni vet exakt vad ni önskar.
Den som blundar träffar inte målet.

Hatets kraft kommer inte att hjälpa dig någon vart.
Men förlåtelsens kraft visar sig i kärleken,
och den kan förändra ditt liv till det bättre.
Ur boken Livet av Paulo Coelho

En lugn helg

Nu är Midsommar över! Usch vad tiden rusar iväg.

Jag har haft en otroligt lugn helg med mycket läsa och vara för mig själv vilket jag njutit av. Min mor hade uppenbara problem med att jag skulle vara ensam på midsommarafton men det var helt och hållet ett eget val jag gjort. Visst jag hade jour i helgen så vad som helst hade jag inte kunnat göra.

På midsommardagen var jag till Järvsö en sväng på marknaden, det är en rätt stor marknad som det är kul att gå och titta på och kanske fynda lite också vilket jag gjorde. Efter marknaden blev det en skaldjurs sallad på Torön, det smakade bra.

                                              Torön bild hittad på nätet

Förresten på tal om mat så var jag bjuden på mat till Växbo Kvarn i onsdagskväll och där åt en trerätters middag, kvarnmenyn, det var först en skaldjurstoast, sedan lax, citron potatismos med en härlig sås och efterrätt var jordgubbar glass, grädde, maschmallows och en underbart grön sås. Detta kan jag verkligen rekomendera, det gör ju inte saken sämre att det är en härlig miljö att sitta och äta i, nytt och fräscht och en vacker utsikt samt trevlig personal. 

                  Växbo Kvarn  också bild hittat på nätet
Vackra miljöer både på Torön och Växbokvarn ett sommar Hälsingland som är väl värda ett besök.

Nu börjar jag ladda upp för jobb, ungdomarna är snart på ingång och det är min jobbardag.

Tankekorn

Den som älskat har erövrat världen
och är inte rädd för att mista något.
Sann kärlek är att ge sig fullkomligt hän.

Kärleken finns inte i andra, den finns i oss själva.
Det är vi som väcker den,
men för att kunna väcka den behöver vi andra.

Detta är citat av Paulo Coelho
en författare jag tycker mycket om.

None

Hemma igen

Semestern slut!!!!!! Vart tog den vägen?????

Hemma igen från Montenegro ett ställe jag förmodligen inte kommer att åka till igen. Vi hade det till största delen soligt och varmt men det var också flera stora åskväder, det största var natten mellan den 12 och 13 då blixtrade det en gång i sekunden i ca 30 - 60 min och smällde och ösregnade som sjutton. Jag som är så åskrädd i vanliga fall kände mig rätt lugn konstigt nog. 
Vi har haft det bra trots att både Dennis och jag blev förkylda, hans gick över innan vi åkte hem men jag är inte bra än.

Det var inte så billigt som jag hade trott att det skulle vara där. Pratade med en kvinna på flygplatsen när vi skulle åka hem och hon hade varit där förra året också och hon sa att det har förändrats mycket prismässigt sedan dess. Kan säga att under dessa två veckor vi var där så blev det prishöjningar även då. Jag skulle nämligen köpa en solkräm en kväll och den kostade 8euro men av någon anlednig så blev det inte att jag köpte den då, så jag gick tillbaka morgonen efter för att köpa den och då kostade den 9. Att handla där var inte heller så roligt man kände sig påpassad hela tiden, de nästan jagade en.

  
Min sumering blir en härlig semester med mitt barnbarn, med mycket sol, bad och träffat ny härliga människor.
Tänker i första hand på Agnetha, Charlotte, Tom, Anna och Gudrun.

Lite semesterbilder

Dennis utanför där vi hade vårt rum

Dennis första kvällen utanför där vi boddeDennis och hans nyfunna vän TomFörsta dagen på strandenLunch taimTvå killar som gillar vågorna, gissa om de blev blötaSå här blöt var de när vi skulle gå hem, de hade badat med kläderna på
Detta är vägen till stranden bortanför gamla stanAttans!!!! kunde inte låta bli, den var supergod smakade kokos. Bakverken var verkligen goda härKlättrande på berget och klippor, jag var helt färdig efteråtDennis kastar sig i vattnet från klipporna räddar min sko som jag klantat mig och tappat.
Jag hade aldrig klarat det kan jag säga.

Det är två stränder där vid gamla stan man kommer först till den första och sedan går man genom en grotta för att komma till strand nummer två det är dit vi är på väg nu.Här från strand två syns både grott mynningen och den första strandenDennis får agera med jycklaren, både boll och tallrikar snurrar.

Ha det gott
None


RSS 2.0