Mycket nu

Ibland så bara hopar sig allt.

Det händer mycket på jobbet som inte är alldeles enkelt just nu, plus att det hänt andra saker som rört om känslomässigt hos mig.

Skickar en stor krya på dig kram till sonen

Jag kan bara säga att jag har inte bestämt mig till 100% att ta jobbet som jag blev tillfrågad om. Ska jag vara riktigt ärlig så lutar det åt att jag blir kvar på det gamla jobbet ett tag till i alla fall. De vill ha mig kvar på gamla jobbet och det blir löneförhöjning där också plus att det blir förmodligen utbildning där, vilket jag ser fram emot. Jobbar man med människor och behandling så finns alltid ett behov av utbildning och personlig utveckling, åtmintonde anser jag de.

Här några bilder som jag tog när jag åkte från Orbaden (badet) igår

I solskenet ser jag helt plötsligt regnbågen tyvär syns den inte starkt som jag såg den för jag fotade med mobilen.
Vacker var det i alla fall!!!

Idag har jag varit till Stockolm tur o retur i värmen fyndade gjorde jag också. Köpte en handväska i skinn för halva halva priset vilket blev 179 kr, det roligaste var att jag trodde att det bara var halva priset men när jag betalade så var det halva halva, en positiv överraskning. Nu hoppas jag att det blir fint väder i morgon också så att jag får ligga på Hälsingland riviera och sola och ha det bra samt ta ett eller flera dopp.

Tankekorn

Ingen chans är den sista.
Herren ger människan många möjligheter
Paulo Coelho

Huvudbry?!?!?!

I dag på förmiddagen ringde Telefonen

Det var en arbetsgivare som undrade om jag var intreserad av att börja jobba där, jag blev helt tagen på sängen. I och för sig kommer det rätt lägligt eftersom jag har haft stora funderingar på att säga upp mig där jag är nu.

Såååååå nu är det bara att tänka till och framför allt känna efter vad som känns mest rätt för mig.

Tankekornet

Jag finner en styrka och ett mod som jag inte visste att jag hade.
Det hjälper mig att våga mig ut på själens okända sida.
Jag driver med strömmen och kastar ankar vid den ö
som strömmarna för mig till.
Paulo Coelho, Livet


Ledig helg

Börjar med en historia som jag fick via mail

Har du  någonsin sett en person i din egen ålder och tänkt: 'Jag är glad att jag inte  ser så gammal ut!'.

Jag  heter Berit och jag satt i väntrummet hos min nya tandläkare. Jag läste ett  diplom på väggen och upptäckte hans namn. Plötsligt kom jag ihåg en lång,  elegant mörkhårig kille med samma namn, som gick i samma klass som mig, för  ungefär 30 år sedan.

Kan han vara  samma kille som jag hade varit lite förälskad i på den tiden?  

När jag sen fick  se honom skakade jag snabbt av mig tanken. Denna halvskalliga, grå mannen med  rynkigt ansikte var alldeles för gammal för att ha varit min klasskamrat.  
Efter att han hade undersökt mina tänder tog nyfikenheten över och jag  frågade om han hade gått på Enskede gymnasieskola.
-- Ja, det hade han,  svarade han.
-- När gick du ut då, frågade jag.
-- Jag var i  avgångsklassen 1978, sa han.
-- Du var i min klass! Jag log.
-- Han  såg närmare på mig. Sen sade denna fula, gamla, halvskalliga, ohövliga, feta  och elaka man:
-- Vad undervisade du i då?  

Jag gjorde lite rea fynd igårJag hade tittat på tröjan med tigern på förut men tyckte då att den var för dyr men nu passade jag på när det var halva priset.

Och igår kväll var jag och firade en till 50 åring på Orbadens konferans vi var tre gamla arbetskamrater som bjöd ut den fjärde på middag. Det blev medelhavsbuffe med vin jätte gott och vi blev otroligt mätta och hade trevligt också.

Idag har jag och min väninna Rigmor varit på venissage på Lifstorpet i Orbaden. En del väldigt fina tavlor och en del mindre bra i min smak men så är det ju och det är i alla fall roligt att titta. Efter det åkte jag hem och tittade på filmen Pardiset den var sevärd, men det som mest tog tag i mig var när Tomas står upp för kärleken till Annicka. 

Det har åskat rejält här på kvällsidan, just nu när jag tittar ut genom mitt sovrumsfönster så ser det ut som det brinner i skogen men det är säkert vattenånga somstiger upp så det ser så ut.Från mitt sovrumsfönsterOch från köksfönstret

Tankekornet

Varje gång vi misslyckas, eller konfronteras med ett
problem, kan vi välja att betrakta det som ett tillfälle
att lära oss något nytt om oss själva. Något som gör
oss bättre rustade att klara av livet utanför muren.
                                                                       Sue Atkinson

 

Fustrerad

En undran varför vågar så få människor stå upp för sina åsikter och sig själv när det verkligen gäller?????

Jag har varit med om detta flera gånger vilket gör mig frustrerad. En undran är de flesta så jag svag att de inte kan stå för sina åsikter när det verkligen gäller??? Det har hänt ett flertal gånger nu att jag fått stå själv när det verkligen gäller, vilket i sig inte gör mig något för egentligen är det ju de själva som drabbas av deras jag svaghet. Men min åsikt är också att kan man inte stå upp för vad man tycker och tänker ska man inte springa och prata en massa bakom ryggen heller, är min bestämda åsikt. För detta är dessa personer oftast mycket bra på. Tråkigt att de inte inser att de skadar sig själva mest i slutändan. Jag är mycket väl medveten om att det finns massor av orsaker till detta beteende hos människor, men det blir ändå frustrerande när det händer gång på gång och man vet hur det pratats innan.

Tankekorn

Det finns två grupper av människor,
en som går före och uträttar något
och
en som kommer efter och kritiserar.
                                                       Seneca

Rynkor är smilgropar
i älskarens ögon
Kinesiskt ordspråk


Så här var min kväll

En skön kväll sittade ensam på stenpiren på Hälsinglands riviera Orbaden

Solen skiner och det är alldeles lungt och spegelblankt på vattnet, några barn badar och leker längre bort invid strandenDet var förvånansvärt varmt i vattnet hade jag haft badkläder med mig så hade jag kunnat bada.Ett litet bladhjärta flöt förbi

En lisa för själen att sitta där i lugnet, solen och bara vara.

Med anlednig av det lilla hjärtat som flöt förbi tycker jag att tankekornet får bli detta.

Tankekorn

Det finns ingen större synd än brist på kärlek.
Var modiga och älska
även om kärleken verkar förrädisk och skrämmande.
Gläds med kärleken. Gläds med segern.
Låt hjärtat bestämma.
Paulo Choelho, Livet

Lite mer från Montenegro

Tack Agneta för dessa härliga bilder från montenegroDennis och Tom första dagenVågor det var kul detPå väg genom grottan till andra strandenKvälls shopping

Tack Agneta för dessa bilder och för vår trevliga vecka tillsammans med er.

Kram

Arrrrrggggg!!!!!!

Att slå på dem som redan ligger gör mig oerhört arg, grrrrrrrr.

Detta detta hände mig igår jag hade ett samtal med en socialsekreterae som fattade ingenting eller så gjorde hon sig jävligt dum. Jag håller på att hjälpa en person som mår väldigt dåligt och inte orkar hålla kontakten själv vad det gällde detta ärende. Vad mötte jag, jo en socialsekreterare som tror att hon kan behandla människor som hon vill, nonchalant och empatilös. DETTA GJORDE MIG ROSENRASANDE kan jag säga. Mitt i min ilska så vara jag nära att be en person jag tycker mycket om och som rinde mig för att den varit snäll hjälpt mig med en sak att dra åt helvete. Vilken katastrof om jag gjort de, får nog tacka de där uppe att jag lyckades hejda mig.  
Tänk om jag skulle behandla dem jag jobbar med så empatilöst och nonchalant som hon gjorde, men som tur är finns det inte ens i min tankevärd. För mig är det viktigt att behandla ALLA människor lika och det har inte den minsta betydelse från vilken samhällsklass de kommer.

Min ilska var så stor att kände att jag inte kunde gå till jobbet för att jobba kväll och natt igår. Jobbet jag har kräver att jag är psykisk balans när jag är där, så jag tog mitt ansvar och stannade hemma. På eftermiddagen tänkte jag läsa en bok men tvärslocknade och sov i flera timmar, när jag vaknade igen var jag på bra humör och inte hade jag några svårigheter att sova i natt heller.

Nu har jag nyss kommit hem från akupunktur som jag går på för att få ordning på sköldkötteln, jag svarar bra på behandlingen men mina svettningar och frossa är ännu inte borta men de blir mindre och mindre som tur är. Förra veckan hade jag faktiskt ett helt dygn utan svettningar.

Tankekorn

Den starkaste kärleken
är den som kan visa sin svaghet.

Vi frestas alltid att fantisera ihop sådant
som inte finns
istället för att se det som vi har mitt framför oss
och som kan lära oss något viktigt.
Paulo Coelho citat ut boken livet

KramRSS 2.0