Happy New Year

De håller änHerregud vad jag stökar till bara för att göra en Cheesecake!!!

image201

Men så har jag alltid varit när jag ska göra något i köket att jag sölar ner en massa byttor och det blir stökigt runt omkring mig det är jag medveten om. Jag kaaaanske blir bättre nästa år, *skrattar* men det är ju jag som får ta reda på det också och har alltid gjort så också.

När jag växte upp var det ofta omkring 30 grader kallt på nyårsaftonsnatten och det var nästan alltid någon som frös ihjäl på grund av för mycket alkoholintag och dålig klädsel. Det här är någor som satt sig i mig och jag tänker alltid på det på nyårsafton, vet egentligen inte varför, men som sagt det kommer alltid denna dag. I dag handlar det oftare om missandel  av olika slag eller andra olyckor som leder till att människor avlider i onödan men anledningen till dessa händelser är forfarande för det mesta ett alltför högt alkoholintag. Det är ju känt att sådant ökar vid storhelger.

Min önskan idag är att i morgon slippa höra att någon fått sätta livet till av just dessa orsaker.

Jag önskar ALLA bloggvänner och andra som kikar in till min blogg  ett riktigt
ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

ses vi och hörs 2008 igen En stor varm NYÅRS KRAM till alla

Ja då är det Nyårsafton då!!!!


Oj, oj, oj vad detta år har gått fort och vilket händelsrikt år det varit både i negativ och positiv bemärklse. Det jag har kommit fram till är att jag har fått många värdefulla insikter detta år pg av att det hänt många jobbiga händelser för och runt mig. Naturligtvis så har det även funnits positva händelser under året jag har ju  bl a varit till utlandet två gånger och resan till Tomteland med barnbarnen var otroligt värdefull för mig.
Insikterna har varit många och detta gör att jag nu har förmågan att välja andra vägar än de jag tidigare valt, men även min tillit har blivit mycket bättre nu än tidigare, detta är lite av det som hänt med mig i år. Jag har aldrig tidigare brukat fundera tillbaka på året som gått men när jag började göra det i mitten av december så förstod jag det positiva i det, för då insåg jag att jag utvecklats ytterligare som person. Så nu ser jag fram till år 2008 ett nytt år med 365 dagar och varje dag får jag chansen till en ny möjliget och förmodligen en ny lärdom som leder till personlig utveckling. Det är härligt tycker jag!!!
Framförallt värt att skåla för, eller?


ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes


Nu är det dags att säga god natt.

Ledig

Härligt nu är jag ledig i några dagar, det ska bli skönt. I dag skulle jag ha åkt till Gävle för att träffa sonen och hans familj, har inte träffat dem sedan vi var till tomteland med barnbarnen. Men tyvär så blev det inte så.

image198

Om tre dagar är det nyårs afton.

Jag har de senaste veckorna funderat mycket över det gångna året och även funderat över mina mål för 2008.
Nu har jag satt ord på och skrivit ner mina mål för 2008.
En undran hur gör du? Sätter du upp mål för det kommande året eller kör du bara på och låter det bli som det blir?

Jag tycker i att det ska bli spännande att se om mina mål har infriats i slutet på nästa år.

Nu ska jag lägga mig och läsa boken jag börjat läsa om sorgbearbetning, fast egentligen skulle jag nog behöva något roligare att göra. För här är det bara grååååååååt och mörkt både ute och inne tråkväder helt enkelt så det passar bra att lägga sig och läsa. Jag ska berätta om boken senare för jag tror att många kan ha hjälp av den. Sorg som vi bär på uppkommer ju inte genom de uppenbara förlusterna vi har genom dödsfall och skilsmässor utan det finns så många andra upplevelser vi kan känna sorg för och som vi går och bär på.

Ha en skön eftermiddag och kväll, Kram
♥Mija krya på dig!♥
image199

Jobba

Det blev jobba i alla fall, kanske lika bra det. Börjar ikväll och jobbar till fredag eftermiddag så det är långpass på gång. men sedan är jag ledig helgen. Då får jag äntligen träffa sonen med familj, det ser jag fram till.

Idag på eftermiddagen satt jag och tittade på Astrid Lindgrens filmer alla handlade om jul, det var Lotta på Bråkmakargatan, Emil, Madicken, Ronja Rövardotter, Saltkråkan, Pippi samt en till som jag inte kommer ihåg namnet på. Ni ska veta att jag skrattade hjärligt men det finns också vemod i filmerna. När jag sitter och tittar inser jag att alla har ett budskapet att hjälpa, något jag inte tänkt på tidigare. De är lika roliga och titta på nu som när jag var liten.

Ha det gott Alla bloggvänner och sköt om er.Annandag Jul

image197
Lite så här känner jag mig idag.

Ja snart är denna jul till ända också och det är bara några få dagar kvar på detta år, 2007. Jag sitter här med hårfärg i håret och lyssnar på julmusik spelar skivan där min favorit låt finns  "Låt mig få tända ett ljus".
Ooopssss! glömde färgen i håret, skrattar, ännu en gång. Datorns fel eller??? ;).
Idag tänker jag klä på mig i alla fall för att åka till Bollnäs, bjuden på mat hos dottern. Få se om de ringer från jobbet och jag ska jobba, fast helst skulle jag nog vilja vara ledig.
Det är nog dax att börja göra sig i ordning nu så jag inte blir sen till maten.

Ha en bra dag!

God fortsättning på helgenimage195
Den här bilden utstrålar mycket KÄRLEK tycker jag. Den kärleken vill jag sända vidare till ALLA de barn som har det jobbigt denna helg p.g.a att de har föräldrar som inte har förmågan att bry sig om dem och ge dem den kärlek som de så mycket behöver. 

image196


Jag fick en väldigt fin julklapp igår det var en för mig mycket värdefull insikt. Gissa var, jo i duschen! Det är inte första gången jag får insikter i duschen, undrar vad det är som gör att de kommer just där. Kanske att vattnet har någon påverkan, vet inte men lustigt är det tycker jag.
Hade en lugn och fridfull julafton tillsammans med min dotter Malin och hennes son Dennis, Urban, min mamma och Martin var också där. Vi var hemma hos Malin, det blev ingen tomte för Dennis ville inte ha någon sådan. Det är första gången vi är utan tomte på julafton. 
Undrar varför jag alltid äter alldeles för mycket just på julafton, först äter jag mat och sedan en massa godis också. Det slutar med att jag blir illamående, borde vara vuxen nog att ha lärt mig hur och vad jag ska äta men det är som om allt förstånd och sunt förnuft försvinner på julafton. Fler som gör så Eller???? Skrattar.......
När jag kom hem vid 21 tiden var jag så mätt, illamående och trött så det blev sängen ganska fort, fast jag tänkt titta på hälsoresan (lite komiskt efter dagens ätande). 
Idag har jag haft en slödag har gått i morgonrocken hela dagen så nu tänker jag inte ens klä på mig idag, ibland blir jag väldigt osocial vill bara vara själv och helst inte prata med någon alls, jag bara ÄR. För mig är dessa dagar viktiga när jag har haft en stressig period.

Jag önskar ALLA en god fortsättning på Julen

God Jul

Nu har jag gjort nästan allt jaag skulle göra, har endast köttbullar kvar att göra till i morgon. Visst ja, jag har ju inte storstädat vardagsrummet än heller, det skiter jag fullständigt i nu får göra det efter jul istället.
För Nu tänker jag fira jul!

Så till ER ALLA
ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

Chistmas Graphic Comments

Illa!!!

Nu är det illa med tanten!
I dag har jag glömt bort ett möte med en väninna som jag gärna ville träffa, höll även på att missa min klipptid, hade inte min väninna Irene påmint mig att jag skulle dit idag så hade jag totalt missat det också. Vi har samma frisör och hon hade varit där på förmiddagen idag så Lena som också är min väninna hade sagt att jag skulle dit idag på eftermiddagen. Jag själv var helt övertygad om att det var på torsdag jag skulle träffa min väninna och sedan till frissan. Huvudvärk har jag haft i två dagar så det kanske är det som är boven, jag vet inte. Eller är det stress, jag känner att jag inte räcker till riktigt som jag vill.

Annars håller jag fortfarande på att fundera över mina mål för 2008, känner att jag är lite tudelad över vissa saker så jag måste ta mig en rejäl funderare över vad jag verkligen vill.

image194

En sak vet jag i alla fall Jag ska ha semester!

God Natt mina vänner!

I morgon en ny dag med nya möjligheter!

Skillnad

image190

I dag var det skillnad att komma ut på nätet, de ringde från telia i onsdags och undrade om jag ville forstätta att surfa med dem. Då passade jag på att beställa en högre hastighet som skulle gälla från januari men kvinnan jag pratade med sa att de förmodligen blev tidigare, nu när jag skulle gå ut på nätet gick det mycket fortare. Lite ovant men härligt att slippa sitta och vänta hela tiden.


Nu är det dags för jobb igen men först så ska jag åka till Bollnäs för att kolla in lite julklappar till barnbarnen. Det blir en sväng till dottern och barnbarnet också innan jag åker till jobbet.

image192

♥ Tusen Tack till värdens bästa Mija för att hjälpte mig med sidan igår ♥


En tankebild igen! Vad tänker, känner, ser du när du ser dan här bilden?
Kom ihåg att det är valfritt.

image193

Önskar Alla en Skön Helg! Kram
 

De Vackraste


Den här är vacker i dubbel bemärkelse tycker jagIbland kan jag längta efter att ha någon vid min sida trots att jag trivs väldigt bra med att leva ensam och kunna göra precis det jag själv vill utan att behöva ta hänsyn till någon annan person. Jag värderar min frihet högt och någon gång i framtiden kommer jag nog att kunna kombinera friheten med en relation också, men inte just nu. Så tills dess får jag lyssna och njuta av denna vackra video och sång.Insikt

I går skrev jag om hur jag tittat tillbaka på det år som gått, idag har jag funderat mycket på att sätt upp mål för vad jag vill uppnå år 2008. Det är första gången jag gör detta medvetet och jag tänker skriva ner det för att i slutet på nästa år se vad som infriats, ska bli spännande. När jag funderar på detta inser jag helt plötsligt att mål som jag hade med mitt andra jobb helt plötsligt har infriats på mitt nya jobb utan att jag tänkt eller påverkat det på något sätt, tänk hur det kan bli =)

Den här låten älskar jag och är ett måste för mig på julafton men då ska det helst Siv Pettersson som ska sjunga den. Tyvär avliden i en bilolycka mycket ung. För mig passar den inte ihop med denna video men det är bara att blunda och lyssna så funkar det också.Nu är det God natt  


Tillbakablickar

Jag har haft min väninna Anette här hos mig, vi lärde känna varandra för 7 år sedan och när vi träffas blir det oftast  intressanta samtal om livet och personlig utveckling. I dag när vi satt och åt på Tassilis i Söderhamn och åt lunch berättade hon att hon hade suttit och summerat året som gått och hur intressant det var att titta tillbaka och se att målen hon satt hade uppfyllts utan att hon tänkt speciellt på det under året. Hon ställde frågan till mig "Om du tänker tillbaka på året som gått vad har hänt med dig och ditt liv under året?". Det var verkligen intressant och givande att börja tänka efter och se hur året har varit. En mycket tuff tid fram till maj månad och sedan lättade det mer och mer. Tänka efter vad har jag lärt mig och hur jag hade känt mig både före och efter de olika händelserna som varit under året. Var stod jag utvecklingsmässigt i fjol vid den här tiden och var är jag nu. Har bestämt mig att när jag är ledig i juldagarna så ska jag försöka skriva ner allt och göra en sammanfattning av det gångna året. 

Så nu ger jag Dig några tankeväckande frågor om du vill

 Om Du tänker tillbaka på det gångna året vad har hänt med dig och ditt liv det gångna året? Vad har varit positivt, negtivt, var det som du upplevde negativt så här i efterhand så negativt egentligen? Växte du som person av det och i så fall hur? Fick du ut något positivt av det du upplevde som negativt och jobbigt?

image186
God natt

Ps Jag kan berätta att jag är en stor favorit av Tassilis resturant och pizzeria så jag passar alltid på att gå dit när jag är till Söderhamn.Har en favoriträtt där pasta med Madam blå och räkor, kan längta efter den ibland för det är inte  så ofta som jag åker till Söderhamn.


Tack Ida!

Ja nu blev det väldigt mycket jobba, mer än tänkt men så blir det ibland (eller rätt ofta när det gäller mig;-))
Men, men jag är bara sån jag har ju ett val att säga ifrån. Fast det äääääääärrrrrrrr så svårt!!!!!

image183

Jag måste bara visa vilken fin teckning jag fick av Ida sedan vi varit till tomteland

image185

Bilden har fångat mycket av mig, Jag har en stor förtjusning till änglar och har förföljts av hjärtan ända sedan i våras, när jag var och hälsade på dem sist satt Ida och jag och ritade döskallar. Tyvär så syns inte den färgen på hjärtat så tydligt, men på teckningen är den starkt orange.


image183

Någon undrade var man kan hitta Natur Care produkterna som jag gav som julklapps tips du finner dem på länken jag bifogat. Återförsäljare i din närhet kan du få förmedlad där.

Tänkvärt!


Tänkvärt!!!

Livet är inte ett problem som ska lösas
Utan en verklighet som ska upplevas

image184

Problemet med att vara i Ekorrhjulet
är att även om du slipper ur
är du fortfarande bara en Ekorre

image182

Tomteland


I dag har jag och Urban (fd make) varit till Tomteland med våra barnbarn.

image178

En mysig dag med nöjda och trötta barn på hemfärden

image179

Lämna önskelista till tomten, kolla in napparna i taket.

image180

Tala om för tomten var jag bor

image181

Trollsafari

Häxskola, tomteskola och en del andra aktiviteter. Dagen avslutates med att Kung bore och Snö fen  avslutade dagen med att hälsa vintern välkommen med ett fyrverkeri. Därefter avslutades dagen med fackeltåg till utgången och sedan sedan hemfärd. 

Jag rekomenderar verkligen att åka till Tomteland med barnen den här årstiden. 

Ha det gott och jag önskar alla en trevlig helg.  


Stressiga dagar

Igår städade jag hela dagen, idag har jag städat, tvättat, varit och hjälpt en väninna och mellan detta varit och tagit forostatkopior. Tycker att jag har flängt hela dagen nu ska jag bara stryka lite och sedan åka till Bollnäs. I morgon blir det Stockholm tur o retur på begravning. På lördag troligen tomteland med barnbarnen sedan söndag och måndag jobba, ja jag skulle kunna räkna upp hela veckan nästa vecka jag tror visst det är något varje dag fram till julafton. Tänkte att jag skulle kunna åka till Gävle och julhandla en dag men det ser mökt ut, men vi får se hur det blir. Jag har ju vardagsrummet kvar att städa också.

image174

Det här ser jag fram mot Tomteland i Gesunda , Mora

Undrar varför det alltid blir stressigt till jul? Det borde inte bli så egentligen för mig, för jag har inte många julklappar att köpa, jag lagar inte en massa mat, julpyntar inte speciellt mycket. Ändå blir det så här varje december. Nästa år ska jag tamef-n hoppa över december,det spelar nog ingen roll i alla fall för tiden bara rusar iväg ändå. Tidigare år har jag inte reagerat men nu gör jag det helt plötsligt, förmodligen för att jag varit ovanligt trött hela hösten, fast den senaste veckan har jag faktiskt haft lite mer energi och inte varit så sötsugen som jag varit tidigare. Funderar starkt på om det har med ljusterapilamporna som jag var med mycket i helgen. Jag har bestämt mig det får bli en investering i en sån här

image175

Snygg eller hur?
Den ska jag ha vid datorn eftersom jag sitter mycket vid den då jag är hemma.

Om du vill läsa mer om ljusterpi och lampor kan du läsa här

Hur upplever ni December månad och runt julen?

Jag tycker julen är en mysig helg egentligen och i år blir jag ledig hela julen också, så då får  jag väl ta det lugnt  bara mysa och ladda batterierna.

Önskar alla en trevlig kväll och en bra Fredag.
 
image177

Ett soligt och varmt Cypern

Äntligen

Nu ska jag göra advent! Jag storstädade badrummet igår så nu blir det resten, har ju inte en ljustake uppe ännu och överallt så lyser de så vacker men inte här hos mig Så NU ÄR det verkligen dax.

image172

Nu hoppas jag att anfallet går över som det gjorde förra veckan.

Ha en trevlig Onsdag Alla en stjärna till er 

image173

Nä nu kan jag inte sitta här längre måste vara färdig till kvällen får främmande då.

Svårt att slita sig *Skratttttar*

Kramiiiiiizzzzzzzzzz

Blogg abstinens JA ;)

Min helg i Stockholm har varit mycket bra med nya möten med trevliga människor och det är alltid givande.
Helgen har handlat mycket om personlig utvecklig. 

image171

Här min väninna Anette på en pizzeria som gjorde nästan lika goda pizzor som jag åt på Sicilien när jag var dit på försommaren.
Jag har luktat och provat en helt underbar parfume på en exlusive skönhetssalong på Östermalm. Önskar att jag hade råd att köpa den men den kostade nästan 1500 det var vissreligen en relativt stor flaska meeeeeeeeeen, men. JAG VILL HA............ Jag har fått namnet på doften och min väninna känner dom som äger butiken så jag får väl skicka dit henne om jag ändrar mig, ; ). Egentligen skulle jag nog istället köpa mig en ljusterapilampa eftersom jag är så urbota trött,  Anette säljer dessa lampor och har gjort så i flera år. Ni kan läsa om lamporna på länken jag skapat.

Tack för Era härliga kommentarer om Kärlek, Respekt, Ödmjukhet, Tillit och Tacksamhet.
Jag håller med om att egentligen kan alla dessa ord samlas i ordet Kärlek men det är ändå fem olika ord som är viktiga att tänka på lite då och då för vi glömmer så lätt. Det är väl ändock så att om jag har och kan känna den stora äkta villkorslösa kärleken till mig själv så kommer det automatiskt, men hur många har det? Om jag visste just nu hur jag skulle uttrycka mig så skulle jag nog kunna skriva en hel avhandling om detta, men orden bara surrar runt i mitt huvud så det får nog vänta tills orden kommer i ordning. 

Önskar Alla en bra kväll. Kram


RSS 2.0