Ny dag

Här skiner solen på en i stort sett klarblå himmel och fåglarna kvittrar det är just nu -3 grader.
Det verkar bli en härlig vårdag!!! Så det tror jag på nu. Undrar just vad den här dagen har att erbjuda det känns som en positiv dag och det blir den ju om jag väljer att möta den på ett positivt sätt. Det kanske är vårkänslorna som börjat att spira ;) det väljer jag att tro på.

Måste bara säga att vad fort det går att klicka sig vidare på bloggen nu, skillnad från tidigare eller är det för att det är förmiddag. Fast jag rycker det inte spelat någon roll ibland tidigare, så nu är det bara att hålla tummarna att det håller i sig. Det är ju faktiskt mycket roligare att blogga när man inte behöver sitta och vänta på att det ska hända något.

I dag blir det jobb från em till söndag fm, om det är fint väder så tror jag att vi ska försöka åka till Järvzoo i morgon. Det är bara och hoppas att de andra tycker lika som jag, annars så får vi väl hitta på något annat skoj.
  
Fick den här via E-mail idag tycker den passar bra som tankekorn

Tankekornet för dagen

Sanden och stenen

Det är en historia om två vänner som vandrar i öknen.

Vid ett tillfälle börjar dom gräla och den ena ger den andra en örfil. Den senare, som får ont, men inget säger, skriver i sanden: 'Idag fick jag en örfil av min bäste vän'.
De fortsätter att promenera och kommer till en oas, där de bestämmer sig för att bada.
Den som fått en örfil tidigare, håller på att drunkna men hans vän räddar honom.
När han kommit till sans igen, skriver han på en sten 'I dag räddade min bästa vän mitt liv'.
Den som givit örfilen och sedan räddat sin vän frågar:
'När jag skadade dig skrev du i sanden och nu när jag räddat dig skriver du på en sten, varför?
Den andra svarar: 'När någon skadar oss skall vi skriva det i sand där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut det.
När någon gör något bra, bör vi gravera in det på en sten där ingen vind någonsin kan sudda ut det.

Lär dig att skriva dina skador i sand och dina glädjeämnen på sten'.

image319
Kram från
image317


Vad är viktigt egentligen?

Kom att fundera på vad som är viktigast för mig i livet egentligen

Naturligtvis kommer mina barn, barnbarn, sonens sambo, kärlek och glädje i första rummet.
Men sen blev det svårare, nu får jag tänka till är det hälsan, jobbet, pengar, familjen jag växte upp i. Visst är detta viktiga delar i mitt liv men jag tror ändå att det absolut viktigaste är:
Att jag lyssnar till på mitt innersta genom att tillgodose mina behov, göra saker jag mår bra av att göra och att sträva mot att vara i jaget och i nuet, helt enkelt att vara sann och kärleksfull mot mig själv. Jag är helt övertygad om att detta är det viktigaste för då kan jag även möta andra människor med respektfullhet och ödmjukhet.

Tankekornet för dagen

Om du inte kommer ihåg
den minsta fånighet
som kärleken fick dig till,
då har du inte älskat.
William Shakespear
image317


Har försökt och försökt

Jag gav upp!!!
I dag när jag kom hem så skulle jag göra ett inlägg på bloggen men det var tvär omöjligt att göra det. Jag besökte er andra och skrev något inlägg men det fungerade inte det heller, så jag gav upp till slut. Nog för att jag har stort tålamod för det mesta men när inget händer och jag hållit på i 1-2 timmar då ger jag upp. 

Tankekornet för dagen

image316
Ha det gott och god natt

image307 

En skön Påskledighet

image314

Jag har haft en riktigt skön påskledighet trots att jag fick avbryta den lite tidigare än beräknat
.
Har bara gjort sådant som jag tycker om att göra plus att jag latat mig en hel del.

image315

I Söndags kväll såg jag på filmen Solstorm tilsammans med Tony och Mija en film som kramade om mitt hjärta en hel del. En sevärd och berörande film med ett för mig och Mija oväntat slut. Jag är ingen vare sig TV eller film människa men när jag ser en sådan här bra film tycker jag det är härligt.  

På måndagen blev det hemfärd lite tidigare eftersom jag det blev ändrade planer och jobba, skulle egentligen varit ledig till idag tisdag på em, men så blir det ibland. Just nu är jag bara hemma en stund för att sedan åka tillbaka och jobba kväll och natt.

Min bloggdesign håller jag på att göra om med Mijas hjälp, hann inte längre än att kolla bakgrunder igår eftersom jag var tvungen att åka hem, få se hur det blir till helgen. Kanske åker jag ner då igen, för jag läntar efter att få träffa barnen också. Jag hann ju inte det eftersom jag var tvungen att åka hem tidigare. 

Tankekornet för dagen

image313
Önskar alla en skön och bra dag
image307

Påskdagen

I dag en tur till Gävle för att hälsa på sonens familj.

Det blev en tur till Valbo och IKEA, det var inte speciellt mycket folk där idag men många kanske har träkeps idag kanske.  De har börjat få lite ordning på IKEA också, det blir nog bra när det är färdigt. Här i Gävle är det mycket mer snö än hemma trots att jag bor tio mil norrut, kallare är det också här. Jag tänker stanna här till i morgon då jag ska hem och jobba, det blir jobba en dag tidigare än jag vad som var meningen men så är det. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hoppas att jag hinner att träffa barnen som är hos sin pappa i helgen innan jag åker.

Tankekornet i dag
image311
Ha det gott och kram
image307


En liten utflykt blev det idag

En sån här blev det inte idag!

image309

Men god var den ska ni veta

 Idag har jag varit till Majas Café i Rengsjö med min svägerska Elisabeth vi strosade runt bland en massa fina prylar som man blir sugen på att köpa. Men det enda jag köpte var fyra muggar som jag gav bort. Naturligtvis så fikade vi, jag köpte en härlig smörgås med brieost ,sallad, tomat, vitlök, oliver och till den kaffe. Ett ställe jag kan rekomendera att göra en utflykt till, att åka dit på  sommaren är ännu härligare då man kan sitta ute och fika i en vacker miljö.

Tankekorn

Hemma är inte där du bor utan där
man förstår dig
                                        C Morgenstern

Barn är som tvättsvampar,
de suger till sig all vår styrka.
Men när vi kramar dem,
får vi den tillbaka.
                                          Okänd
image307

 

Så här ser den ut

Min "nya" bil en Toyota Corolla

image308

Vi tog oss en liten tur idag.
image307

Låååååååång Fredag

Jag har en ilska som sitter i mig fortfarande.

Häromdagen blev jag riktigt J-a arg på en person och det sitter fortfarande i, problemet är att jag då var i en situation som jag inte kunde visa och få utlopp för ilskan jag kände, så därför sitter den kvar i mig. Det är länge sedan jag var sååå arg, det liksom hör inte till min person att bli arg, den ilska jag kände vid detta tillfälle har jag kanske känt max 4-5 gånger under min livstid. När den utlöses så sitter den i så länge och nu känner jag att jag måste få utlopp för ilskan men vet inte riktigt hur det ska ske på bästa sätt för mig. Men jag kommer säkert på en bra sätt att få utlopp för den så att den inte sätter sig i kroppen och skapar oreda där.

Berörde mig starkt

Igår kväll tittade jag på Efterlyst och de intervjuade morfadren till barnen som blivit mördade i början på veckan, mina tårar bara forsade nerför kinderna jag tror jag grät både för honom och mig. han är nog fortfarande i stor chock eftersom han klarade att vara med i programmet. Dottern som är svårt slagen och knivskuren vet ännu inte att barnen blivit dödade, eftersom han stod nära dottern ville han vara med när de berättade för henne om barnen men han visste inte hur han skulle klara de. Barnen var ju hennes allt. Som mormor och farmor kan jag tänka mig in i vilket helvete han går igenom nu. 

image308

Här snöar det fast solen sticker också fram, blåser gör det också. Det är en lat dag och jag går i mogonrocken ff men ska snart duscha och klä på mig för jag ska åka till mitt gamla jobb och hälsa på en sväng på kvällskvisten. 
image307

Jaha då var det dags igen!!!!

Blåkulla nästa eller???? Jo för fasen varför inte ; )
så alla bloggande kvinnor vi ses väl där eller???
Själv har jag polerat kvasten så att den ska åka riktigt fort för det gillar jag. Så Pialotta det var svaret på din fråga

image304
Igår var jag och köpte min bil en Toyota Corolla 1,6 årsmodell 05, så nu är jag för första gången bilägare,oooooops.... men kul också.

Idag har jag varit och hjälpt min dotter som lider av panikångest och social fobi att handla lite till påsken. Att leva med detta är ett stort handikapp och har man inte haft det själv är det väldigt svårt att sätta sig in i hur det är att leva med detta handikapp. Men det är också jobbigt som anhörig att vara vid sidan av, för jag ser ju hur hon lider och kan inte göra något. Jo förresten det kan jan jag och jag gör allt det jag kan för att hjälpa och inte själpa vilket ibland skapar konflikter både inom mig själv och med min dotter, men det löser sig alltid i slut ändan. Hon vet att jag inte sätter "press" (egentligen inte rätt ord) på henne av elakhet utan för att hjälpa henne. 

Tänk nu har jag ledigt ända till tisdag eftermiddag, hur ska det bli jag som är van att jobba för det mesta. Men det ska bli nyttigt och skönt får väl försöka hitta på något kul. Ut och åka bil kanske??? Näe, vi får se vad jag hittar på nåt roligt blir det nog får jag hoppas.

Nu har mina hjärtan börjat dyka upp igen efter att det varit lugnt ett litet tag. Som idag tex så har jag köpt lite naturgodis mycket mandel och nötter lite torkade jordgubbar samt lite mixblandnig som är överdragna med vit choklad. Jag plockar en näve utan att titta i påsen och stoppar in i munnen, sedan tittar jag ner i påsen och vad ligger överst och rakt i blickfånget, jo ett vitt ckoklad hjärta. Tror ni att jag plockade upp det och fotade det, Yes, Yes de kan ni skriva upp att jag gjorde, på sista tiden har jag faktisk fotat varje hjärta som dykt upp framför mig. Jag har ju nu en mobil som det funkar att fota med vilket det inte gjotde med den gamla trots att jag hade kamera på den också.

Tankekornet för dagen

Vi lever alla under samma himmel,
men inte under samma horisont.
                                 Konrad Adenauer
image305

image296


Jobbat helg

Ja..... nu har jag jobbat en helg igen!
I lördags var jag ledig fyra timmar på em för att fira min bror som fyllde 50 i fredags. Vi var till Orbaden konferans och åt mat en verkligt god middag med kaffe och en härlig jordgubbstårta till efterätt.
Här är den maten jag åt "Pärlhöna, potatiskaka, murkelsås, en mörk vinsås tror jag det var samt morotspure och gröna bönor

image303

Underbart gott vill jag lova!!!!!

Jag kan också berätta att jag var häst också då till Selma 3 år, min brors barnbarn. Ibland är det bra att ha en väska med långa band den var helt perfekt att använda som tömmar till hästen som hette Indianen. Gissa om jag fick springa ;) men det var ju bra att  motionera ner maten och kul var det också.

I dag är det varit fullt upp, först till min väninna och hjälpa henne lite efter det var det R K och möte med personalen och på kvällen skulle jag haft meditationskurs men det blev inställt så det blev ett varmt härligt bad med badbomb från Lusch och nu är det nog dags för att sova ellller vad tror ni?????
 
I morgon blir det förmodligen bilköp har bestämt mig för bilen jag tittade på i torsdags för jag fick fick priset som jag erbjöd säljaren, inser att jag har en sida som jag inte vetat att jag hade.

Tankekorn

Viss kärlek är som vinteräpplen,
mognar sent och håller länge.
                                                 Okänd

För varje minut som du är arg
förlorar du sextio sekunder av glädje.
                                                   Okänd
God natt
image296

Jag måste bara delge er detta

Hej, på er


Om ni tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för dig så att du lättare kan förstå mig. En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där.

Hon är en listig jävel.
Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne.
När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka.
Jag tycker det är ganska grymt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej.

Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.
Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig.
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom!!!
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl.
Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.
Men det är inte bara pengar som försvinner.

Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt såna saker som choklad, vin och annat gott.

Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad.
Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort.
Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt barnslig.

Hon ändrar på mina kläder så att dom inte längre passar mej.
Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre.
Detta är särskilt tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.
Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.
Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står.
TV:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre.
Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.

Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis ???

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går.
När jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln.
Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.

Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på - men vad tror ni hände när jag skulle ta ett nytt passfoto?
Just som det blixtrade till ställde hon sej framför mej.
SÅ NU MÅSTE JAG HA HENNE I PASSET 5 ÅR FRAMÅT ! 

image302

Vad är det de säger - tala är silver, tiga är guld........................

image300

Nyduschad står hon framför spegeln bredvid sin man,
och klagar på mina små bröst.
Istället för att som han brukar göra,
säga att dom inte alls är små,
ger han helt otippat ett förslag istället.
Han säger:
-  Om du vill att dina bröst skall bli större,
ta då en bit toapapper, och gnugga med det mellan dina bröst ett par sekunder varje dag.  
Smått chockad, men nyfiken nog för att prova,
hämtar hon en bit toapapper och ställer mig framför spegeln och börjar gnugga.
-  Hur lång tid skall det ta? frågar hon sin man
Det  tar några år, så blir dom större, svarar han självsäkert.  
Hon  slutar att gnugga.
Tror du verkligen att om jag gnuggar en bit papper mellan brösten i några  år,
att dom skulle bli större av  det?
Utan  att blinka, svarar han henne:
-  Det funkade ju på din röv, eller hur?!  

image301

Han lever fortfarande och med en hel del träning kommer han också
att kunna gå en dag, säger läkarna. 

Dessa två fick jag via E-mail idag
Jag hoppas ni ficke er ett skratt för det fick jag i alla fall.

Ha det gott och kram
image296


En bra dag

Det blev en bra dag igår.

Mässan i Sundsvall var intressant med en del duktiga föreläsare god mat fick jag också samt träffade nya trevliga människor. Jag tittade på en bil som jag blev intresserad av, blir det rätt pris på den så köper jag den.
Mitt första styrelsemöte som ordförande gick också bra. Så med andra ord det var en bra dag.

Trodde att jag skulle vara ledig i helgen men tyvär så blev det inte så jag börjar jobb någon gång på em. Men i morgon på dagen så ska jag vara ledig några timmar för att fira min bror som fyller 50 år i dag. 

Sven
image299
Tankekorn

Den upplysning du söker omsluter dig redan, genomsyrar ditt inre.
Den strålar genom allt, som ditt innersta.

När alla idéer och begrepp om den faller bort är det som
återstår ren, klar medvetenhet... upplysningen själv.

Du är den
                                                                      Brandon Bays

Jag önskar alla en trevlig helg så återkommer jag på måndag
En STOR Kram
image296

I morgon

I morgon blir det nog en hektisk dag.

Jag blir hämtat klockan 07.00 av min arbetsgivare för att vi ska åka till Sundsvall för att vara med på en mässa. Det ska bli kul och intressant. Sedan på kvällen ska jag hålla i mitt första styrelse möte, en ny uppgift för mig som jag ser fram till.
Mitt liv känns ganska spännande just nu måste jag säga, jag får vara med om saker och händelser som jag känner stor ödmjukhet att jag får vara med om. Jag känner fortfarande att detta år kommer det att hända något stort och possitivt i mitt liv, men jag vet inte vad och lika bra är väl det.

Eftersom jag ska åka klockan 07.00 i morgonbitti får det bli ett tankekorn nu istället, jag är ju så otroligt morgontrött så upp och skriva på bloggen det hinner jag bara inte i morgon bitti. Men jag hoppas att jag orkar när jag kommer hem i morgon kväll annars så återkommer jag på Fredag. 
image298
Tankekorn

Det finns stora män som får andra
 att känna sig små, men den verkligt
store mannen är den som fårvar och
 en att känna sig stor
                                       G K Chersterton
image298
Önskar alla en bra dag
image296Bryter Tystnaden

image297
Först och främst vill jag tacka ALLA er bloggvänner som varit in och skrivit värmande kommentarer på min blogg nu när jag inte varit aktiv på ett tag. Anledningen att jag inte varit aktiv är att jag inte har haft förmågan att skriva, vet egentligen inte riktigt varför, men jag har haft motstånd mot datorn över huvud taget.

Det har hänt en del saker i mitt liv under denna tid. Jag har varit till Gävle på sjukhuset och även där fått konstaterat att jag dras med en inflammation i skölkötteln och att den bör läka ut av sig själv, för äter jag kortison så kan binjurararna ta skada istället. Jag har blivit vald till ordförande i vår Röda Kors krets samt att jag jobbat en hel del. Kan väl säga att jag har och har haft lite för många järn i elden samtidigt och nu kommit fram till att jag måste prioritera, jag vet att jag sagt det förr och att jag har svårt för det MEN NU MÅSTE DET BLI, så är det bara!!! En sak är i alla fall positivt jag har sagt ifrån mig ett annat styrelse uppdrag, en bra början eller hur?? Skrattar.

Tankekorn

Kärleken är stark. Den lyfter upp
både kjortel och särk.
                             Nordiskt ordspråk

Den rätta tiden att koppla av  är när
man inte har tid med det.
                        Sydney J Harris

Dessa historier fick jag med E mail, något att skratta åt. Kan tänka mig att det kommer från Mark Levengood och Unni Lindell:s böcker "Gamla tanter lägger inte ägg" och "Gud som haver barnen kär, har du någon ull". Detta är böcker som jag tycker är helt underbara vill man ha en skratt stund ska men verkligen läsa dom böckerna. De finns förresten på bokrean nu.

Så jag säger bara LÄS, SKRATTA och NJUT

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg
blir det bara en vanlig omelett av det.
                                                                            Mikael 6 år
 
För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt
mycket är det risk att man får trillingar.
                                                                         Johan 7 år
 
För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in
 mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med
 killbacillerna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby.
                                                                            Julie 6 år

 Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör.
Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör.
                                                                          Fred 7 år

 När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas
 fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen.
                                                                       Ida 6 år
 
Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra
 för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång
                                                                         Gun 7 år
 
Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut på
 mjölkproduktionen.
Håkan 7 år
 
Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och
 dessutom har mannen problem med protesen.
Petter 9 år
 
Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var
omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet
 tillsammans.
Kathrine 6 år
 
Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret.
 Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste
 är att man vet det själv.
Nina 6 år
 
Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var
 dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner.
Marie 7 år
 
När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej.
Cathrine 5 år
 
Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst.
Det är intesäkert att man vill klä av sig heller.
 Linn 7 år
 
När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller
 det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna
 och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De
 som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han
 bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra
 matbord istället.
Regina 7år
 
Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader.
Hedda 6 år
 
Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.
Tove 9 år
 
Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop.
Erland 6 år
 
Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill
 bara inte erkänna det när han frågar.
 Tone 7 år
 
Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
Siri 6 år
 
Männen har flera framdelar på kroppen.
 Julie 6 år
 
Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i
 en sorts ålder han också. Den kallas panikålder.
Stina 9 år
 
Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
Martina 6 år
 
Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder.
Marion 6 år
 
Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar.
Mia 4 år
 
Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
Hassan 6 år
 
En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
Erland 6 år
 
Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag
 får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror
 plats.
Katja 7 år
 
På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för
att de har mjölkat så många familjemedlemmar.
Heidi 6 år
 
Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att´
hennes toppar har blivit lite lösaktiga.
Stina 6 år

En stor varm kram till Er alla

image296


RSS 2.0