Trött

Nu är jag tött!!

Har nyss kommit hem från en modevisnig som vi på Röda Korset ordnat, tidigare i dag hade vi personalmöte  på jobbet så det har varit en fullspäckad dag kan jag säga.

Grattis till min svägerska Lotta som fyller år i dag


Nu ska jag gå och lägga mig på den här


Och sedan sova

Tankekorn

När du gör en rutinmässig sak på annorlunda vis
låter du en ny människa växa inom dig.
                                              Paulo Coelho

Nu har det hänt igen
Denna tuva hittade jag på jobbet i helgen när krattade

Det här hjärtat som fanns framför mina fötter idag  när jag var ur och gick, ger jag till min son Tony som fyllde år igår.

Tankekorn

Den som älskar har erövrat världen
och är inte rädd för att mista något.
Sann kärlek är att ge sig fullkomlig hän.


Lite inspirationslös just nu

Just nu så känner jag mig utan inspiration att skriva.

Egentligen skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om denna dag.

I dag rann min bägare över på en person som jag har haft tålamod med under något år, men idag gick den personen över gränsen. Jag blev bara sååååå Jävla (ursäkta ordvalet) aaaaarrrrrrg!!!!!!!!! Det är längesedan kan jag säga, efteråt när jag kom hem så slocknade jag.
Känner egentligen att jag skulle behöva skriva av mig men, men......................

I morgon har jag bestämt mig för att Spela boule som jag inte gjort på länge. Vi brukade vara ett härligt gäng med mycket skratt som spelade tidigare, så jag hoppas att det blir det i morgon också. För det behöver jag nu.

Tankekorn

Det går inte att omvandla mörker till ljus
eller stagnation till rörelse utan känslor
                                                Carl Jung
 

Visst är det märkligt!

Boken jag läse nu har givit mig flera insikter.

Började läsa den här boken för ett tag sedan men då läste jag bara tio sidor sedan lade jag ifrån mig den, det var förmodligen inte rätt tid för mig att läsa den då. Nu kan jag nästan inte lägga ifrån mig den och femöring på femöring trillar ner och faller på plats och påverkar mig både fysiskt och själsligt, ändå har jag bara läst 130 sidor ca och har 300 kvar så undrar om jag är en ny människa när jag läst klart,
 S K R A T T A R. Livet är bra härligt!!!!!
Fast inte alltid helt lätt. 
I perioder när jag är i utvecklingprocesser så kan det vara ganska tufft, men jag vet ju att när jag kommit igenom den perioden så känns live lättare. För mig är det viktigt med personlig utveckling när jag jobbar med människor som har det jobbigt. Eftersom jag en gång medvetet gått in för att  jobba med personlig utveckling både personligt och med andra så går det inte att kliva av från den vägen.

Tankekorn

Handling utan tanke är meningslöst,
och tanke utan handling är hyckleri.
                                     Ayn Rand


Lite av min tisdag

I dag vaknade jag faktiskt i bra tid

Började dagen med att jag fick  reda på att en person var arg på mig och hade skällt över mig, människor som skäller för att de tror en massa saker blir jag såååååå himmla trött på. Så jag tog helt enkelt och ringde upp personen i fråga och undrarade vad hon var arg på egentligen, feltolkningar och det redde ut sig. Jag sade till den här personen att det hade varit bättre att ringa upp mig istället för att ödsla en massa onödig energi på egentligen ingenting. Den energin hade hon kunnat använda till annat. 

Mitt på dagen tog jag mig en prommenad i vårsolen men det var lite isande vindar men dety var härligt ändå. Var in och tittade på blommor till balkongen på Mobackes och hör och häpna JAG FIKADE INTE på "lilla k". Fast jag var in dit och skulle köpa deras specialblandade gröna te som jag köpte förra lördagen, jag gav bort det till en som inte hade tillfälle att åka dit och handla själv. Men det var slut ! Fast det kommer hem igen, kan rekommendera det för det är verkligen gott.
Inte blev det några blommor heller för jag insåg att jag måste köpa blommjord också så då tog jag och prommenerade vidare till optikern för kolla om de kan laga mina glasögon. De måste sätta dit en ny front och det fanns inte den färgen jag har på mina glasögon nu utan endast beige/bruna. Bestämde att de skulle beställa hem så jag får se om jag passar i den färgen annars måste det bli helt nya bågar, jag som trivs så bra i de som jag har.

Jag läser en bra bok som jag har lite svårt att slita mig ifrånTankekorn

Livets väg slingrar sig fram, och två riktningar är aldrig detsamma.
Och änå kommer det vi lär oss från resan, inte från målet.
                                               Don Williams, JR

God natt!!! Nu tänker jag lägga mig och läsaLångfedag

Laddar upp inför jobb och

Börjar dagen med en lååååååång skön promenad i snabb takt, jag har nog varit ute minst 1½ timme
På min väg ser jag en massa barnfamiljer som är på en stor lekplats mitt emot på isen ser jag en massa folk som pimplar lite senare hör jag en massa stoj från dem så jag undrade vad de pimplade egentligen "ler".....
Ytterligare längre bort på isen har visst kråkorna eller skatorna riksdag. Jag svär för mig själv fasen jag som tänkte ta kameran med mig och glömde den förståss

Nu är jag hemma igen och ska göra mig klar för jobb

Tankekorn

Om jag fick leva om mitt liv,
skulle jag börja gå barfota tidigare på våren
och hålla på med det
 längre in på hösten.
Jag skulle dansa oftare.
Jag skulle åka mer karusell.
Jag skulle plocka fler tusenskönor.
Nadine Stair


Glad påsk!

Köpte två sådana här blommor i dag som jag gav bortJag tycker sånt här är vackert

Tankekorn

Vad kan man mer begära
än en liten äng
att vandra på
och det oändliga
att drömma om.
Victor HugoMatförgiftad???

I går hade vi handledning

och då brukar vi hämta mat från någon resturang om vi inte har mat med oss, jag själv hade en paj som jag skulle ta med mig MEN GLÖMDE den förståss. Så jag beställde mat tillsammans med de andra från en resturang, stekt sill, potatis och sås, jätte länge sen jag åt detta och såg verkligen fram till att äta detta. När jag sitter och äter min mat känner jag en liten härsken oljesmak men fortsätter att äta men kan bara ta ett par tuggor till ochsedan får jag springa till toa och det kommer upp, men allt kom inte upp. Resten av dagen och kvällen samt natten mådde jag inte bra kan jag säga fast jag jobbade. Är inte helt okey idag heller varit på toa några gånger plus att jag har ett litet illamående som ligger och gnol. Det var meningen att jag skulle jobba idag och kväll också men det blir inget av med det i alla fall.

Jag skulle egentligen vara ledig i påskhelgen men det blev ändrade planer, det blir så i mitt jobb ibland eftersom jag jobbar med människor. Så nu vet jag vad jag ska göra i alla fall, meeeeen hade nog gärna varit ledig kan jag säga.

Nya skor blev det i förrgår, bäst att passa på för ifjol hittade jag ingaOch nu hittade jag två par t o m men köpte bara det ena, men funderar ff på de andra också som det var lite lägre klack på och det skadar ju aldrig med två par eller...... ;) håller jag på att övertyga mig själv nu *L*

Tankekorn

Det hjälper inte att drömma
om fler rosor i trädgården -
man måste plantera dem också
Gerorge Elliot

Vacker blomma

Den här fina blomman fick jag av mina vänner i går

Det ser ut som att det är en massa små hål i bladen, vacker kruka också. Den blev jättefin i mitt köksfönster.

Det var så härligt att träffas igen, meditera har jag gjort i många år och har haft kurser både i Söderhamn och Bollnäs.
Nu är vi på gång igen!!!

Idag på förmiddagen har jag och dottern varit ut och gått på förmiddagen var lite blåsigt men solen sken så det var skönt ändå, nu är det snart dags för ett jobbpass igen.

Tankekorn

Livet är inte som en ljusstump för mig.
Det är som en brinnande fackla,
som jag fått för en liten tid,
och jag vill få den
att brinna så klart som möjligt,
innan jag räcker över
den till framtida generationer
George Bernad Shaw


Söndag förmiddag

Söndag förmiddag

Molnigt är det idag så det blir städning av gästrum idag och eventuellt sömnad av gardiner, skulle ha målat mönster på väggen i köket men har i te riktigt inspiration till det men det kanske kommer. I kväll kommer Rigmor, Helen och Anita vi ska meditera, det är ett tag sedan nu så jag ser verkligen fram till att träffa dem igen.

Jag fortsätter mina tankar kring puss o kram

Jag som person är en kram människa kan lätt krama om andra människor men idag frågar jag alltid om jag får ge en kram om det är någon som jag inte känner väl. Vissa människor vill  absolut inte bli kramade och då ska man acceptera det, för det finns ju en orsak till det också. Vissa kan säga av artighetsjäl att de vill ha en kram men när man kramar om dem så känner man motståndet. Men har de fått frågan och då har de ju kunnat göra ett val att säga nej.
Själv har jag funderat många gånger om man ska skriva kram i bloggen när man gör kommentarer hos er andra, jag har valt att göra det hos er jag skrivit hos länge och ni även skrivit hos mig, personligen skriver jag  det inte i när jag är in till en blogg första gången. Ni ska veta att jag många gånge funderat hur jag ska göra med "kram" när jag gör inlägg. Jag hoppas verkligen att om ni inte vill att jag skriver kram i mina kommentarer talar om det för mig.
Mig personligen gör det absolut ingenting, tycker det är mysigt när ni andra skriver kram i min blogg eftersom jag är sån om person.
Något jag reagerat på i mitt jobb är att ungdomarna ofta säger "älskar dig" i telefonen när de pratar med personer de aldrig träffat personligen, hmmmmmm.............. jag funderar att när man verkligen älskar någon vad säger man då???
Så egentligen är jag inte alls förvånad att man kan säga puss o kram åt en främmande människa i telefonen, men blev lite snopen att en äldre person sade puss o kram. Hör det annars nästan dagligen på jobbet när ungdomarna pratar i telefon. Har ifrågasatt det där med dem men jag har inte fått något bra svar på frågan vad det beror på att man säger så här utan urskiljning.  
Anledningen att jag reagerade på puss o kram är att jag blev så snopen att det kom från en person i ca 45 års åldern. Men det är kanske så att det är bara att vänja sig med dessa uttryck.

Den här passar väl bra till inlägget *Skrattar*

Tankekorn

Håll kvar dina drömmar!
Bevara i ditt hjärta
en lugn, hemlig liten vrå,
där drömmar kan få
en skyddad plats
att trivas och växa.
Louise DriscollSolig Lördag

Här har jag haft en riktig solig och härlig Lördag

Det blev fika på Lilla KGod men mäktig mango cheesecake, jag gick också därifrån med en påse grönt teSnart påsk

Därefter blev de Villa Vanilj


En ny butik i en villa på ett vanligt villaområdei Bollnäs, litet men mysigt mycket fina prylar väl värt ett besök där.

Igår när mamma och jag var till Lilla K och fikade satt jag så till att jag såg in till Mobackes blomster bord och mina ögon fastnade på en speciell blomma som jag bara måste köpa när jag gick därifrån.Jag har aldrig tidigare sett denna blomma och när jag kom hem så tittade jag på namnlappen som satt i blomman
det står Velvetea 'Secret Love', Kan ni tro att jag tappade hakan jag med alla hjärtan som förföljer mig och nu detta Skrattar........
Så här blev det i fönstret med den i alla fallBlomman ska stå soligt men inte i stark sol så detta fönster är perfekt, den ska toppas så att den blir buskig och vattnas med gödning 1 gång i veckan. Hoppas jag lyckas med detta. den kan bli betydligt större. Blommorna är vita och liknar en viss sorts orkide den har också lite gult och rött i sig.

Tankekorn

Vad världen behöver
är människor
som har drömmar
och som banar nya vägar -
hur krokiga de än må vara.
Okänd


Tack Calle

I dag fick jag tillbaka min dator!Tack Calle för att du hjälpte mig!

Tänk vad handikappad man blir och vad jag har saknat den trots att jag bara varit utan den i en vecka. Men nu är det bara att tuta och köra igen. Det var lite fel tid på månaden att vara utan dator, det var ju betalaräkningardags liksom. Men det löste sig det också som tur var.

Jag har en fundering 

Jag pratade med en person i dag i telefonen som jag aldrig pratat med tidigare, det var en kändis jag pratade med. När vi avslutade samtalet säger hon puss och kram,  jag fick ett annat telefon nummer av henne till en annan kändis dit jag skickade ett sms svaret jag fick av honom avslutades med kram.
Min fundering är nu är det vanligt att man säger så till personer man inte känner eller rättare sagt inte har en aning om vem det är när man avslutar ett samtal. Sms:et jag skickade avslutade jag strikt  "Med vänliga hälsningar". Är jag helt ute eller?????

Tankekorn

Att våga vara den Du är - utan
masker, föreställningar och yttre
måsten - kräver mod. Men om
du inte vågar vara den du är så
Kväver du ditt mod.

RSS 2.0