Yes, Yes, Yes

I morgon åker jag till GÄVLE!!!!!

För att ha några dagar med min sons sambo Mija och barnbarnen. Tänker ta med mig assistenten och baka bullar med barnen, jag längtar så det sprakar i hela mig.

Jag har varit på Röda Korset idag efteråt var jag till en vänner och vi tog en tur till Orhalla i kvällj för att lyssna på Jerry Williams. Biljetterna var slutsålda för länge sedan men vi hittade en plats utanför där vi kunde lyssna och se honom.
 I kväll var det vacker väder men ifjol när jag var dit och lyssnade på Jill Jonsson spöregnade det under hela uppträdandet, då hade jag köpt biljett. Men det gick det också, trots att jag hade regnkläder på mig så hade jag blivit blöt mest om fötterna för det droppade ner från kläderna på dem, bilen var parkerad på en åker och gissa om det var lerigt där när föreställningen var slut och man skulle åka därifrån.Många båtar var det där ikväll

Tankekorn

När du skrattar
dansar din själ.
                    Lina

Idag har det känts som min själ dansar, fast jag har ju inte skrattat hela dagen.


I dag

Idag har jag varit till Röda Korset

Inte är jag göralös fast jag inte har något jobb eftersom jag är ordförande i en Röd Kors krets och kretsen har och håller på att gå igenom en omvandlingsprocess så finns det massor att göra där. Har känt att jag inte kunnat engagera mig tillräckligt mycket när jag har jobbat så nu när jag är arbetslös tänker jag lägga ner lite extra engageman på detta.

När jag hade varit på RK så åkte jag till min bror och svägerska för Roland ville ha lite smakråd vad gäller nya glasögon. Jag vet ju vad svårt det är eftersom jag själv nyss köpt glasögon. Roland är duktig att massera så jag passade på att få lite massage, nu förstår jag vad huvudvärken kommer ifrån som jag dragits med en längre tid. Trodde det hade med de nya glasögonen att gör men det kommer säkerligen från bröstrygg axlar och nacke. Det gjorde rejält ont men det var skönt efteråt.

Iblan blir det väldigt märkligt
 


Jag hade tänkt lägga in en låt med Ted Gärdestad  eftersom de spelar hans låtar på Orhalla i kväll. När jag sitter och lyssnar på flera låtar av Ted kommer jag även in på Björn Afselius, Sonia Alden, Shirly Clamp och till sist den här med Sanna Nielsen samt den engelska versionen med Westlife. Men det fick bli den svenska, mitt hjärta höll på att sprängas och mina ögon fylldes med tårar.

Den tog verkligen tag i hela mig ordentligt

Jag hoppas den ger dig lika mycket som den gav mig
Fast ger den dig bara hälflen så mycket av vad den gav mig så är det gott nog ;))

Kram

Städdag

Storstädningen har börjat

I dag kom jag igång med att stor städa trots att det var söndag, vardagsrummet fick bli första rummet jag tog tag i. Putsade äntligen fönstren  och fick upp gardinerna jag sytt hade egentligen tänkt mig dem till sovrummet men isåg att de passade bättre färgmässigt i rummet, och så fick det bli. Naturligtvis blev det rensning av prylar också för jag har ju besämt att jag inte ska ha sådant som jag inte använder, så det är bara att fortsätta att följa den tanken.Ljust blev det också
Jag har två fönsteri mitt v-rum och jag hade sytt fyra längder gardin men när jag sätter upp gardinen i det lilla fönstret får jag för mig att jag bara ska ha en längd där. Skulle jag ändra mig så är det ju bara att sätta upp den andra också, men jag är ganska säker på att det inte blir så. för jag gillar mycket ljus.
 


Kan väl också säga att det inte är allt för ofta jag hittar gardiner för 25 kr/m men Ikea hade de i alla fall.
När jag var färdig med rummet så fortsatte jag med badrummet och efter det blev det strykning. Så nu är det bara sovrum, kök och gästrum kvar *skrattar* jag hoppas bara att jag inte är lika seg då som jag varit idag. Men det har ju gått bra i alla fall och det känns sååååå könt att jag äntligen kommit igång för detta har legat som ett ok på mina axlar. Fick upp några fler tavlor och foton också som jag inte riktigt vetat var jag skulle sätta upp.

Tack Dennis, och en stor kram till dig för att du gick och köpte sallad åt mormor så jag slapp avbryta städningen med att laga mat.

Tankekorn

Om gräs kan växa bland
betong, kan kärleken finna dig
när som helst i livet.
                                         Cher

Kram  

Väckt av telefon

I morse blev jag väckt av telefonen.

Det är det värsta jag vet att bliväckt av en telefonsingnal. Men i morse gjorde det inget vet inte varför, jag klev upp gjorde frukost och läser tidningen. Känner glädje i hela kroppen, det käns som att jag har massor med guldstjärnor i böstkorgen som exploderar ut i hela kroppen, en underbar känsla. Tittar i tidningen ser tre jobb som jag kan söka, märkligt gjorde avslut på mitt jobb igår och tidigare när jag tittatpå AF har det inte funnits något och nu helt plötsligt finns det tre. Så det är bara att sätta igång att göra ansökningar och skicka iväg.
Det här fick jag via mail idag så det får bli mitt tankekorn

Visdomsord

Om du har fått detta meddelande,
är det för att någon tycker om dig!!! 


Detta Tantra har kommit från Indien och, vare sej du
är vidskeplig eller inte ge dej själv några minuter för
att läsa igenom detta...

Det innehåller meddelanden som är mycket användbara för själen...

Detta TOTEM TANTRA har skickats till dej för att ge dej tur...

Det har redan cirkulerat runt jorden ett 10-tal gånger...


LIVSINSTRUKTIONER:


1.
Ge människor mer än vad de förväntar sej
och gör det för att du tycker om det...


2.
Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får
och sov inte så mycket som du skulle vilja..


3.
När du säger: ' Jag älskar dig', säg det på riktigt...


4.
När du säger: 'Jag är ledsen', se personen i ögonen...


5.
Tro på kärlek vid första ögonkastet...


6.
Älska djupt och passionerat.

Du kan bli sårad, men det är de t
enda sättet att leva livet komplett...


7.
Förolämpa inte!


8.
Tala långsamt men tänk snabbt...


9.
Om
någon ställer en fråga som du inte
vill svara på, le och fråga istället:

' Varför vill du veta det?'


10.
Säg prosit när du hör någon nysa...


11.
Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap...


12.
När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast...


13.
Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler :o)


14..
Spendera lite tid ensam...


15.
Öppna din famn för ombyten/förändringar,

men släpp inte på dina värderingar...


16.
Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret...


17.
Lev ett bra och värdigt liv...


18.
När du blir gammal minns det som varit,
då kan du njuta av det en andra gång...


19.
Tro på människor, men lås alltid din bil....


20.
Dela med dig av allt du vet...

Det är ett sätt att uppnå odödlighet.....


21.
Avbryt aldrig någon som håller

på att visa dej sin tillgivenhet...


22.
En gång om året, åk till ett

ställe du aldrig varit på....


23.
Om du tjänar mycket pengar,

placera dem för att hjälpa andra

medan de fortfarande lever..


24.
Lär dej alla regler, och bryt en del...


25.
Närma dig köket och kärleken med djärvhet...


Jag har nyss kommit hem från Crusing mycket fina bilar kan jag säga, mullrande V8:or och bilar som burnade så däcken rök och gjorde svarta cirklar på vägbanan.

Tidigare idag var jag till Alfta med min svägerska Lotta och köpte lite kläder på Ragnhilds för första gången, det fanns en hel del fint där till bra priser. Sedan blev det fika på Mobackes. Nu ska det bli en stund på spikmattan vem vet jag kanske sover hela natten på den det har hänt tidigare.


Sista dagen på jobbet med eleverna

Ja då har jag gjort mitt sista arbetspass med eleverna.

Så det blev mycket tårar idag när jag skulle gå hem från jobbet, kommer att sakna eleverna men känner att jag är färdig med jobbet i övrigt. Nu ska jag ta det lungt några dagar eller lungt och lungt jag har bestämt mig för att börja med att städa lägenheten ordentligt. Det har blivit lite slarvigt städat här hemma för jag har inte riktigt haft orken när jag kommit hem från jobbet och jag har ju jobbat aldeles för mycket också. Visst jag har ju hållit efter något så när men ibland måste man göra det lite grundligare samt putsa fönster och byta gardiner också. Jag har ju sytt nya gardiner till alla fönster så det ska bli roligt att sätta upp dem.

I onsdags var jag och gjorde en inre resa för att försöka komma tillrätta med en ensamhetskänsla som jag burit på så länge jag kan minnas. Har försökt göra det tidigare men inte kommit åt den riktigt men nu var tiden mogen. Jag blev riktigt däckad efteråt så det var bara ett åka hem och lägga sig. Nu ett par dagar efter den inre resan så känns det som att mitt inre lungn har djupnat, men det brukar ta någon vecka innan det har satt sig i hela kroppen. Men jag är ju van ;))

Det spelar ingen roll hur mycket det regnar eller har regnat här så känns det som att solen finns inne i mig i alla fall.

Tankekorn

I det ögonblick som vi väljer att
börja älska, går vi mot frihet.
Bell Hooks

En dag på stranden

I dag har det varit en dag på stranden igen

I tisdags var jag , dottern och Urban (fd make) till SundsvallDet blev inte så mycket handlat men  vi hade en jättebra dag där.

I natt kom jag på att jag den senaste tiden varit dålig på att laga mat till mig själv, har mest ätit fil och jordgubbar och mjölk med keloggs fiber plus. Så jag ställde mig och lagade mat klockan ett i natt jag hoppas att det inte hördes till grannarna. Det blev några matlådor som jag frös in.Det är kyckling m kokosmjölk och jordnötssmör.

I kväll har jag tänkt att laga till mossaka och frysa in, jag måste verkligen bli bättre på att laga mat till mig själv. Egentligen gillar jag matlagning, men det är roligare att laga mat till fler än när jag ska laga mat bara till mig själv. På jobbet är det inga problem utan det är när jag är hemma och är ledig som lusten till matlagningen inte infinner sig hos mig.

Tankekorn

Till låns har vi
sommarens ängar,
vänner och hemmet -
till låns har vi livet själv.
Gunnel o Kjell Svärd

Tankar i regnet

I fjol till jul flyttade jag in i min nya insats lägenhet.

I trappuppgången där jag bor bodde då två familjer och resten var ensamstående, nu helt plötsligt bor det bara ensamstående i denna trappuppgång. De som var familjer eller par där har den ena parten flyttat, visst det är ju inte ovanligt med skilsmässor men idag när jag kom på det kändes det lite märkligt att alla i denna trappuppgång är singlar.
En annan tanke jag har haft när jag suttit på min balkong vid flera tillfällen i sommar. Huset som står mittemot där jag har min balkongen bor det många invandrare och när jag satt på balkongen när det va så varmt ute kändes det ibland som om jag var i utlandet. Dels doftade det så och jag hörde invandrarbaren leka och prata på sitt språk och även vuxna som pratade och skrattade. Då tänkte jag att jag behöver nog inte åka iväg till utlandet  för det kände som om jag var där redan ;)), men längtar iväg ändå. Men det är i alla fall ganska farsinerande.Idag har jag bakat tekakor till Röda Korset nästan 200 st,
och i morgon blir det en färd till Sundsvall och Birsta.

Inget tankekorn idag för mitt huvud värker så nu får det bli sängen.

Gabriellas sång

Gariellas sångBara såååå vacker

Sången får stå för tankekornet i dagUnderbar

Köpte en skiva med Sonja Alden för ett tag sedan

Jag har lyssnat på skivan flera gånger i bilen, men igår vet jag inte vad som hände men den här texten tog tag i mig så djupt helt plötsligt.I dag arbetsförmedlingen

Ja, i dag var det första besöket hos Arbetsförmedlingen

Och jag är nog den knäppaste som går i ett par skor för jag kände bara stor glädje när jag gick därifrån. Det känns som att nu kommer nya möjligheter och något bättre jobb till mig, därav min känsla av glädje. Jag sa faktiskt till min AF förmedlare att jag upplevde det som positivt att komma dit, det kändes som om min positiva känsla smittade av sig på henne. Vi hade ett jättebra samtal kan jag säga. Fast riktigt utan jobb är jag inte ännu för jag har lite timmar i juli också.

Det här är sommar de, tycker jag

Tankekorn

Bara den som kan finna liv
kan finna skatter
                         Paulo ChoeloTårar

I dag kom tårarna på migDen här buketten fick jag  i dag med dessa ord

Christina
"Ställer alltid upp i vått och torrt.
Ditt lugn och din fasthet har varit oerhört betydelsefullt
för våran verksamhet."

När jag läste detta kunde jag inte hålla tårarna inne, de bara strömmade ner för kinderna.
Vi hade avslutningsfika på jobbet i dag men några av oss har lite timmar kvar att jobba i juli också, bl a jag.

Tankekorn

Den om inte gör några misstag,
gör vanligtvis inget alls.

RSS 2.0