Älska mig för


Den här bara älskar jag
För det är väl allas önskan att bli älskad för vem jag är, eller?

Tyvär så är det så att många människor bara ser till det yttre skalet istället för att se hela människan.
När jag gick min utbildning skulle vi en gång ta med oss något som betydde mycket för oss och då tog jag med mig en skiva med den här låten på som jag spelade för de andra i gruppen. det var många tårar som flödade då.

Kram till er önskar alla en fin allahelgonsdag


Det känns

Som att min själ dansar just nu.

I morse fick jag kliva upp tidigt för jag skulle till Arbetsförmedlingen där jag träffade min coach och handläggare, ett bra möte måste jag säga och jag är väldigt nöjda med dessa. Vilket jag också sa till dem.
Efter de mötet tog jag en prommenad i solen och de var helt vindstilla, behöver jag säga att jag bara njöt.
I dag var en sån dag när jag var totalt i nuet när jag var ute och gick, tänk vad mycket mer man ser och njuter av de som man ser på sin väg när man är här och nu. Det lilla blir så betydelsefullt.
 


Så mycket rönnbärNi skulle sett vad vackert det var med de gröna fågelhuvudena i solen de formligen gnistrade, vilket inte syns riktigt på bilden syn nog.

Efter min pommenad var jag och träffade min gamla arbetskamrater en av dem har fått en liten söt killePå de här små liven kan man sitta och beundra hur länge som helst.

Tankekorn

Kärleken inspirerar, lyser upp,
anger målet och visar vägen.
Mary Baker Eddy
 


Var är jag på väg???

Idag har jag en sån där dag.....Där jag funderar på var jag är på väg i livet?

 Känner att jag är på väg att lämna något bakom mig vilket skapar både sorg och nyfikenhet. Saknaden av en  vän som bara fanns där för mig när jag behövde är påtaglig just nu, någon som bara hjälpte mig att hålla ihop korthuset så att det inte rasade. Fast ibland rasade de och då fanns min vän där för mig så att jag själv kunde bygga ihop det på ett nytt och bättre sätt. Måste skratta också i alla tårarna som flödar just nu.

Både skratt och gråt är helande som tur är ;))

Livet är egentligen bra härligt om jag tänker efter, ingen dag, timme, minut eller sekund är varandra lika någonting förändras hela tiden både i oss själva och utanför oss. Ibland så kanske man tycker att livet är entradigt och händelselöst men tänker man efter så varken är eller kan det vara så, utan det är vi själva som skapar den föreställningen.

I morse började jag att läsa en bok som heter Alla goda ting är tre, av Robert Moss, den handlar om att se kraften i drömmar, sammanträffanden och fantasin.
Istället för de vanliga tankekornen tänker jag dela med detta som står i boken för att jag vet av egen erfarenhet att det stämmer:

Dömmarnas nio gåvor

1. Vi löser problem medan vi sover.
2. Drömmar förbereder oss för kommande
utmaningar och möjligheter.
3. Drömmarna håller upp en magisk spegel
för våra handlingar och beteenden.
4. Drömmarna visar oss vad vi måste
göra för att hålla oss friska.
5. Drömmarna är hemliga laboratorier.
6. Drömmarna är en kreativitetsstudio.
7. Drömmarna hjälper oss att hela vårt
splittrade jag.
8. Drömmarna erbjuder nycklar till
bättre relationer.
9. Drömmarna kallar oss till vårt
högre livsändamål.
 
De nio reglerna för sammanträffanden

1. Det finns saker som tycker om att
ske tillsammans.
2. Tankar är handlingar och får konsekvenser
3. Sammanträffande tilltar när vi
är i rörelse.
4. Livet rimmar.
5. Världen är en skog av symboler.
6. Varje bakslag erbjuder en ny möjlighet.
7. För att hitta vår väg kanske vi måste
gå vilse först.
8. Leta efter den dolda handen.
9. Själens längtan kan skapa mirakel.

Fantasins sju öppna hemligheter

1. Genom att göra en bild av våra
    blockerinar kan vi gå bortom dem.
2. Kroppen tror på bilder.
3. Om vi kan se vårt mål är vi mer än
halvägs framme.
4. Den fantastiska berättelsen jagar oss.
5. Det exixterar en plats av fantasier,
och den är fullständigt verklig.
6. Vi kan utveckla en vision för någon
som behöver en.
7. Ju starkare fantasin är, desto mindre
fantasi krävs det för att se resultaten.

Genom dessa tre saker - drömmar, sammanträffanden och fantasi - kan vi vakna upp inför det kreativalivets hemligheter. Vi blir medvetna om att vi är som magneter, att vi drar till oss människor, händelser och möjligheter som överenstämmer med vår energi och vårt sinnestillstånd. Vi förstår att det inte finns några ogenomträngliga gränser mellan det inre och det yttre, det subjektiva och det objektiva. Vi kommer ihåg att själens längtan skapar mirakel och att vårt arbetye blir bäst om vi utför det som en lek. Vi inser att drömmar handlar mindre om att sova än om att vakna upp. Och vi lär oss att det innevarande ögonblicket alltid är nu.
Allt det här är öppna hemligheter - kunskap som tillhör oss och som vi kan använda så snart vi är redo att göra anspråk på den.


Guldkantad väg

Har varit i Gävle några dagar.

Jag åkte dit i lördags det småregnade men trots det var det otroligt vackert efter vägen, vädret var lika idag när jag åkte hem, vissa sträckor kändes det som att jag åkte på en gulkantat väg. En himmla skön känsla kan jag säga. I övrigt har jag haft en härlig helg i Gävle trots att jag vaknade med en rejäl huvudvärk i söndagsmorse, men Mija masserade mig och jag åt ipren så det mesta av huvudvärken släppte.
Jag hade ingen buggkurs på söndagkväll så jag stannade till i morse, jag tycker att det är jobbigt att köra bil på kvällen när man har ont i huvudet. Annars så älskar jag att köra bil, det är nästan som meditation för mig och många gånger kommer lösningar på problem när jag sitter och kör. Märkligt men sant ;)).Jag har köpt min första julklapp i helgen, otroligt att jag har gjort det redan!!!

Jag är så himmla glad för jag har en helt underbar relation med mina barn, sonens sambo Mija och barnbarnen. Det är inte alla svärmödrar förunnat att ha en sådan härlig relation med sin sonhustru som jag har.

Tankekorn

Ta varapå alla chanser i ditt liv,
för går de dig förbi, dröjer det länge innan de återvänder.
Paulo Coelho


Nu så.....

Nu har mamma bestämt sig

Det blir en flytt till lägenheten på första våningen, skönt att hon bestämt sig. Så nu hoppas jag att det kommer att bli bra för henne. Så nu väntar målning, tapetsering, flyttnig, städning osv.......

Mitt barnbarn fick influensasprutan i onsdags, han behövde ta den för han har astma och allergi så han var prioriterad att få bland de första. Dålig blev han de första dagarna men är nu på bättringsvägen igen, det känns skönt. 

I morgon blir det besök i Gävle till söndag.

Har just tittat på den Amerikanska Kriminalsreien Life och hur slutade de, jo jag gråter! Men det är bara att inse att så är jag nu och har varit en tid. Just nu har jag hamnat i en situation att jag behöver välja om jag ska öppna en ny dörr i mitt liv och se vad som finns bakom den dörren, det är inte alltid så lätt att öppna nya dörrar. Visst är det spännande att göra det, men man kan också stöta på rädslor och en massa frågor och funderingar. Ibland kan jag önska att jag var som jag var innan jag började genomgå min personliga utveckling medvetet, läsa och jobba som behandlare och samtalsterapeut. Men det vill jag egentligen inte och jag gör det inte, utan det är bara svepskäl för att försöka smita undan en process som jag behöver möta och genomgå. Att ta tag i processen på en gång tjänar jag själv mest på.  

Tankekorn

Om du knackar på en dörr
tillräckligt länge och tillräckligt
hårt kommer du förr eller senare
att väcka någon.
           Henry Wadsworth Longfellow 
    


Sovit dåligt

Två nätter har jag sovit riktigt dåligt

Inte så roligt när man ska upp klockan 05.30 och jobba hel dag som jag gjort idag.
Men, men det gick det också och inte har jag varit trött heller.

Ibland blir det inte som man tänkt sig, livet är fyllt av positiva överraskningar om man 
släpper sina rädslor ;))
 


Tankekorn

Bortom tankar på vad som är rätt och fel
finns det en äng. Jag möter dig där.
Rumi


Snö!!!!!!

Så här såg det ut utanför mitt köksfönster när jag vaknade i dag!Det var snö på backen och snöar

Känns lite konstigt eftersom de flesta löven sitter kvar på träden.

Idag ska jag följa min mamma och titta på en ny lägenhet som ligger på bottenvåningen nu bor hon på 3:e, sedan har jag bjudit hit min dotter och barnbarn på mat.
Annat jag ska göra idag är att skriva dagordning tillstyrelsemötet i morgon
 och kvinnojoursutbildning blir det ikväll.
För övrigt får jag väl se vad dagen har att ge.
Träningsvärk har jag i höfterna sedan gårdagens bugg och det tycker jag är kanonbra. För det visar ju bara att jag rör på höfterna som man ska göra och inte vara som en stel gammal kossa, hahaha.


Tankekorn

Förneka ingen sida hos Dig själv.
Det Du räknar som skräp kan bli
grogrund för ett nytt liv. 


Bugg

Söndag kväll

Ännu ett härlig Buggkurs kväll, i kväll var det rikigt mycket fart i låtarna.
Detta är ordentlig motion det!!!På torsdag är det träning kan jag så ska jag gå på de också.
Tänk om jag kunnat göra det här tidigare!!! Men, men bättre sent än aldrig.

Tankekorn

Sluta upp med att försöka
vara fullkommlig. Du har allt
Du behöver för att vara den
Du är ämnat till


Lördag

Vilken Dag!!!

Dagen börjar med att jag sover länge till ca 11 kliver upp går här och småplockar äter min egna specialgjorda gröt som jag står mig mycket länge på eftersom det är mycket fibrer i den. På eftermiddagen ställer jag mig på spikmattan det gör ont som sjutton på vissa ställen under foten och efter 10 minuter står jag inte ut längre, det längsta jag stått på den. Senare började jag må väldigt illa så jag var tvungen att lägga mig och slocknade förståss, hade en riktigt stark dröm så när jag vaknade var jag riktigt vimmelkantig och klockan var nästan 18.
Jag vet inte om jag drömmt så mycket som jag gjort på en och samma vecka som jag gjort denna veckan. Jag som tänkt mig en härlig höstprommenad idag, men så blev det inte :((

Tankekorn

Två människor blickar ut genom samma fönster.
Den ene ser en smutsig ruta,
 den andra ser stjärnorna.


Favorit

♥ Aςai juice ♥Detta har blivit min favorit!!!!! Den är verkligen god.

Vad är Aςai?
Det liknar ett blåbär som växer 20m upp i Acai palmen i Amasonas djungel.
Lokalbefolkningen har ätit detta bär i generationer och det finns många
legender om dess hjälpande kraft.
Jämfört med andra frukter och juicer är innehållet i Acai extremt.
Men det som verkligen gör Acai speciellt är halten av antioxidanter.
Acai innehåller mellan 3-6ggr så mycket Anthyhocyanin som blåbär 
och 30 ggr som ett glas rött vin.
Om man jämför Acai med juice produkter från mangosten har Acai
6 gånger mer antioxidanter.

Vad jag kan säga än så länge för jag har inte druckit ur en flaska än. Jag dricker en ½ dl på morgonen.
Min första reaktion när jag började dricka den var att jag fick gå på toa väldigt mycket samt att jag sover mycket bättre och fått mer energi sedan jag börjat dricka Acai. Jag vet inte men det är kanske den det beror på att min influensa inte tagit så hårt den här gången för idag känner jag mig ganska bra igen efter ett dygn som jag i stort sett sovit bort och drömt massor, jag menar verkligen massor. 

Den här texten av Soja Alden berör mig så mycket därför vill jag dela med mig av den,
jag lyssnar ofta på hennes skiva när jag ska sova.

Du får inte

Du får inte knacka på min dörr,
om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för Din
Du får inte vandra på min väg,
utan att visa mig ditt mål
Du får inte själa av min godhet,
för att fylla upp ditt hål...

Du får inte riva mina murar
som jag omsorsfullt har byggt,
Om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt
Du får inte ha mig som en dröm
när jag vill vara din verklighet
Du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet...

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
Du får be en bön att tiden du behöver
räcker till
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro,
och så att allting vi lovade oss själva
kan få gro...

Du får inte andas på min panna,
inte få mig att falla mer,
Om du inte sen kan stå för
den oreda du ger
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre
än att du gör allting mot mig snart...

Ja du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
Du får be en bön att tiden du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro,
och så att allting som vi lovade oss själva kan
få gro
                 Sonja Alden


Shiiiiiiiit!!!!!

Feber och förskyld

Gissa om jag är irriterad, men det är bara att ligga i sängen så brukar det gå över ganska fort.
Har sovit hela förmiddagen skulle ha jobbat i dag men, men det går ju inte.

Undrar om mitt huvud har krymt för det gör så ont eller så har sågspånen svullit ;)))Men jag är inte ensam för fjärilen sitter på golvet bredvid min säng.
Nu orkar jag inte mer huvudet det värker som sjutton.

Tankekorn

När hade du senast en träff med
dig själv? Hitta på roliga saker
i ditt eget sällskap och lär
känna dig själv.


Jag har en gäst

Kan bara inte kasta ut den nu när det är så kallt.

Men den kommer väl att dö här inne också är jag rädd, undrar vad den äter????
 Hur än jag gör känns det som att det blir fel färstår inte hur den kommit in.Den bor i mitt sovrumLäste ikväll i ett teckenlexikon av solöga så här stod det,
Fjäril: Våga leva ut dina drömmar här, bejaka dina drömmar och få dem att slå in. Bejaka andra dimensioner, gärna kreativt. Dansa och måla.

Jag skulle ha lagt mig för länge sedan, för jag ska jobba i morgon och onsdag på familjebehandlingshemmet där jag jobbade på före behandlingshemmet för ungdomar.

Tankekorn

När jag inte hade något att förlora fick jag allt.
När jag upphörde att vara den jag var fann jag mig själv.
Paulo Coelho


Helgen har varit lungn


I lördags träffade jag den söta lilla krabatenJag har jobbat med hans mamma PernillaEmma och Johan

Emma var på besök hos mig i helgen tyvär så blev hon sjuk på lördagkväll, jag hoppas att jag klarar mig.
 
I kväll har jag varit på buggkurs såååååå kuuuuuuuuul det var min fjärde gång och på slutet gick det riktigt bra måste jag säga. Det beror ju mycket vem man dansar med också hur det går att dansa vissa män är jättetydliga och har rytmen i kroppen och då går det jättebra men en del har inte kommit igång riktigt än. Själv kan tycker jag att det känns svårt ibland med en viss sväng kommer inte ihåg vad den heter, men det löser sig säkert det också så småningom. Jag får en riktig energikick i alla fall av att göra något som jag tycker är roligt, som tur är så är min ischias lite bättre så jag spänner mig inte av det i alla fall.

Tankekorn

När du gör en rutinmässig sak på ett annorlunda vis
låter du en ny människa växa inom dig.
                                         Paulo Coelho


Härlig höstdag

Imorse när jag vaknade

Kändes allt tungt, vaknade sent hade haft mardrömmar som jag inte haft på länge och egentligen så tycker jag att det är positivt med mardrömmar för då händer det saker med min personliga utveckling. DE GILLAR JAG!!!
Men det gjorde att jag hade svårt att komma igång idag. Efter de att jag gått igenom och anaylserat drömmen för att se vad den betydde och få en hint om vad som händer i mitt inre just nu, bestämde mig för att gå ut och gå i det vackra vädret. 
Det blev en rejäl promenad och några bilder på vägen.Kärleksört 

Det blev en kaffe och ostsmörgås på gamla Normans Cafe
Där har jag varit och fikat många gånger men de bytte ägare och då blev det inget bra där i mitt tycke, men nu ka jag rekomendera stället igen.

Tankekorn

Att våga vara den du är - utan
masker, föreställningar och yttre
måsten - kräver mod. Men om
du inte vågar vara den du är så
kväver du ditt mod.


Återkommande

De här tre sakerna är ständigt återkommande i mitt liv

Jag förstår inte varför, det måste vara något jag ska seNyponros har börjat dyka upp i sedan i augustiHärtan har följt mig under lång tidFjärilar har varit mina följeslagare i sommar

Jag vill ha ett svar varför de ständigt dyker upp i mitt liv!!!!!
Ja,aaaa jag vet att jag måste förmodligen hitta det själv i mig själv.
Frustration......


Tankekorn

Den som älskar har erövrat välden
och är inte rädd för att mista något.
Sann kärlek är att ge sig fullkomligt hän.
Paulo Coelho

Önskar ALLA en bra dag, Kram


En härlig helg

I helgen har jag haft besök.

Min vännina Petra från Norrtälje har varit här sedan i torsdags och vi har haft några härliga dagar tillsammans. Det är ett bra tag sedan vi träffades sist så det var så kul att hon kom på besök.

Lite vad vi gjort i bilder.Fredag promenad runt VarpenFika på Lilla k

Strövad omkring på Mobackes och tittade på allt vackert som finns där.Hade en till gäst här, men förstår inte hur den kommit in???Lördag besök på mysiga Majas Cafe i Rengsjö
Här gick vi och strosade länge och tittade på alla vackra saker som finns där.Det blev en fika här också smörgår med kaffeJättegod smörgås och mättande

Tänk vad tomt det blev när hon styrde kosan till Norrtälje igen!!!

Tankekorn

Människan är herre över sitt eget öde.
Hon kan alltid begå samma misstag.
Hon kan alltid fly från allt hon önskar
och det som livet generöst ställer framför henne.


Fredag

Ja nu är det fredag igen!!!

Jag har min vännina Petra här från Norrtälje, det är bara så kul.

Så i helgen blir det inget bloggande för mig, därför önskar jag er ALLA en bra helg.Tankekorn

Hatets kraft kommer inte att hjälpa dig någon vart.
Men förlåtelsens kraft visar sig i kärleken,
och den kan förändra ditt liv till det bättre.
Paulo Coelho

Kram


RSS 2.0