Nu har det hänt igen!

I dag när jag kom tillbaka för att hämta min telefon på jobbet,
låg det här hjärtat plötsligt framför mina fötter ute på trappan när jag var på väg in.
så här stort var det också.

Så nu har jag ett till hjärta till tavlorna jag tänker göra av mina hjärtan som bara funnits framför mig där jag gått. men alla kan jag ju inte rama in för vissa har naturen skapat så att de inte gått att ta med sig.
Det konstiga är att jag blir lika förvånad och farsinerad varje gång det händer. Jag borde ju vara van nu, men icke.

Undrar varför man inte kan hålla tungan rätt i munnen ibland. Det händer mig mycket sällan att jag säger saker som jag sedan ångrar att jag sagt, men idag har jag gjort det! Jag fattar inte hur jag kunde häva ur mig något så dumt. Det här hände i morse när jag var trött och irriterad på en situation, det är absolut ingen ursäkt tycker jag. Får ont i magen bara jag tänker på det.

Tankekorn

När vi älskar och är älskade
har vi inget behov av att förstå det som sker,
för allting sker inom oss.
                          Paulo Coelho


Snöar

I går kväll började jag läsa den här boken och  kunde inte sluta att läsa den.
Så jag läste ut den också.En bok väl värd att läsa om man har någon med den störningen/klyvningen i sin omgivning.

Det har kommit rätt bra med blötsnö här sedan igår. I dag på eftermiddagen var jag, Malin och Dennis ut och gick i snövädret. Jätteskönt var det men lite tungt att gå eftersom det var ganska moddigt där vi gick, men det blir ju lite mer motion då i gengäld. När vi kom tillbaka åt vi mat hos mig, en kycklingrätt ur Annicka Dahlkvist bok och gott var det.

Tänk jag har samma känsla kvar inom mig som jag hade när jag var till Mobackes och fikade på Nyårsafton. Kommer på mig rätt ofta att jag går med den känslan inom mig och det känns lika härligt varje gång. 

Tankekorn

Glädje är att se livet
genom en solstråle.
           Carmen Sylva

Varför gjorde jag så

I dag när jag kom hem från jobbet lägger jag mig för att meditera och rensa hjärnan.

Inget ovanlig i sig, men nu var det så här att jag råkade ligga kvar en stund filosoferade vad jag skulle göra idag.
Meeeeeeen, jag tvärslocknade och har sovit i minst 2½ timme, förlorat dagen och känner mig just nu väldigt mosig. Tittar ut genom fönstret och det yrsnöar. Jag blev väckt av telefonen som tur är, men egentligen är det den värsta väckning jag kan få. Jag blir alltid lika irriterad när jag blir väckt av telefonen, förstår inte varför men så är det.
Skulle behöva gå till affären men tar mig liksom inte för. Det är så konstigt för varje gång jag kommer hem efter att ha jobbat så har jag så svårt att ta mig för och göra något. Jag liksom fastnar hemma och inne. Idag var jag faktiskt väldigt pigg när jag kom hem för jag har för en gång skull sovit bra på jobbet, så jag borde ha kunnat ta mig för med något egentligen. Så somnar jag istället och är tröttare än trött när jag vaknar. Shit också!!!!!

Hämtade mina böcker och jag kan rekomendera de som äter LCHF kost dessa böcker.

           

Här kan ni läsa mer om den kosten .

De andra två böckerna om borderline, köpte jag för att jag jobbar till viss del med människor med den störningen och tycker det är intressant läsning och alltid ger det någon ny isikt.

Tankekorn

"Ta för dig, flicka! Räds ej
morgondagen! Tag allt du vill
av glädje och skratt."
               Richard Le Gallienne

Saknar

Hade tänkt åka till Gävle i helgen

Men måste jobba för jag har lite för lite timmar för min heltid. Ibland så längtar jag så mycket efter sonen hans sambo och barnbarnen för det blir lite långt mellan gångerna som vi träffas ibland. Det är nackdelen med att jobba helger.
Som tur är så har jag idag nära till min dotter och hennes son, tidigare bodde hon 20 mil bort. Jag jobbar i alla fall inte hela helgen utan "bara" ikväll och i morgon på dagen.

Panik!!!! måste nu bestämma hur jag ska ha det på väggarna i köket, tänk att något som varit så enkelt för mig förut är så svårt helt plötsligt.

Tankekorn

Mötet mellan två personligheter
är som kontakten mellan två
kemiska ämnen. Om det sker en
reaktion blir båda två förändrade.
                                      Carl G. Jung

Önskar alla en trevlig helgHar försökt

I tisdags tänkte jag skriva i bloggen men jag kom inte in.

Någon mer som drabbades av det då?

En sån här söt hundvalp blev jag erbjuden att köpa för ett par veckor sedan.Nu kommer jag inte ihåg vad rasen heter men den blir vit med lockig päls, är lite större, terrier, ska klippas, ska även fungera för de flesta allergiker. Minnet är bra men lite kort ibland. Kanske någon vet vad jag menar för ras.
Men jag tackade nej, för jag känner att jag har inte riktigt tid för en hund plus en annan sak som är en stor orsak.
JAG ÄR FÖR MORGONTRÖTT och extra mycket just nu måste jag erkänna och en valp fodrar ju ganska mycket.
Så, så blev det med de. Fast längtan finns där inne så man vet aldrig i framtiden.

I går morse vaknade jag med riktig rejäl huvudvärk, när jag får den värken så hjälper inga tabletter så det var bara att ligga och sova hela dagen. Men idag är jag OK igen så jag ska snart iväg och jobba. Men först så ska jag iväg och hämta böcker som jag beställt det är 2 böcker om borderlinestörning samt 2 kokböcker om LCHF kost det ska bli spännande och lärande läsning hoppas jag.

Tankekorn

Inget vi drömmer om att göra är
utom räckhåll. Det är bara bristen
 på självkänsla som hindrar oss.
                              Theodore Rozak


I går kväll

Tänk om någon sett migI går kväll när jag hade lagt mig fick jag för mig att jag skulle lyssna på musik, det är tur att det finns hörlurar. Jag misstänker att annars så hade mina grannar inte blivit så glada. Där ligger jag i sängen och kommer på mig själv att jag lyssnar med hela kroppen, jag nästan dansar i sängen, hur knäpp får man va??? Precis hur man vill naturligtvis och eftersom ingen ligger bredvid mig så spelar det absolut ingen roll alls, skrrrraaatttar. Jag tror jag somnade med ett leende på läpparna och vaknade med de i morse.

I dag ringde de från firman där jag köpt mitt köksgolv och sa att jag fick komma och hämta ett nytt. Det var positivt och en bra start på dagen.

Det finns ett område i mitt liv som tar väldigt mycket energi och kraft av mig av mig just nu. Därför har jag bestämt mig för att sätta ner foten regält och tala om vad jag tycker och tänker. Antingen bär det eller så brister det och brister det så finns det säkert andra vägar att gå för mig. Det är inte värt att ha huvudvärk varje gång jag ska in i det här området inser att då är det bättre att gå vidare till något annat, visst jag kommer att få göra ompioritenigar i mitt liv men det är det värt.

Förutom det här området så känns mitt liv väldigt positivt just nu.

Tankekorn

Erfarenhet gör att du känner igen
ett misstag när du gör om det.


Skrattar

Skrattar i efterhand och funderar hur jag såg ut när jag stod där inne på ICA


I morse när jag åkte från jobbet så skulle jag handla, så jag åker till Ica går in där i godan ro tittar på blommorna de har och köper en krukväxt eftersom jag har lite dåligt med blommor nu. Fortsätter vidare för att handla de få saker jag ska ha, meeeen rätt som det är får jag världens magknip och det tränger på rejält där bak. VAD F-N SKA JAG GÖRA???? Gå på toaletten naturligvis men jag trodde inte det fanns någon sådan där och att fråga någon fanns liksom inte i min tankevärd just då och jag hade ju aldrig sett någon där på Ica. Med stor möda handlar jag färdigt de få saker jag skulle ha. Tänker när jag står i kassan - jag kommer aldrig att klara mig hem - när jag precis ska till att gå genom ytterdörren kastar jag blicke snabbt åt vänster och ser en dörr det står Toalett på. Kan ni tänka er Vilken LYCKA!!!!!  
Min dotter skrattade hjärtligt när jag berättade händelsen för henne och sa jag ser dig framför mig hur du såg ut !!!

Tankekornet

Ett kontrakt handlar inte om att säga vad man menade.
Det handlar om att mena vad man säger
                                                        Oliver Wendell Holmes


Vaken natt

Det har blåst som sjutton i natt!!!!

Alltid när det blåser får jag ligga vaken hela natten, så har det varit i natt. Så fruktansvärt irriterande när jag vet att jag ska jobba två nätter och jag även sover dåligt där. Inte nog med att det blåser det vackra vinterlandskapet har också försvunnit. Grått och trist blir det när snön försvinner. Här är det nästan 7 grader varmt ute.

Det står väl inte på förän det ser ut så här ute

 

Nu är i alla fall tapetrivningen i köket klart, ääääännnnntttligen!!!
Jag som inte bestämt mig än hur jag ska ha det i köket. Ska jag måla alla väggarna eller bara två och tapetsera den tredje eller, eller, eller................................. Har nog aldrig varit så velig som jag är nu, men de andra rummen har ju blivit bra så det blir nog det här också bara jag bestämmer mig.

Det bästa med att ha målade väggar är att jag kan ha vilka gardiner och dukar som helst sätter jag upp en mönstrad tapet så måste jag ju anpassa mig efter den, just nu tror jag att jag håller på att övertala mig själv vad som är bäst. ;)

Hmmm....... så var det ju det här med kakel också!?!?!? Var och tittade på det i förra veckan ska kakelplattorna vara avlång, fyrkantiga, stora, små, vita, svarta eller annan färg eller ska jag rent av ha mosaik kanske, är det undra på att man blir snurrig på allt.

Tankekorn

Att ha hälsa betyder att vara en väl integrerad person
som lever i fred med sig själv och där alla system samarbetar
                                                                      Candace Pert

 

Puuuhhhh

Det blev lite svettigt ett tag på slutet.

 Men som tur var gick de vidare Team Hanna från Bollnäs.

GRATTIS GRATTIS till Hanna o Rosie, Marie och övriga körmedlemmar.

Funderar just nu på vad jag ska göra idag, har sovit länge som vanligt och har svårt att komma igång liksom.
Men jag ska nog försöka riva klart tapeterna i köket så att jag får det riktigt färdigt någon gång. Skulle även behöva sätta upp tavlorna som jag har stående på golvet. För mig är det så viktigt att få upp tavlorna på rätt plats då menar jag att det känns rätt och tavlan verkligen passar där. Jag är riktigt petig när det gäller tavlor måste jag säga.

Det är inte mycket som fattas nu i min nya lägenhet, köket ska kaklas och väggarna ska fixas samt sockeln under skåpen plus att jag väntar på att någon ska komma hit för att titta på golvet som inte är okey. I sovrummet ska jag köpa två byråar och golvlister ska sättas dit, gästrummet där fattas det en bäddsoffa. Ja så det är lite smått och gott som ska göras. Men Rom byggdes ju inte på en dag brukar man ju säga.

Fattar inte varför jag inte har haft trådlöst bredband tidigare det är ju mycket smidigare. Nu behöver jag inte sitta på samma ställe inne i gästrummet för att vara ute på nätet det blev liksom lite friare känns det som.

Takekorn

Sluta leva i ett förflutet som är
förbi och i en framtid som ingen
sett. Du lever bara här och nu.


I dag blev det.....

Ja i dag blev det en härlig promenad i SOLEN.Klev upp rätt tidigt i morse för att jag skulle följa min dotter till affären, det var kallt men ändå skönt ute. Lite senare gick Dennis och jag till stan för att hämta en bok åt honom som han fått presenkort på i julklapp, boken var slut då. Solen sken så jag bestämde mig för att gå en promenad det blev runt Varpen och sedan till Mobackes där jag åt sopplunch, jag kom nämligen på att jag inte ätit frukost när jag var ut och gick så det passade bra att gå dit. Gott var det, en grön krämig soppa med räkor och en ostsmörgås till. Sedan bar det av hemmåt träffade på min mamma efter vägen så vi gjorde sällskap sista biten.

Jag tycker verkligen att det är härligt med vinter sådana här dagar när det är lite kallt, snö på marken och solen skiner. Behöver bara köpa mig ett par överdragsbyxor för det är lite kallt att bara ha jeans på sig när det är så här kallt.

I kväll blir det att heja på Hanna och hennes kör från Bollnäs i körslaget

Tankekorn
Vi är alla i rännstenen,
men några av oss
riktar blicken mot stjärnorna
                     Clearwater

Något stämde inte

I Tretton helgen skulle jag använda min bil.

När jag kommer till bilen på min parkering var det något som inte stämde, 3 av mina navkapslar var borta en satt kvar. Det syntes att någon försökt få bort den också men förmodligen satt den för hårt etter så så har det kommit någon och den som tagit dem har blivit störd. Tåkigt är det i alla fall, tycker jag.

Idag är det jobbar dag igen, och igår var det en tripp till Gävle för att lämna tillbaka överblivet från köksbytet samt handla kläder åt barnbarnet det lönar sig att vänta med klädinköp till efter jul kan jag säga. Det blev ett besök hos sonen och hans familj också. Där gjorde jag ett försök att spela Guitar Hero svårt men kul.                   

   Har beställt bredbandstelefoni och trådlöst bredband, det trådlösa bredbandet har jag installerat redanmedan telefonin fungerar från 9 januari. Hade faktiskt funderingar på att slopa fasta telefonen helt men ska prova det här ett tag få se om det blir billigare. Jag ringer väldigt lite på från min fasta telefon så de är mest fasta avgifter på min räkning. Finns det någon som läser det här och har erfarenhet av bredbandstelefoni, om det blir billigare.

Tankekorn

Ge andra frihet. När Du binder
 dem med egna önskningar 
förstör Du dem.

 


Nytt år med nya möjligheter

På nyårsafton satt Malin och jag på Mobackes och fikade.
Vi tyckte att det var ett bra ställe att fika på årets sista dag, vi båda älskar fiket där nämligen. De har gott fräscht bröd och smörgåsar och god mat finns också där. Hur som hels när vi satt oss vid bordet så får jag en sån härlig känsla i hela kroppen,  2009 kommer att bli ett bra år, känslan var så stark att jag var tvungen att tala om den för Malin. På kvällen skulle jag fira in det nya året med min arbetskamrat Siv och vi sitter och pratar och jag berättar om känslan jag hade. Hon berättar då att hon pratat med en annan väninna och hon berättat att hon haft en liknande känsla som jag. Senare på kvällen får jag ett sms från min sons sambo Mija i detta står bl a "Gott Nytt år önskar vi DIG. 2009 blir ett bra år, det känner jag på mig". Trots att finanskris och alla som spår dåliga tider så har jag och fler med mig samma känsla som jag, de tycker jag är spännande.

Jag måste erkänna att förra året har det mest varit jobb någon fritid har det knappt varit tal om. De sista månaderna var det jobb och reparationer av lägenhet som tog all min tid. Det känns som om jag sprungit eller flytt ifrån mig själv på något vis.
 En sak som var positiv var när jag var med mitt barnbarn  till Montenegro, det var absolut det bästa på hela året. Jag hoppas verkligen att vi får chansen att göra om detta men till något annat land.

 

En stark upplevelse jag hade i morse, knappt vaken och mycket trött kliver jag upp för ett toalettbesök och när jag sitter där får jag en stark känsla av att det regnar guldhjärtan över mig. Det var en sån härlig känsla att jag nätt och jämt ville gå därifrån. Liknande har hänt mig förut vid flera tillfällen men då är det som ett stjärn glimmer för min inre syn, då har jag alltid fått en större summa pengar några dagar efter. Så undrar vad detta betyder????? Spännande.

Tankekorn

Ödmjukhet inför livet är en
förutsättning för att kunna växa
och nå vidare perspektiv
och djupare kunskap.

Detta tankekorn vet jag inte var jag hittat hade det på en liten lapp jag skrivit 
RSS 2.0