Tack Mia

Tack Mia för att du uppskattar det jag skriver 

"Christina som har gåvan att ge känslor uttryck i ord som jag kan ta till mig, många AHA-upplevelser har det blivit, tack snälla...."

Dessa ord värmer verkligen i hjärtat och gjorde mig så otroligt glad.

Som tack ger jag dig det här och en kram


Tankekorn

Alla människor på jorden har en gåva.
Hos vissa den sig av sig själv,
andra måste anstränga sig för att hitta den.
Paulo Coelho


Tappade gaisten

Jag tappade gaisten när ett långt välgenomtänkt inlägg bara försvinner.

Det var tur att ingen hörde mig när jag upptäckte att det var borta!

Efter det hände så har jag haft svårt att göra några inlägg inte hittat något bra att skriva om, försökt att skriva om det jag hade skrivit i det bortkommna inlägget men har inte lyckats med det heller.
Vad hände?
Jag försökte att lägga in en bild i inlägget jag gjort men kom bara till blogg.se;s startsida, prövade massor av gånger men hamnade där hela tiden så jag sparade inlägget som utksat för att göra klart det senare. Jag hade rubrik för det har jag lärt mig sedan tidigare att det är ett måste för annars försvinner det garanterat. Har jag ingen rubrik från börja så skriver jag bara XXXX för att senare bytta ut det mot något bättre, men som sagt jag hade en ordentlig rubrik denna gång. 

Jag hade ett viktigt busksap i inlägget också som jag inte kan återskapa och varför vet jag inte riktigt, men det går bara inte. Men jag får väl tolka det som att det skulle väl inte dela med mig av det nu, kanske tiden inte var den rätta för det nu.

Igår var jag till BuslandetDet här var en liten del för de minsta barnen upp till 3 år
För de större barnen fanns en som var mycket, mycket större i flera våningar.
Kan säga att alla barnen hade kul och var trötta när vi åkte därifrån.Men jag måste ju bara jag också hahahaha......


Tankekorn

När du gör en rutinmässig sak på ett annorlunda vis
låter du en ny människa växa inom dig.
Paulo Coelho


Riktigt SUUUUUUR!!!!!


VART TOG MITT LÅNGA INLÄGG VÄGEN!!!!!!


som jag sparat som utkast  för att det gick inte att få in bilder.

Jag hade rubrik också.


Stark
Att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
att ta del av den

Att vara stark är
att falla till botten
slå sig hårt
och komma igen

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
att se ljuset i mörker
och att alltid kämpa
för att nå dit

Marie FredrikssonKärlek

Tankar om kärleken

Just nu har jag många tankar om relationer och kärleken och det är inte lätt!!

Det finns många sorters kärlek, men det viktigaste är att kärleken kommer från hjärtat och inte från huvudet. Ja tyvär så är det ganska vanligt att man tror att man är kär i hjärtat men egentligen sitter kärleken i huvudet man har alltså skapat den där för att man vill så gärna ha en relation.

Men följer man hjärtats röst så är det störst chans att man får en härlig kärleksrelation.Jag har jobbat en hel del med relationer och tyvär så är det väldigt vanligt med att egot och projektioner är med och styr i relationen, dålig självkänsla är en annan bov i relationer. Många tycker att sex är det absolut viktigaste i en relation och att det är kvittot på att relationen är bra. Visst är sex en viktig del av relationen men absolut inte så stor del som många vill framhäva. Jag vet att en del tycker Kärlek = Sex = Sant vilket jag tycker är tragiskt. Tänk vad mycket man missar då i samvaron med sin partner.
 
Min övertygelse är att när kärleken går före egot och äkta närvaro finns i ett förhållandet kan man ge varandra mycket frihet och ändå ha en trygg och utvecklande kärleksrelation


Grattis Adam 11 år

Hipp, hipp hurra det är Adams födelsedag idag

Jag önskar dig en riktigt bra födelsedag!!!!En Bamse KRAM


Att sånt bara finns :((

I Söndags såg jag den här filmenDen är starkt berörande och handlar om kvinnomissandel, herdesmord, samt våld och hot mot de som är gay.
Många känslostormar sattar igång inom mig när jag tittade på filmen, och då har jag ändå stött på det här genom jobb som jag har haft tidigare. Men det är ändå svårt att inse att det förekommer och att det är mer än vad man tror av dessa våldsbrott.
Ibland när man tittar på den vill man bara skrika rakt ut IDIOTER..... för att i nästa sekund gråta.
Som sagt en starkt berörande film!!!

I tisdags var jag på en heldagsföreläsning om herdesrelaterat våld och hot, mycket intressant. Det var två Eritreanska kvinnor som var och föreläste de jobbade åt en kvinnojour som hette Somaya.

På kvällen spelade jag seriespel i boule, det var dubbel så jag spelade med en vän som jag spelda mycket med förut. Det senaste 1½ året har jag inte spelat nästan någonting och inte han heller och de som vi spelade mot har spelat ganska mycket, men vi vann i alla fall. Har tränat en tre fyra kvällar nu så tydligen så sitter det i ändå lite grann.

Tankekorn

Jag önskar dig solsken på vägen
och stormar som gör din resa
omväxlande. Jag önskar dig fred
i den värld som du lever i. Och
mer kan jag inte önska dig,
förutom kanske kärlek som gör
allt det andra värt mödan.
Robert A.WardVaken natt

Har varit klar vaken hela natten!!!

Undrar hur många gånger jag snurrat runt i sängen i natt varit på toa och mitt i allt blev jag hungrig också, men eftersom jag aldrig kliver upp och äter på nätterna så fick jag vara hungrig. Tur att jag inte skulle jobba idag också för det hade jag nog inte orkat.

Igår kväll tittade jag på Den filmen blir jag verkligen berörd av, trodde hjärtat skulle sprängas och tårarna rann.
Det är lika varje gång jag ser den.

Kunde tyvär inte se riktigt hela så Tack Urban för att du spelade in den åt mig eftersom jag missat ställa in timern på DVD:n.

Idag är vädret här mörkt, grått och trist och trots att jag av naturliga skäl är väldigt trött och har varit tvungen att sova några timmar så tycker jag att livet känns väldigt bra. Ska nog ta och lägga mig att läsa ne bok för det är en perfekt sån dag idag.

Tankekorn

Jag lever mitt liv i allt vidare cirklar
Rainer Maria Rilke


Helg igen!!!

Ja nu är det helg igen!!!!

Veckorna bara snurrar på så otroligt fort, snart är det jul!!!!!

I kväll och natt blir det jobb på mitt gamlagamla jobb och i morgon hade jag fundering på att åka till Gävle på Esplanaden och dansa. Meeeen kom på att jag har ju kvinnojoursutbildning på söndag som börjar på fm så då blir det nog inget av med dansen =((, det får väl bli en annan gång. Jag har i alla fall anmält mig till slutfesten på buggkursen det är ju bara 2 ggr kvar, men jag tänker fortsätta till våren helt klart.Tankekorn

Ha tålamod med allting,
men ha framför allt tålamod med dig själv.
        S:t Frans av Sales


Idag

I dag började jag dagen med mamografi!

En måndag som verkligen känts som MÅNDAG har varit urtrött förstår inte varför???
Jag som haft en sån bra helg med dans där jag träffade trevliga danspartners och nykter var jag också så det kan inte bero på det heller, lördag med barnbarnkalas och söndag ännu mer dans. Men det har varit riktigt tråkväder ett tag så det kanske är det som sätter spår i en.
Det blir väl kanske bättre när det där vita dunet från himmlen börja rasa ner, snö kallas det visst för.
Fast det kan få vänta till Torsdag när jag får på mina vinterdäck.

Känner mig i alla fall nöjd och tillfreds med livet i det stora hela, fast det finns ju alltid saker som skulle gör det känns ännu bättre så är det ju alltid.

Kilona har börjat försvinna sakta men säkert och det känns otroligt skönt! 

Snart ska jag på kvinnojoursutbildning.Tankekorn

Pengar är bra, men kärlek 
är rikedom
Doug Horton 

 


Bugg

Ikväll var det dags igen!!

Vi har haft två veckors uppehåll från buggen men ikväll var det dags igen.  Kan säga att det var ordenlig fart ikväll. Så det blev ett rejält motionspass. Bättre och bättre går det också släpper kontrollen mer och mer.

I går var jag till Gävle till sonen och hans familj, vi tog oss en promenad till Plantagen. Det är ju så mysigt att gå där och titta allrahelst nu när alla julsaker plockats fram. Jag handlade lite och tog mina varor och gick ut, det var bara det att när Mija började kolla i sin väska när vi var på väg därifrån upptäcker jag att jag glömt min väska, Utbrister - Min väska!!! Springer in för att hämta den möter ett par i dörren de säger - du har din väska där inne. Jag svarar småskrattande - tror ni det är första gången det händer!
Det är tur att jag alltid har haft turen att få tillbaka det jag glömt, undrar hur många gånger jag glömt matvaror på bandet i affären. Men jag är mycket bättre nu, tror jag S K R A T T A R. Jag måste säga att jag har haft en härlig helg trotts att jag glömde väskan ;))

Tankekorn

Du vet att du är kär när
du inte kan somna för att
verkligheten äntligen är bättre
än dina drömmar
Dr Seuss


Grattis Ida

Idag fyller Ida 9 år!!!

Fast jag var dit igår och gratuleradeEn nallebjörnstårta som var supergod!Stackars nallen blev utan ben sen vi ätit färdigt

Önskar Dig Ida en jättebra dag idag och en STOR KRAM.
 


Sjukhusbesök

Barnbarnet  har opererat bort sina halsmandlar

Jag var med honom därTorsdag morgon 10 min kvar till operationEn jättetrött kille som kommit tillbaka till rummet på avdelningen.Frukost innan hemfärd på fredag
Fast smörgås och ägg var ingen höjdare, gjorde ont i halsen

På kvällen bestämde jag mig för att gå på dans och så blev det!!!
Tuppens danskrog var jag.
Kan säga att jag inte varit på en regelrätt danskväll på 25 år tror jag så det var på tiden. Visst har jag dansat lite men det är verkligen lite kan jag säga och då oftast på fester då jag duckit något glas vin, nu var jag nykter. Jag var ju sugen att få testa buggen jag lärt mig under hösten och vad händer killen jag buggar med buggar på ett helt annat vis än jag lärt mig! Så inte undra på att jag först blev ställd men det var bara att försöka hänga på och det gick ju hyfsat, kan säga att han blev inte avskräckt i alla fall för jag blev uppbjuden av honom flera danser ;))

Jag hade en kul kväll i alla fall! Så det blir fler gånger helt klart.

Tankekorn

Den största lyckan i livet är
övertygelsen om att vi är älskade
- älskade för dem vi är, eller
snarare, älskade trots att vi är
de vi är.
Viktor Hugo


Kul att spela igen

Häromkvällen  pratade jag med en kär vän.

Vi bestämde att vi skulle träffas och spela boule som vi gjorde mycket förr, vi tävlade en hel då. Nu visade de sig att de hade startat en serie i klubben, så då undrade han om jag ville spela med honom igen i dubbel vilket jag tackade ja till, ska bli riktigt kul att spela igen. Så nu blir det till att träna eftersom jag inte spelat så mycket det senaste 1½ året. Men jag märker de gånger jag spelat att det sitter kvar ganska bra så med lite träning så blir det nog bra. Kul var det att spela igen och träffa vännerna i boulen jag kan säga att det blev mycket skratt igår.

I morgon blir det Hudiksvalls sjukhus med barnbarnet för han ska operera halsmandlarna så där blir jag kvar till fredag då han får åka hem. Så sedan blir det nog soppa och glass några dagar, skrattar.... det är väl alla barns dröm att få äta hur mycket glass de vill, men kanske inte en sån här gång.

Hoppas just nu att det inte kommer snö innan jag hunnit fram till Hudiksvall, eftersom jag inte har några vintedäck på bilen ännu, ska sätta på dem nästa vecka.

 

Tankekorn

Gud skapade drömmen
för att kunna visa drömmaren
vägen trots hans blindhet
- Papyrusrulle,
sentida fornegyptisk visdomstext


Glad

Jag är bara sååååå GLAD!!!!

Jag kommer nämligen i min vita älsklings jacka som jag inte kunde ha i fjol, ibland blir man glad för lite.
Kan väl också delge er att när jag var till Gävle och prövade kläder för drygt en vecka sedan blev jag bara sååå himla arg, så på söndag natt bestämde jag mig för att nu ska jag ner i vikt och det har börjat visa resultat. Det är väl själva sjutton jag har hur mycket snygga kläder som helst i min garderob som jag inte kan ha för den förbaskade sköldkötteln. Men eftersom den ska vara bra nu så är det bara att köra på, vilket jag gör!!Tankekorn

Om du kan se ditt mål
är du mer än halvvägs framme.


Det blev så tyyyyst......

 Dotter blev alldeles tyst igår när vi pratade i telefon

Dottern ringer mig igår och undrar vad jag ska göra, något flyger i mig så jag svarar helt allvarligt att jag ska s.... k..... s.... tyvär kan jag inte skriva ut orden de är för vulgärt här tycker jag. Det blir alldeles tyst i den andra ändan en lång stund, sedan kommer ett mycket undrade och förvånat VAAAD SAAA DUUU???? Mycket full i skratt var jag men kunde ändå på största allvar säga samma sak igen. Det blev tyst igen, sen bryter ett rejält skratt ut hos oss båda och dottern säger till slut -Men mamma så där har jag aldrig hört dig säga!!!

Det är JAG nu det ;))

Jag vet inte vad som flög i mig men jag har varit lite så där i några dagar nu det är som om kroppen bara bubblar av bus och tokigheter, det är väl energi som ska ut.

Den här bilden får bli ett tankekorn idag
Tänk dig att det är din dörr, du har precis upptäckt den och du öppnar den,
Vad finns innanför dörren?

Det är det bara DU som vet!! Blunda gärna och fantisera frittÖnskar ALLA en bra söndag!!
Själv ska jag ta en prommenad i solen

Kram


RSS 2.0