Mitt uppdrag

Mitt uppdrag som ordförande är över

I dag har jag på egen begäran klivit av som ordförande i R K krets, känns både vemodigt och bra. Jag har varit engagerad i Röda Korset många år men nu kände jag att det var dags att kliva av eftersom jag varit in i väggen. Känner att jag behöver släppa allt allvar och försöka att ha mer roligt och njuta av livet.
Men jag kommer också att sakna Röda Korset jag har ju varit engagerad där i flera år så lite tomt blir det nog allt i början.

En vacker tulpanbukett fick jagNu har det hänt igen


 
Lite pärlemorskimmer över det ;))

Jag har bytt virusprogram i min dator för det gamla gjorde datorn såååå seg.
Tänka sig jag klarade de alldeles själv!!!

Idag är det söndag och vad är det då???? Jo buggkurs =)))

Tankekorn

Ett skepp är tryggast när det ligger i hamn,
men det är inte vad ett skepp är byggt för.
Paulo Coelho


Oj snart är det nog.......

Vårflod här bara -9 =))
Eller så är det som vanligt lungnet före stormen......skrattar..... det blir nog bra ska ni se ;)))

Leeeeeedig i fyra dagar inte illa eller hur!!!!!

Idag har jag haft en sån där dag, när jag bara läst och läst och läst.....skrattar....
Hade beställt en bok för 1½ vecka sedan och jag fick den i måndags, började läsa lite då. Sedan har jag bara längat till jag kan fortsätta och idag var en utmärkt dag för detta........
Kan man kalla det för egen kvalitetstid kanske???? =)))

I morgon ska jag upp till R K en sväng på dagen, på söndag kliver jag av som ordförande, bara såååå skööönt ska ni veta. Den sista tiden har jag bara väntat på den dagen och nu snart är den här.

Jag är kvar i min utbrändhet men det har lättat en hel del, naturligtvis måste jag tänka mig för. I går när jag kom hem efter ett dygns jobb var jag helt slut och somnade tidigt. Det är tur att jag lever själv så ingen annan behöver bli lidande. Tankekorn

Jag fick livlusten tillbaka
när jag upptäckte att meningen med livet
är den mening jag själv ger det.
 


Gävlehelg

Mmmm det blev helg i Gävle ;))

I fredags efter jobbet så bestämde jag mig för att åka till Gävle för att hälsa på sonen med familj som jag inte träffat på länge och jag bara längtade efter. Eftersom vädret var som det var så tog jag tåget, inte ofta jag gör det men nu tyckte jag det var bäst så. 
Hade en tanke att gå ut och dansa på lördagskvällen men det blev inte så för det var så hiskeligt kallt att jag helt enkelt inte hälade att sätta mig i en kall bil två gånger. Vi hade varit ut tidigare på dagen och jag frös som en, ja jag vet inte vad. Trots at vi inte var ute speciellt mycket så bet sig kylan in i kinderna så de blev så där konstigt röda, inte det där friska vinterkyla röda utan en narig rödhet, om ni förstår........
Det blev melodifestivalen, god mat och vin istället visst ja jag glömde lördagsgodis skrattar.....

Jag hade sällskap av de här två i stora mysfotöljenMen Sigrid hon tröttnadeJag vet inte om hon inte gillade musiken eller......  

Den här fick jag av sonen när jag kom till dem blev otroligt varm och glad i hjärtat Blev både tårögd och rörd
 
På söndagen när jag skulle ta tåget hem var det strul med tåget, en genomfrusen Christina kom hem och blev inte ens varm när jag var och buggade. Inte var det bättre igår -28 när jag skulle iväg till jobbet.

Tankekorn 

"Man
måste alltid veta när ett skede når sitt slut.
Sluta cirklar, stänga dörrar, avsluta kapitel
- vi kan kalla det vad vi vill,
bara vi lägger det som slutar bakom oss.
Man kan inte vända tillbaka och få allt att bli som förut."


Märkligt

Ja vad säger man

Ibland önskar jag att jag har riktiga författartalanger så jag kunde beskriva sånt som händer i mitt liv på ett målande och intressant sätt, men nu är jag inte det så.......;))

I dag på förmiddagen nej föresten jag ska börja med fredagen. På fredagen skulle jag på apoteket, jag gör mig klar och går iväg. Solen sken så jag gick lite halvkisade och njöt av de härliga vädret, när jag gått en bra bit med näsan upp mot solen tittade jag plötsligt ner på sidan av gångvägen och precis där min blick föll hade någon ritat ett hjärta, jag fylldes av känslan vackert och rent. Tänkte ta upp mobilen för att fota de men på något vis kändes det fel så jag forsatte min färd till apoteket. Jag handlar det jag ska och är på väg ut när jag kommer på att jag ska titta på en annan sak där så jag blir kvar några minuter extra där inne. När jag är på väg ut möter jag en vän som jag saknat och funderat lite över, jag hade inte mött den personen om jag gått ut direkt när jag hade handlat de jag var dit för. 
Nu till idag på förmiddagen funderade jag om jag skulle ringa en fd arbetskamrat och höra om vi skulle träffas över en fika, men gjorde det inte utan jag går ut och går stället. Tänkte gå åt ett håll men något drog mig åt ett annat håll så jag tänker att jag ska ta prommenadståket runt Vågen istället, när jag kommer till den avfarten blir det att jag går åt motsatt håll och till Mobackes istället. Där inne funderar jag på om jag ska ta en kaffe och en semla inne på lilla k men väl där inne så kändes inte det ok så jag går ut och fortsätter att gå. Tänker mig och börjar gå en väg jag brukar gå, men när jag kommer till en avtagsväg som är vägen som jag gick till skolan när jag gick i låg och mellanstadiet så tar jag av och går den istället för att gå där jag brukar gå. Jag går där och filosoferar hur det såg ut förr och vilka som bodde i husen då. När jag går där och filosoferar dyker plötsligt upp en person på andra sidan vägen som kom mot mig. Gissa vem det var jo min arbetskamrat som jag funderat på att ringa på förmiddagen, det märkliga är att hon brukade inte heller gå den här vägen vi möttes på. Vi står och pratar om hur märkligt vi tyckte det var och jag berättade om fredagen och gårdagens film och dess budskap, samtidigt sparkarde jag på en snö klump med ena foten och när jag tittar ner så ser jag det här Och gissa om vi båda blev förvånade...........
Då bestämde vi att jag vänder om så går vi till lilla k dricker kaffe pratar och äter en semla!!!!
Kunde ju inte annat göra efter detta, och då fick jag sällskap till fikat vi hade en trevlig eftermiddag i alla fall.

Tankekorn

För att finna skatten måste du följa tecknen.
Gud har beskrivit den stig på jorden
som varje människa har att följa.
Det är bra att läsa vad han har skrivit för dig.
               Paulo Coelho
     


Budskap

Under solen i Toscana

Det är sällan jag tittar på film men igårkväll så gjorde jag det. Hade tittat på CSI Miami och efter den började filmen Under solen i Toscana en käleksfilm, det var väl kanske inte någon höjdarfilm men väl värd att se. På slutet av filmen insåg jag varför jag blivit kvar och sett filmen, den hade ett budskap till mig. Jag kan säga att det hade lika gärna kunnat vara jag som spelade huvudrollen i filmen förutom den första delen om skilsmässan hon gått igenom.

Budskapet var: Släpp taget och följ med i livets dans och du får allt de du önskar, men kanske inte på det sätt du tror.

Det jag jobbar med just nu är att släppa taget om allt från de matteriella till människor. Svåraste är att släppa taget om dem man älskar och står en närmast som barn och partner, men för mig har och är det viktigt att gör det,  något jag jobbat med i många år både med mig själv och andra. Mina erfarenheter och det jag fått till mig från andra är att när de släpper taget blir deras relationer med framförallt barnen mycket bättre. Släpper man taget och inte håller fast andra så blir relationen ännu bättre vilket är svårt för väldigt många att förstå, tänk dig in i situationen att bli ordentligt fysiskt fasthållen hur skulle de kännas?? Det känns på samma sätt att vara känslomässigt fasthållen och kanske till och med värre, något att fundera över eller hur? 
Som jag sa jag har jobbat med detta i många år och får hela tiden ta ny lager av att släppa taget för att så småningom komma in i kärnan. Skulle jag säga att det är lätt så ljuger jag men för mig är det en del av vägen att kunna känna inre frihet.
När jag känner för det så skulle jag kunna berätta en sann historia som hände mig för många år sedan.  Denna händelse gjorde att jag måste bestämma mig för att släppa taget och klippa alla band till min son för att om Gud då ville ta hem honom så höll jag inte fast honom här. Ett otroligt tufft beslut då!!! Ni som följt min blogg har ju sett bilder på honom idag också. Den händelsen var min början på resan att släppa taget om alla relationer att inte ta någon eller något för givet.   Frances är en 35-årig författare från San Francisco vars perfekta liv tar sig en oväntad vändning. Efter en jobbig skilsmässa blir hon väldigt deprimerad och får skrivkramp. Hon bestämmer sig för att ta en paus från allt och åka till Toscana för att hitta tillbaka till sig själv och livet.

Tankekorn

Att helt och hållet gå upp i en dröm
gör dig varken bunden eller hämmad:
den gör dig fri.
Även en svår, snirklig väg kan föra dig fram till målet
om du följer den ända fram
                            Paulo Choelho


Rensa hjärnan

Jobbat helg.....

Idag blev det en lååååång sköööööön prommenad i solen, ett måste efter en jobbarhelg. Fast jag laddar inte batterierna som förr när jag var ute och gick, men det beror väl på att jag inte är ur min utbrändhet än.
Men jag rensade hjärnan i alla fall och det är ändå det viktigaste efter en helgs jobb.Tankekorn

Försök inte vara modig
när det räcker att vara klok.


Trollsk.....

Vilken dag!!!

Började dagen med att klippa håret kl 08.15, därefter åkte jag till RK för att göra klart verksamhetsberättelsen för år 2009. Hade skrivit det mesta i går kväll så det var bara finslip kvar. När jag nästan är klar får jag en rejäl yrsel och och mår inte bra. Väntar ett tag och tror att det ska gå över men icke så det var bara att sätta sig i bilen och åka hem. När jag kom hem fick jag slänga mig i säng klä av mig när jag låg i sängen sedan sov jag i fyra timmar, vaknade och klev upp men var inte riktigt ok så det var bara att lägga sig igen. FÖRB.......SKIT ÄR LEDIG IDAG!!!!! Vill göra något annat då grrrrrr....... Så här trollskt såg det ut häromdagen när jag åkte hem från jobbet


Det finns två saker jag önskar väldigt stark just nu......

Tankekorn

När du väljer en väg
måste du välja bort andra möjliga vägar.
Om du försöker följa dem alla,
kommer du ingenstans.
Paulo Coelho


Såååå bra

Hemma från jobbet idag

Jag har legat i stort sett hela dagen med en sprängande huvudvärk, har börjat lätta något som tur är efter en sovande dag.
Eftersom jag har lite svårt att titta på dataskärmen långa stunder så får det bli ett kort inlägg idag.
Klippte ju Urban i söndags och då fick jag lyssna på dessa grabbar, hur bra som helst

KOLLA BUGGEN I SLUTET......de ni!!!!Idag inget tankekorn det får bli nästa inlägg, ni får njuta av musiken istället.
Hadet gott och kram


Ny energi........

Idag tog jag mig en prommenad

Jag har väl aldrig varit med om när jag har motionerat att min energi bara rinner ur mig, det brukar ju vara tvärt om att jag får energi, men jag har ju känt mig tömd på min energi hela helgen. 
I kväll blev det fortsättning på buggkursen naturligvis så ska jag ju gå på den!!!! Tänka sig efter en och en halvtimmes buggande varjag fylld med energi igen som i ett trollslag. Förstår ni hur förundrad jag blir och vad säger det mig jo gör det du brinner för och tycker är kul. Men vad jag inte förstår riktigt är att jag som tycker om att vara ute och gå inte återfick energin redan då.Tankekorn

Bara den som kan finna liv
kan finna skatter.

  


Älskade tulpaner

Det här arrangemanget gjorde jag i måndagsså här ser det ut idagJag älskar tulpaner allra mest när de börjar blomma ut

I går var jag och en f d arbetskamrat till lilla k och åt lunchbuffe med mycket vegetariskt jag var otroligt mätt när vi gick därifrån. Men innan vi gick så var vi in bå Mobackes och kikade på blommer och konst för de hade utställning där.Inne på Lilla k har de hyllor med kokböcker som man får låna och läsa i om man vill, lite kul tycker jag.
 
I morse bestämde jag mig för att städa och tvättid hade jag redan bokat till eftermiddagen. Hade detta varit en normal dag så hade jag ledigt varit färdig med städningen när jag skulle börja tvätta. Meeeen inte idag inte!!!! Det har väl aldrig varit så trögt att städa som idag det kändes som att jag gjorde allt i ultrarapid, men nu är jag nästan färdig bara rumsgolvet kvar men de tar jag i morgonförmiddag.
 
I morgon förmiddag har jag tänkt att jag ska ta mig en promenad för jag har lovat att klippa X:et. På kvällen blir det fortsättning på buggkursen som jag naturligtvis ska gå yiiiiipiii..... skrattar....

Tankekorn

Problemen söker upp dig
Möjligheterna måste du själv leta upp
 


Tro

Vacker och........Eftersom jag skrivit så mycket text tidigare så tänkte jag att det får bli en nästan textlös dag idag.
Men tänkvärt ändå kanske........

Tankekorn

Tillåt inte solen i ditt knä falla sönder

 


Pussel

Livet är som ett pussel

Just nu lägger jag ett pussel där bit för bit faller på plats och jag förstår mina gamla betendemönster i en viss situation. Min rädsla, skam och skuld som jag burit på i många år och gjort att sorgen jag burit på bara har blivit starkare och starkare. Det känns så skönt att jag äntligen förstår varför jag gråtit så mycket och jag ser sambandet med sorgen gråten och kan relatera till utlösande händelser. Något har lättat i min kropp min läkeprocess har börjat, bara att förstå det sista halvårets händelser gör att det känns lättare i mig.
För mig är det nu att acceptera att jag vet att jag har den här erfarenheten men behöver inte vara den.
Valet är mitt hur jag hanterar situation och om jag vill komma ur den. Eftersom jag är som jag är så är mitt fasta beslut att lösa det helt och hållet och jag har kommit en bit på väg vilket känns oerhört bra.
Min längtan efter att känna djup inre frihet och kärlek är min starkaste drivkraft.

 


Tankekorn

All medvetnhet finn redan här.
All storhet som någonsin funnits
finn tillgänglig just nu.
Deras storhet är din storhet -
det är samma storhet. Den finns i dig.
Den är din innersta kärna.
Deras medvetenhet är din medvetenhet -
det är samma medvetenhet.
Den är din innersta kärna.
Brandon Bays

   


RSS 2.0