Väckt av telefon

I morse blev jag väckt av telefon.

Vilket jag inte tycker är någon höjdare precis, fast jag var lite förberedd att det kunde ske så det gick relativt bra, det rörde sig om jobb. Skulle vara ledig i Påsk egenteligen men nu blir det jobba fast jag blir ledig påskafton eftersom jag ska har beställt biljetter för att gå ut och dansa till Lars - Kristers på Långfredags kväll och kan vara lite trött på påskafton.

Det känns bra att jag får jobba eftersom jag ska på en kurs i slutet på månaden i fem dagar, det kommer då att gå bort lite tid för mig. Sedan så behöver jag vara ledig en dag över sista april också.

Nu är det bara 9 dagar kvar till jag ska få uppleva min Julklapp koncert med Jill Jonsson HÄRLIGT!!!
Ska bli såååååå kulTankekorn

Om man alltid väntar på det perfekta tillfället
kommer det aldrig.
Det behövs en smula galenskap
för att man ska komma vidare.


Sov över......

Hur man nu kan sov över när man ska börja kl 10

Men jag klarar det!! Det löjliga var att jag vaknade strax efter 07.15 och tänkte bara dra mig lite för att sedan kliva upp och sedan ta en prommenad till personalmötet som jag skulle delta i. Men jag somnar om och vaknar kl 10 när mötet började, snabbt som sjutton så duschade, fixade håret, åt fukost, blåste håret, och tog mig dit på en halvtimme, hahaha...... kan vara snabb om jag lägger manken till.

När jag åkte hem var jag in och hälsade på på kvinnojouren ett trevligt möte.
Sedan var det dags för att handla och där träffade jag flera vänner som jag inte träffat på länge som blev härliga möten. Trotts att jag sover och dagen inte började på bästa sätt för mig för jag vill gärna ha tid på mig att vakna upp så blev det en bra dag.Tankekorn


Jag bär på många ärr,
men jag bär också med mig stunder
som jag aldrig hade fått uppleva
om jag inte hade vågat mig bortom gränserna.
Paulo Coelho

Tur att jag inte jobbar idag :((

Dåligt med sömn inatt.....

Först när jag lade mig så kunde jag inte sova, sedan mitt i natten så började min granne att slå i dörrarna så att jag hoppade en halv meter i sängen kändes det som. När man ligger och är avslappnad och är på väg att somna så kommer en smäll i en dörr som låter som om den är inne hos mig plus att huset skakar, då gör det bara så ont i kroppen. Om det skett en gång under natten men det hände 9 ggr med jämna mellanrum, mmmmm jag räknade när det hänt tre gånger. Det är inte första gången det händer, jag bor i bostadrätt och mannen är psykiskt sjuk så det är inte bara heller.......

Men men jag får  väl se det postiva med det hela så hade jag i alla fall många kreativa tankar om min framtid, skrattar................. man brukar ju säga "inte nå on som inte har något gott med sig"

Här snöar det ordenligt idag!!!
Det är väl plåster på såren efter natten hahahaha...............De här söta änglarna har jag fått av mitt barnbarn Ida som jag har på fönsterbrädan i sovrummet.
Jag tror jag går och gör dem sällskap en stund till känns det som.

Tankekorn

Var helt närvarande i det du väljer.
Ett splittrar rike kan inte stå emot olyckan.
En splittrad människa kan inte möta livet med värdighet.


En skön söndag

Idag har jag varit till Majas Cafe igen

Ja trots att jag vaknade med huvudvärk så min söndag varit en skön söndag. Inser att det kanske inte är så bra att ha datorn precis vid huvudet när jag sover, funderar om det är det som gör att jag vaknar med huvudvärk. Anledningen att jag har den på mitt nattduksbord är att jag lyssnar på musik innan jag ska sova.
Fast jag har ju brukat vakna med huvudvärk ibland ändå men nu har det varit flera dagar i rad.

Den här härliga skylten hade de hängande på toa dörren den var ju naturligtvis till saluVisst är den bra!!!

och gott fika som vanligt härSmörgås med brieost tomat, sallad, svarta oliver, olivölja och örter då kan man säga mmmmmm......

Nu när jag skriver detta har jag nyss kommit hem från ett rejält motionspass buggkurs :)))
Tänk ikväll kändes det så enkelt med alla turer!!!

Tankekorn

Skjuter vi upp skörden, ruttnar frukten.
Skjuter vi upp problem, fortsätter de att växa.

Puckad!!!!

Ja ni hur puckad får man var?!?!?

Och det är så att det är jag som är PUCKAD och ingen annan!!!
Häromdagen köpte jag ett nytt socker som kommit ut på marknaden, finns på hälsokostbutik. Eftersom jag äter väldigt lite socker tänkte jag att jag skull pröva det "svindyra sockret" gott var det, konsistens som vanligt socker, du behöver mindre av de (fick jag bittert erfara) kan användas och baka med fast inte till degar med vanligt jäst.
Ja som sagt fördelarna var många, naturligtvis ville jag testa det nya sockret, det är rätt sällan jag är sötsugen men det händer ibland och då kan jag vispa ägg med socker i så det gjorde jag och åt tog en halv dl av det här nya sockret insåg att jag inte behövt så mycket men men i gick det *skrattar*.........
Efter ett tag började de bubbla i magen, det gick rätt bra på kvällen och natten men på morgonen efter VILKET MAGKNIP jag trodde jag skulle tuppa av........Vet ni vad det står på baksidan att det kan vara laxerande hahahahaha..........
En rejäl rensning av magen i alla fall, så om någon köper det här sockret TÄNK PÅ DET när du använder det. Förutom detta så rekomenderar jag det varmt, nackdelen är priset men som sagt jag använder väldigt lite socker såååå....... fast nästa gång jag använder de ska jag tänka mig för;)))))

Tankekorn

Kärleken bryr sig inte om
hur du ser ut den ser din själ

Lyckliga gatan

Min första skiva var den här
Undrar hur gammal jag var när jag fick min skivspelare tror jag var sisådär 13-14 år

Tyvär inga bilder från den tiden hittar inte albumet


Rena rama LYXDAGEN

Gårdagen vilken dag!!!

Började dagen med att ta mått på tjejen jag ska sy balklänning till, undrar hur många jag sytt under årens lopp!?!?
Men det här blir nog den sista balklänningen jag syr, tror jag i alla fall. Bäst att säga det *skrattar*.
Efter de blev jag bjuden på lunch på "lilla k" och det var ju härligt gott naturligtvis.

På kvällssidan var jag på personalfest med spa på Orbadens Konferans. Kan det bara bli bättre?!?!?!

Nej det tycker inte jagMarie, Carina och jag badar mineralbad, varmt och gott var det och jisses vad slät man blev efteråt.Pia och Carina slappar efter badetLinn och Harald kollar in vad de andra har för sig i mineralvatten badetJag får ansiktsbehandlingHelen i bubbelpool utomhus varmt och skönt med utsikt över en vintrigt OrsjönAvslutades med en god sallad

Kan bara säga att det var helt underbart!!!!
Ni ska veta att jag har spa julklappen kvar att nyttja, bara så härligt!!!!

Tankekorn

Vi frestas att fantisera ihop sådant
som ine finns
istället för att se det som vi har mitt framför oss
och som kan lära oss något viktigt.
Paulo CoelhoSoool.........

En lång prommenad i solen

I går kväll efter buggen var jag helt slut och hade rejäl huvudvärk så jag gick och lade mig med huvudvärk och naturligtvis vaknade jag med de i morse. Så i morse blev de en lång sovmorgon. Tvära kast skrattar.......

När jag äntligen tog mig upp insåg jag det var helt underbart väder idag, helt klart läge för en långpromenad och det blev det.
Passade också på att köpa nya blommer till mitt sovrum, det fick bli vit/lila stanktpaulor eftersom jag nu har gardiner som är vit och lila. Jag gillar när det matchar, förresten kan jag väl säga att jag är rätt noga när det gäller färger och inredning. Just nu är mitt sovrum i vitt, guld och lila.Ibland undrar jag vad allt kommer ifrån! Igår när jag stod i duschen kom det helt plötsligt en dikt i mitt huvud jag kommer att lägga ut den när jag fotat en passande bild till den. Jag har ju aldrig vare sig läst eller skrivit dikter. Mitt läsande och skrivande har aldrig varit bra det var därför som jag började med bloggen för att träna upp mitt skrivande. Läsa har jag väl gjort ganska mycket de senaste 15 åren men tidigare var det i stort sett inget alls. Tyvär sviter efter min skolgångs första tre år.

Appropå duschen där lösre jag ofta problem eller får insikter och nu då även dikter, undrar vad det beror på att det händer just när jag står i duschen?

Tankekorn

Att hålla kroppen  i form är en plikt....
annars klarar vi inte att hålla
sinnet starkt och rent.
Buddha


Söndag morgon

Söndag morgon

Jag vaknar och kliver upp hör och häpna före sju kanonpigg, har väl aldrig hänt mig!!! Jo kom på en gång när jag åt alger jag lade mig sist och klev upp först hahahaha........de pratades de länge om sedan.
Så idag blir det en lång dag, undrar vad jag ska hitta på då, en sak vet jag det blir buggkurs ikväll det har ju varit uppehåll två söndagar pga sportlov meeeeen i kväll så är det dags =)))
Det ska bli spännande och se om det är många borta för det är ju Bandyfinal för Bollnäs idag, själv är jag inte speciellt intresserad, men visst vill jag att Bollnäs vinner.

Funderar faktisk på att försöka göra något åt min kala köksvägg, som jag länge skulle gjort något åt,
jag får se om inspirationen kommerEller så får jag göra som Sigrid lägga mig på fönsterbrädan och meditera, men hon sover nog hon skrattar......och det är nog jag lite för pigg för.
Sigrid är sonens familjs katt, härlig stil va???

Tankekorn

Vi vet inte ens en miljondel av en procent
av allt som finns att veta.
Thomas Edison


Tänk idag har jag skrivit blogginlägg och ätit frukost kollat F B och bloggar före 9.30 hur ska denna dag sluta?!?!
skrattar.....................


Ögon....

De senaste dagarna

Ja de senaste dagarna har fått höra på bakvägar att vänner tycker att jag förändrats på ett positivt sätt de  förstår inte vad som hänt med mig.
De upplever mig landad i mig själv och att när jag pratar att jag pratar direkt från mitt innnersta,
men varför säger de inte det direkt till mig.Nu har jag förstått varför mina ögon upplevs så klar gröna ibland, de bruna inslagen i mina ögon byter färg till grönt och blir då ljusare grön än den gröna färgen jag normalt har på mina ögon. Undrar hur det kan bli så, det syns inte så bra på bilden men det är rätt mycket bruna inslag i ögonen.Det som är ljusare på den här bilden är normalt bruna inslag. Nu är de här två bilderna tagna i olika ljus den övre på morgonen och den här sista på kvällen men jag vet att egentligen har det ingen betydelse för samma sak händer i vilket ljus som helst. När min väninna och jag satt och pratade och hon upplevde att mina ögon var så gröna då satt vi ju i ett växthus och det var dagsljus lika som den övre bilden.
För mig blev detta lite intressant men förmodligen helt ointressant för er övriga läsare, men det är så att ögonen är själens spegel och talar om mycket om oss som person. Där ser du om någon är ledsen, glad, kär, lycklig, arg. *Skrattar.......* de sägs att mina ögon är svarta när jag är arg, ja som sagt man kan se det mesta i ögonen. Så nu har jag blottat mig ordentligt, fast bara till hälften för det är ju bara ett öga hahaha......

Tankekorn

Vi ger ut i världen
för att söka efter våra drömmar och ideal.
Ofta tror vi att vi måste leta
på otilgängliga platser
efter något vi egentligen
har inom räckhåll.
Paulo Coelho


Livet....

Livet är inte bara, utan en hel vetenskap
Känns det som i alla fall.

Just nu känns livet underbart!!!

Känslan i mig är en lugn trygget och glädje, bara vara och ta emot livet och vad det har att erbjuda.
Träffade en vännina igår för att fika på Lilla k, vi satt och pratade i två timmar. Vi båda kände ett oerhört energipåslag när vi satt där, rätt som det är säger hon "men Christina vilken klar grön färg du har på dina ögon jag har aldrig sett dem så förr, det är som om de lyser och sänder ut massor av energi, åh jag blir alldeles berörd" hennes tårar började rinna. Mina ögon uppfattas oftast som bruna eftersom de är både gröna och bruna men ibland kan de bli väldigt gröna...
Ögonen är själens spegel och min själ skrattar nu......
När min själ skrattar blir jag så otroligt busig och tokig vad som helst kan hända då, de är jag de *skrattar*

Jag känner mig nyförälskad i mig själv för någon man finns det inte i siktet än i alla fall skrattar.... och förresten en förutsättning för att få en bra relation är ju att man älskar sig själv först..

Tror ni att jag blev färvånad när detta var framför mina fötter på min väg hem????


Har inga ord ;))))

Tankekorn 

Medvetandet om att älska
och vara älskad
ger som inget annat
värme och rikedom åt livet


Järvzoo

Ett besök på Järvzoo igår

Jag har väl aldrig fått se djuren på så nära håll som igårFjällrävVargJärvLo

En mästerfotograf är jag ju inte men jag är ändå nöjd med mina bilder från en IXUS 110 IS

Idag när jag kom hem blev jag totalt kullslagen och sov i tre timmar jag som kännt mig så pigg de senaste dagarna. Förstår inte riktigt ännu vad det var som hände men något känslomässigt bara kom och slog kull mig.

Kolla in fjällrävsbilden se om ni ser samma som jag, skrattar.......upptäckte när jag satt och tittade på bilderna när jag lagt in dem i datorn.
Tankekorn

Den som älskar har erövrat världen
och är inte rädd för att mista något.
Sann kärlek är att ge sig full kommligt hän.


Tröööt så in i ........

I morse var jag oerhört trött

Så där trött så jag nästan inte orkade stå rakt upp och jag som gick och lade mig i tid igår för jag hade lite huvudvärk plus att jag sovit jätte bra i natt. Visst jag har drömt mycket men de brukar jag inte bli så här trött av.
Förmodligen så beror min trötthet på att jag håller på att släppa mitt ordförandeskap som jag valde att kliva av i söndags, det kommer säkert efter känslomässigt.

Men jag kom upp i alla fall och det är väl viktigast ändå, för jag skulle till arbetsförmedlingen.
I dag inser jag vad många puzzelbitar som fallit på plats i mitt inre den sista tiden och det känns bara så skönt, när jag var till AF idag ytterligare en insikt och en stark känsla vart mitt liv är på väg.  Jag ser det inte klart just nu men anar att jag är på väg att hitta min livsuppgift, men det är en bra bit kvar innan den är färdigformad.
Det är gott nog att jag har fått glimtar av den.

Min känsla säger att det snart är dags att ännu en gång få njuta av resulatet av ännu en turbulenta resa i mitt inre, denna resa startade i augusti.Egentligen kan den här tulpanbuketten symbolisera det som hänt sedan i höstas.
Blad för blad har fallit av till kärnan har blivit kvar,
Nästa gång blomman planteras står löken i starkare och kraftfullare jord som gör att blommorna blir vackrare och mer hållbara. Känslan är att de nya blommorna kommer att tåla både blåst och till och med storm utan att blåsa sönder eller rivas upp ur jorden, kanske det blir en sort som aldrig vissnar.

S K R A T T A R............ja ni var fick jag detta från tro!?!?

Tankekorn

Vi ger oss in i den mörka natten med tro
och uppfyller det som de gamla alkemisterna
kallade vårt levnadsöde.
Vi hänger oss fullkomligt åt varje sekund
i vetskap om att det alltid finns en hand som vägleder oss:
det som återstår för oss är att acceptera det eller ej.
Paulo Coelho
 


RSS 2.0