JaJa......igen börjar bli van

Jaha då har det hänt igen då.

Men idag var det ganska stort och......Jag har också drömt mycket, så nu börjar jag verkligen fundera ?????

Just nu är jag ganska trött efter en jobbarhelg

Tankekorn

Glöm aldrig att kärleken är den
mäktigaste kraften på jorden.
Nelson Rockefeller


Nycklar

Ja nu är det dags!!!

I natt drömde jag om att jag letade en nyckel men innan det var färdigt hittade jag 5 nycklar storleken på nycklarna var densamma och de var silverfärgade, men den delen man sticker in i låset var olika på alla nycklarna.

Min tolkning är att jag nu ska öppna nya dörrar till mitt inre för att komma ytterligare en bit på min personliga utveckling, spännade att se vad det finns bakom dessa dörrar.På väg att öppna nya dörrar ♥♥♥

Jag funderar om det har med vatten att göra eftersom jag badade i drömmen också.
Jag vet vad vatten betyder för mig när jag drömmer om det.
Men nu undrar jag vad betyder vatten i drömmen för dig???

Tankekorn

Kärleken gör ont till gott;
kärleken förvandlar oren metall till rent guld.
Genom kärleken blir det grumliga klart;
genom kärleken förvandlas sjukdom till hälsa.
Genom kärleken blir död till liv;
genom kärleken görs kung till slav.
            Jalal Al-Din Rumi


Vissa dagar är bara så.....

I går var det en fullspäckad dag, fast jag skulle ha en ledig dag.

Föresten fullspäckad och fullspäckad jag var ju en ledig på förmiddag i alla fall, hahaha...... det är ju bra det
Men sedan blev det frisören och där blev frisyren lite annorlunda, handledningsmöte, ett annat möte och sedan rusa iväg på buggkurs.
Appropå buggkurs så blev jag inte lika snurrig i huvudet denna gång som förra veckan och det var skönt. Jag har ju förstått att det var flera faktorer som spelade in och igår fick jag bekräftat att det var så också. Det var inga problem alls at snurra.

Men i dag är jag i alla fall ledig!!!!Ser ni de tre rådjuren??? Förra onsdag morgonen sprang de förbi på jobbet.
Det händer lite då och då att rådjuren springer förbi och lite andra djur också eftersom det är nära skogen så vi har en egen liten djurpark där utanför.

Funderar på en motionsrunda men såg att det blåser oerhört mycket så få se hur jag gör, men sy några till kuddar ska jag i alla fall göra idag.

Tankekorn

Befrämja individen och se varje
människas unika förmåga att utvecklas
 i sitt eget ljus och sin egen kraft,
förvalta det medfödda arvet på bästa sätt.
                    Shin, Lena Ranehag 
 


Grattis!!!!

♥En stor varm grattiskram till dig på din dag Mija♥Önskar dig en härlig dag!!!
 
Att ha en bra relation med sin sons sambo är inte alla förunnat och kan vara kompliserat.

Men jag har världens underbaraste sonhustru ♥♥♥
 


Vacker dag

En vacker men kall höstdag idag.

Började min dag med att sy färdigt kuddarna jag börjat på, men inser att jag behöver sy flera två till tvåsits soffan plus att jag vill ha 3 kuddar i en avbrytande färg möjligtvis grönt så 5 kuddar till skall sys. De jag sytt nu är i lika tyg som gardinerna.Kände att jag behövde ta mig en motionsrunda vackert väder och min längtan att insupa alla höstens färger gjorde att jag avbröt min sömnad för en prommenad. Nu visade det sig att det var ganska källt så det var ju bara att ösa på lite extra för att hålla värmen.

Men jag gjorde mig ändå tid att fotografera lite, jag måste bara försöka fånga de vackra färgerna

Blommande midsommarblomster lite fel nu eller ;))Mmmmmm........Den här bilden stod ja under trädet och fotade upp mot himlen

Jag håller på att skapa en vägg med bara hjätan i min hallNi som följt min blogg vet att jag under nåt år förföljts av hjärtan så nu kom jag på att
skapa en väg i hallen med vackra hjärta.

Tankekorn

Det finns ett helvete - att vara ensam.
Det finns ett himmelrike - att kunna vara det.
Poul Bjerre


Hösten

Jag älskar verkligen hösten!!!!

Idag har det varit en vacker höstdag och jag har varit till Rengsjö på Majas Café, under bilresan dit förundrades jag över dessa vackra färger. Ja jag blir faktiskt nästan lyrisk när jag ser dem alltifrån gult till en bränd röd ton det är bara så vackert, som en härlig färgpalett! Tyvär tycker jag att det är omöjligt att fånga det på bild intrycket blir inte detsamma fast jag försöker, kanske att det skulle fungera med en systemkamera men det har jag inte.Den här bilden tog jag för en dryg vecka sedan och det har hänt mycket sedan dess.
Är vädret lika vackert i morgon så ska jag ta mig ut en sväng och fotografera.

Men som sagt var jag har varit till Majas Café med mina två svägerskor idag, jag kan säga att det var sprängfyllt med prylar där idag har nog aldrig varit så mycket prylar där förut när jag varit dit. 
 Det här köpte jagEn liten mjölkkanna att ställa fram på bordet när någon vill ha mjölk i kaffet eller teet och en ljuslyckta har en likadan sedan tidigare och det här är en mindre fina ihop. 

Ett hjärta blev det också har ju en vägg i min hall som jag har satt upp olika hjärtan på och tycker att detta passar där så detta får bli mitt
 
Tankekorn      


Buggkurs igår

Igår kväll var det buggkurs....

De gillar jag verkligen och det vet ni som följt min blogg ett tag. Igår var det mycket snurr och det har det varit förut också men den här gången blev jag plötsligt snurrig och illamående så jag var tvunget att avstå slutet, de är inte jag de inte!!! Mådde inte alls bra när jag gick hem och väl hemma insåg jag att det var bara att gå och lägga sig, inget annat allternativ var tänkbart kan jag säga. Så mitt sänggående var kl 20.00 igårkväll och jag har sovit hela natten. Det är väl egentligen inte så konstigt eftersom jag hade en oplanerad vaken natt på jobbet natten innan. Undrar om det är det som påverkade mig i buggen igårkväll också eftersom jag aldrig tidigare känt av att jag blivit snurrig och illamående då jag buggat. Idag vaknar jag med en rejäl huvudvärk :((((( och det blir inget jobb idag och det är inte bra, men men det är smällar man får ta de.

Det blir en dag i sängen och i tystnad kanske lite musik på sen eftermiddagen om värken börjat ge sig då.Den här natt o dagen hittade jag för ett par veckor sedan när jag var ute på min motionsrunda

Tankekorn

Det är nödvändigt att ta risker,
följa vissa vägar och avstå från andra.
Ingen kan göra att val utan att känna rädsla.


Trött på mig själv

Förstår inte!!!!

Jag är bara så hopplöst trött på morgonen!!! Idag skulle jag kliva upp i tid för att ta en motionsrunda eftersom jag börjar jobba 15.30 idag. Meeeeen vad gör jag, jo sover till nästan 11, jag har varit vaken av och till och skulle bara dra mig men somnat om varje gång. Har varit sån här en vecka ungefär och jag blir ordentligt irriterad, förmodligen så är det väl så att jag behöver sömnen just nu. Det är väl bara så att jag får omdisponera mina motionsrundor till dagar jag är ledig eller ta dem på kvällstid.
I morgon kväll ska jag i alla fall på buggkurs och då blir det ett rejält motionspass på 2½ timme.Den här får lysa upp en gråmulen dag.

♥ Men i mig lyser den redan ♥

  Tankekorn

Drömen är själens näring,
liksom maten är kroppens näring.
Drömmen får näring av äventyrslusten och glädjen i att söka.
Paulo Coelho


Söndag igen

Har ni smakat denna kycklingkorv?Den är verkligen god! Själv åt jag den första gången i mitten på -90 talet när jag jobbade på mitt nuvarande jobb och vi hade en invandrar familj där. Jag har nog aldrig vågat köpa pröva den bara ändå.

Idag blev jag bara så sugen på äppelpaj så jag gjorde 2 stycken dena ena hade jag hallon i också.
Det blev mitt favoritreceptI dag var jag till en väninna som testade min fysiska och psykiska status. Hon satte en klämma på vardera arm över pulsen och dessa var kopplade till en dator. Jag blev verkligen förvånad mitt mående är så bra nästan på topp kan jag säga men mycket beror på att jag har lärt mig att andas rätt och syresätter kroppen på ett bra sätt.
Nu är det bara att jobba för att komma på topp, lite mer motion och regelbundna andningsövning så kommer jag nog på topp. Min fysik och psykiska status är 10 år yngre än den ålder jag är i enligt denna analys, 
inte illa tycker jag ;))  

Tankekorn

Ett beslut är endast en början på någonting.
När man fattar ett beslut kliver man ned i en strid ström
som för en vidare till platser man inte kunde drömma om
den dag man tog beslutet.
Paulo Coelho


Det blev inte som jag tänkt.....

Ibland blir det inte som man tänkt sig......

Jag var fast besluten igår att jag skulle åka till Rättviksmarknad men så blev det inte. Ibland eller ofta kan jag säga att jag har svårt att planera, vill helst bara ta dagen som den kommer och det gäller även när jag ska göra saker. När man är sådan och lever själv blir det ofta att jag får göra saker ensam eftersom de flesta människor är planerande. Så när jag kommer på att det här vill jag göra blir det i sista minuten eller samma dag som någon aktivitet är och då har vännerna för det mesta annat att göra vilket är fullt förståerligt. Då måste jag välja att göra de själv eller strunta i det. Det är både för och nackdelar med att var spontan, när jag skriver detta kommer jag på att denna sida av mig måste bero på att jag tappar min frihetskänslan och känner mig fastlåst hmmmm.......

Vissa saker som är viktiga planerar jag också ;)

 Idag struntade jag i det, har istället rensat en massa papper och lite annat vilket känns skönt.
 
Jag har en bok som heter orakelboken som dök upp när jag plockade i bokhyllan, en bok som man ska kunna ställa frågor till och för skojs skull gjorde jag det. Frågade om om jag skulle ha åkt till Rättvik ändå fick till svar: "det är inte viktigt" hahahaha.........Klänning gjord i blommor, vackert!!!!
En bild som jag fotade på trädgårdens dag på Mobackes

Tankekorn

För ljusets krigare existerar inte omöjlig kärlek.
Han låter sig inte skrämmas av tystnad,
likgiltighet eller avvisande.
Han vet att bakom den mask av is som folk bär,
finns ett hjärta av eld.
Utan kärlek är han ingenting.
Paulo Coelho 
 


Hjärtklappning

Ja andra gången denna vecka jag har en kraftig hjärtklappning

Det är ingen obehaglig hjärtklappning men väldigt stark, en sån där hjärtklappning som är positiv som man brukar ha när man ......... ja jag vet inte ur jag ska förklara. Men märkligt är det för jag förstår inte riktigt hur jag kan känna så här bara ändå.
Men man ska väl inte förstå allt här livet heller!!!Tänk om...........

Skulle väl inte vara helt fel det heller ;))

Tankekorn

Kärleken är nyckeln till att förstå alla mysterier
Paulo Coelho


RSS 2.0